AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Līgo un Jāņi

Unikāls Jāņu vainags ar mākslīgā intelekta atbalstu

Unikāls Jāņu vainags ar mākslīgā intelekta atbalstu

Pļavu ziedēšanas laiks šogad pārsteidzoši ātri tuvojas noslēgumam, bet vasaras skaistākie svētki – Jāņi, kad svinētāji ierasti rotājas ar vainagiem, vēl tikai priekšā. Saprast, kuras jāņuzāles šogad pīt vainagā, lai tam piešķirtu īpašu stāstu, var palīdzēt arī mākslīgā intelekta (MI) risinājumi. Circle to Search funkcija Samsung viedtālruņos palīdzēs gan izvairīties no aizsargājumu augu noplūkšanas, gan iepazīt sava vainaga nozīmi. Savukārt tiem, kas vainagu nemaz nevēlas pīt, arī MI var lieti noderēt, lai tāpat ar savu foto pievienotos sociālo mediju attēlu parādei ar vainagiem galvā.

Jāņu nakts vainags tējā

Ja vēlies lepni pie ugunskura teikt, ka savam vainagam piegāji ļoti konceptuāli, tad pamēģini uzpīt to tikai no augiem, kurus vēlāk var izkaltēt tējai. Latvieši jau izsenis ir pazīstami ar savu ciešo saikni ar dabu un senāk zāļu sieviņas zināja teju katra auga īpašās spējas. Mūsdienās katru augu atpazīst retais, tādēļ vari ņemt talkā mākslīgā intelekta funkciju Circle to Search, kas pieejama jaunākajos Samsung viedtālruņos, lai ātri un ērti atpazītu pļavas augus. Piespiežot un paturot uz navigācijas joslas vai nospiežot un pieturot pogu “Sākums”, apvelkot sev interesējošo objektu, kas redzams ekrānā, iespējams viegli un uzreiz iegūt meklēšanas rezultātus ar visu informāciju, kas pieejami Google. Pārliecinies, vai tie augi, ko gatavojies vīt vainagā, ir arī lietojami zāļu tējās, kā arī pārbaudi, vai vainagā negrasies iepīt kādu aizsargājamo augu, kuru plūkšana nav atļauta. Vainags, uzņēmis visu Jāņu nakts maģiju, izžāvēts pārtaps īpašā tējā, kas visu gadu atgādinās par gada īsākās nakts notikumiem.

Bilde vispirms, vainags pēc tam

Iespējams, nemaz nevēlies šogad meklēt jāņuzāles, pīt vainagu un vēl visu nakti to nest galvā un uzmanīt. Draugu komentārus par to vari pārvērst jokā un ļaut sev vainagu galvā uzlikt mākslīgajam intelektam. Ir dažādas foto apstrādes lietotnes, kas piedāvā arī attēlu papildināt, tai skaitā – ar krāšņiem ziedu vainagiem. Uzliec sev galvā košu magoņu vainagu ar “Flower Crown Photo Editor” vai pat vienkārši izmantojot Instagram pieejamos GIF attēlus. Ir tāds joks, ka neesi īsti svinējis Jāņus, ja savā sociālo mediju profilā neesi publicējis attēlu ar vainagu – bet tev būs ko parādīt!

Vainags ar stāstu

Līdzīgi kā Ziemassvētkos domājam, lai uz galda būtu vismaz deviņi ēdieni, tad vainagā pienāktos iepīt trejdeviņas dažādas jāņuzāles. Turklāt katra no tām – ar savu nozīmi un labo īpašību. Lai noskaidrotu, ko simbolizēs tavs vai kāda cita vainags, pat, ja nezini, kāda veida augi tajā ir iepīti, vari to nofotografēt un ar Circle to Search funkciju noskaidrot augu nosaukumu un īpašības, ko tam piedēvē. Tā varēsi pie ugunskura pārsteigt citus ar savām zināšanām un izteikt oriģinālu komplimentu, piemēram, par madarām vainagā, kas simbolizē skaistumu un piešķir sievišķības devu, vai pajokot par pīlādža zaru, kas pasargājot no skauģiem. Savukārt, ja vēlies ar savu vainagu paust atbalstu Latvijas dabiskajām pļavām, tad ar mākslīgā intelekta palīdzību vari pārliecināties, ka tajā ir iepīti augi, kas raksturīgi tieši tām.

Ilgtspējīga un moderna galvas rota

Šogad pļavas sāka ziedēt īpaši agri un iespējams, ka krāšņākie pļavu ziedi līdz jāņuzāļu lasīšanai jau būs izziedējuši. Protams, skaists ir jebkurš vainags, kas rotā līgotāja galvu, bet varbūt šis ir īstais brīdis, lai izvēlētos kādu ilgtspējīgu risinājumu un sevi izrotātu, piemēram, ar modernizētu tautas tērpa vainagu vai kādu citu amatnieka darinājumu. Ieraugot galvas rotu, kas īpaši simpatizē, kādā saulgriežu tirdziņā vai citā pasākumā galvā kādam citam, bet nevēloties jautāt, kur tādu var iegādāties, vari izmantot iespēju to nofotografēt un tad ar mākslīgā intelekta meklētāja palīdzību internetā atrast līdzīgus vainagus, kā arī uzreiz noskaidrot, kur tos iegādāties – un tad jau atliks vien izvēlēties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 29.06.2024 Disku golfa sacensības Bauska Open 2024 Bauskas TIC
29. jūnijā Bornsmindes parkā norisināsies Disku golfa sacensības Bauska Open 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51103616sec.