Laukumā pie Rīgas Kongresu nama notiks koncerts «Ukrainas brīvībai» [1]

Piektdien, 25. februārī, no plkst. 18.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama Latvijas mūziķi un Latvijas Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki – kori, pūtēju orķestri, tautas deju kolektīvi un folkloras kopas – veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties koncertā “Ukrainas brīvībai”.

Pasākums ir spontāns un brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai, kas šobrīd piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Mūzika un deja ir nozares instrumenti, ar kuriem “trāpīt sirdīs”, paust atbalstu un reizē izteikt protestu pret agresiju un imperiālismu, kas tiek realizēts Eiropā.

Ukrainas atbalsta koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu tautas dziesmas, latviešu autoru skaņdarbi un ukraiņu tautai būtiska mūzika, savukārt pasākuma otrajā daļā uzstāsies tādi mākslinieki kā Ralfs Eilands, Aija Andrejeva, Edavārdi, Tautumeitas, ansis, Jānis Aišpurs, The Bad Tones, Kārlis Būmeisters, Mārtiņš Balodis, Ingus Ulmanis, Igo, Miks Galvanovskis, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, Dzelzs Vilks, Laime Pilnīga, Ainars Virga, Elza Rozentāle, DJ Monsta, Ieva Akuratere, Kalnejas, The Coco’nuts u.c. Jāatzīmē, ka Ralfs Eilands kopā ar Tautumeitām izpildīs Ukrainas grupas “DakhaBrakha” skaņdarbu “Baby”.

Valdība 24. februāra ārkārtas sēdē mainīja Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus, ārtelpās atļaujot pulcēties līdz 3000 personām, to pamatojot ar nepieciešamību rast iespēju plašākai sabiedrībai nevardarbīgā veidā paust viedokli un nostāju pret notiekošo pasaulē.

Koncerts notiks pateicoties mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvai un Rīgas domes un Latvijas Nacionālā kultūras centra sadarbībai. Mūziķi dalībai Ukrainas atbalsta koncertā vēl var pieteikties, rakstot uz e-pastu: [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Liidaka 02/24/2022 22:49 Iesaku pievienot sarakstam Inokentiju Mārplu ar dziesmu: "Krievija, atpisies!".

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83826804sec.