Rīgā notiek pasaules čempionāts hokejā. Svarīgākais, kas jāzina par lielo notikumu

Saeimas 20. maija lēmums uzdod valdībai izstrādāt kritērijus, kā skatītāji varētu klātienē vērot pasaules čempionāta spēles, ir izraisījušas vētru ūdens glāzē, dodot nepamatotas cerības, ka ripas meistarus varēs redzēt arēnā un skaļi viņus atbalstīt. Šobrīd par to ir pāragri spriest, un tikai vakcinētie un ļoti optimistiskie cilvēki tiešām cer, ka tas varētu realizēties.

Kamēr valdība izstrādās, Saeima pieņems, eksperti dos atzinumu, to visu ieviesīs dzīvē… tas nebūs ne stundu, ne arī vienas dienas jautājums, tādēļ, visdrīzāk, ir jāsamierinās ar domu, ka tik ļoti gaidītais hokeja notikums, kas jau pērn pandēmijas dēļ “gāja gar degunu”, šogad būs vērojams vien, sēžot pirmajā rindā… mājās pie televizora.

Taču Latvijai hokejs ir kā reliģija, tādēļ Travelnews.lv piedāvā īsu špikeri, kā neapjukt diskusijās, kas šobrīd virmos sabiedrībā.

1.    Pasaules čempionāts hokejā Rīgā norisinās no 2021. gada 21. maija līdz 6. jūnijam. Rīgā ieradušās 16 pasaules spēcīgākās hokeja valstsvienības, kas sadalītas divās apakšgrupās. Latvijas izlase spēles aizvadīt B apakšgrupā, kur spēkiem mērosies ar Kanādas, Kazahstānas, Itālijas, ASV, Norvēģijas, Somijas un Vācijas hokejistiem.

2.    Kamēr jautājums par iespēju skatīties spēles klātienē ir politizēti “karsts”, atliek vien mačus vērot pie TV ekrāniem. Visas Latvijas izlases hokeja spēles tiešraidē raidīs Latvijas Televīzijas 7. kanāls (par spēļu skatīšanos nav jāmaksā), kā arī sabiedriskais medijs LSM.lv. Bet pašas spēles Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs “Arēnā Rīga”, kas, starp citu, pirms vairāk kā 15 gadiem tika uzbūvēta tieši hokeja čempionāta vajadzībām.

3.    Latvijas hokeja izlase IIHF pasaules rangā ieņem augsto 10. vietu. Šā brīža spēcīgākā hokeja izlase ir Kanāda.

4.    Latvijas hokeja izlases galvenais treneris ir Kanādas speciālists Bobs Hārtlijs. Svarīgi zināt, ka viņš ir prestižā Stenlija kausa ieguvējs, un šogad savām godalgām pievienojis arī Gagarina kausu.

5.    Visas hokeja valstsvienības čempionāta laikā dzīvos “burbulī”. Bet, ja gribas kaut nedaudz būt tuvāk hokejam, tad būtiski zināt, ka visas komandas uzturas viesnīcā “Radisson Blu Latvija”. Lūgums gan puišiem šo burbuli neizjaukt un nemēģināt iesprukt viesnīcā, un nekādā gadījumā neiet klāt prasīt autogrāfus! Drošība ir pirmajā vietā!!!

6.    Latvijas hokeja izlase lielāko zaudējumu vēsturē, kopš atjaunotās Latvijas laikā piedalās pasaules čempionātos A grupā, piedzīvoja 2006. gadā Rīgā, piekāpjoties Kanādai ar rezultātu 0:11.

7.    Vēsturiski nozīmīgākā Latvijas hokeja izlases uzvara, viennozīmīgi, 2000. gadā Sanktpēterburgā mačā pret Krievijas izlasi. Tieši pēc šīs spēles leģendārais vārtsargs Artūrs Irbe teica, ka gatavs atdot pusi dzīves par šādu spēli.

8.    Latvijas hokeja izlases augstākā izcīnītā vieta pasaules čempionātā – 7. vieta. Pēdējo reizi tas notika 2009. gadā, kad pasaules čempionāts risinājās Šveices pilsētā Bernē, un izlases kapteinis bija Kārlis Skrastiņš.

9.    Latvijas hokeja izlases līdzjutēji ir starptautiski labi pazīstami, un ne viens vien pasaules medijs viņus nodēvējis par labākajiem pasaulē.

10.    Latvijas hokeja līdzjutējiem jau izsenis devušies atbalstīt savu izlasi pasaules čempionātos. Lielākie Latvijas fanu pieplūdumi bijuši Ķelnē (2001. gads), Prāgā (2004. un 2015. gadi) un Minskā (2014. gads). Zīmīgi, ka pat tik tālā vietā kā Kanāda, Halifaksa, kur čempionāts risinājās 2008. gadā, fanu skaits nebija mazāks par tūkstoti.

Un tagad pats svarīgākais! Mēs zinām, ko jūs darīsiet 21., 22., 24., 27., 28., 30 maijā, kā arī 1. jūnijā! Pasaules čempionāta spēļu grafiks atrodams šeit - https://www.iihf.com/en/events/2021/wm/schedule

Par lielu Latviju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Latvija
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.7887609sec.