Jaungada naktī drīkstēs ēst, bet ne dejot un iet rotaļās

Ministru kabinets š.g. 21. decembrī apstiprināja grozījumus Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", no 2021. gada 22. decembra atļaujot tirdzniecības centros (t.i. kuru telpu platība pārsniedz 1500 m2 un kurā darbojas vismaz 5 tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietas) sniegt tirdzniecības pakalpojumus, tostarp sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus, arī brīvdienās un svētku dienās.

Tāpat valdība precizēja rīkojumā punktu par reģistrēto autoostu un dzelzceļa staciju biļešu kasu darbību, kas arī turpmāk var strādāt epidemioloģiski nedrošā jeb “sarkanajā” režīmā. Rīkojumā noteikts, ka reģistrētās autoostās un dzelzceļa stacijās, kurās tiek sniegti saimnieciskie pakalpojumi un nav iespējams organizēt epidemioloģiski nedrošā vidē sniegto saimniecisko pakalpojumu apmeklētāju plūsmas pilnīgu nodalīšanu no epidemioloģiski drošā vidē sniegtajiem saimnieciskajiem pakalpojumiem, sadarbspējīgo sertifikātu verifikāciju pakapojumu sniedzējiem jānodrošina pie ieejas saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietā, kas darbojas epidemioloģiski  drošā vidē.

Vienlaikus valdība rīkojumā iekļāvu punktu, ka saimniecisko pakalpojumu sniegšanas un pasākumu organizēšanas darba laika ierobežojums netiek piemērots no 2021. gada 31. decembra plkst. 23:00 līdz 2022. gada 1. janvāra plkst. 6:00. Darba laika ierobežojuma atcelšana Jaungada naktī pamatā attiecas uz pakalpojumu sniedzējiem, tostarp, kafejnīcām un restorāniem, kuros iespējams kontrolēt cilvēku plūsmas un izvietošanos pie galdiņiem, ievērojot visas līdz šim noteiktās vispārīgās un specifiskās epidemioloģiskās drošības prasības.

Atgādinām, ka arī Jaungada naktī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē drīkst sniegt un saņemt tikai personas ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas strikti tiek pārbaudīts. Tāpat jāievēro arī nosacījums, ka pie viena galdiņa var atrasties ne vairāk kā 4 pilngadīgas personas un šīs personas pavadošie bērni, bet ne vairāk kā 10 personas kopā. Būtiski norādīt, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams uzrādīt sertifikātus, savukārt bērniem no 12 gadu vecuma jābūt ar negatīva Covid-19 testa sertifikātu vai skolas skrīninga testu, kas nav vecāks par 72 stundām. Pakalpojuma sniedzējiem jānodrošina vismaz 2 metru attālums starp personām, kas sēž pie dažādiem galdiņiem, ja nav izvietotas norobežojošas sienas. Vienlaikus jāievēro arī visas līdz šim spēkā esošās vispārējās epidemioloģiskās drošības prasības - distance, roku higiēna un dezinfekcija, vēdināšana, sejas maskas (izņemot apmeklētājus, kas sēž pie galda, un bērnus līdz 7 gadu vecumam).

Savukārt darbinieku un apmeklētāju drošībai joprojām spēkā ir aizliegums organizēt jebkādus izklaides pasākumus un izklaides pakalpojumu sniegšanu iekštelpās, tai skaitā kafejnīcās, restorānos un bāros, piemēram, aizliegts organizēt dejas, atrakcijas, rotaļas, utt., nav atļauta arī naktsklubu darbība.  

Papildu informācija par nosacījumiem tirdzniecības un citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanai publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52192998sec.