Ģimenēm ar bērniem Rīgā pieejamas dažādas izklaides un atpūtas iespējas

Nav vienkāršs uzdevums izdomāt, kur pavadīt nākamās brīvdienas visai ģimenei kopā, ja šķiet, ka viss jau ir redzēts un piedzīvots. Ja mājās palikt darba dienu vakarā vai brīvdienās prāts nepavisam nenesas, bet trūkst ideju, kur doties atpūsties, tad par galamērķi var izvēlēties kādu no vairākām izklaides iespējām ģimenēm ar bērniem Rīgā.

Aktivitāšu ceļvedis piedāvā interesantus un aizraujošus pieturas punktus, kurus ģimenēm ir vērts izbaudīt galvaspilsētā - sākot jau ar iespaidīgiem atrakciju un piedzīvojumu parkiem, beidzot ar dažāda veida ekskursijām, izstādēm un aizraujošām darbnīcām bērniem un pieaugušajiem.

Atrakciju un piedzīvojumu parki
Daudzi, iespējams, nemaz nenojauš, bet Rīgā ir atrodams krietns pulks atrakciju un piedzīvojumu parku, kuru iepazīšanai ar vienu dienu noteikti nepietiks. Katrs izklaides centrs ir unikāla vieta, kur varēs jautri un bezrūpīgi atpūsties kopā ar visu ģimeni. Piedzīvojumu parkos ir iespēja iztrakoties dažādās atrakcijās, piemēram, bumbu baseinos, tīklos, slidkalniņos, labirintos, batutos, šķēršļu joslās, interaktīvajās atrakcijās un vēl, un vēl neskaitāmos piedzīvojumos. Rīgas atrakciju parku sarakstu pavisam nesen ir papildinājis iespaidīgais “Apollo Skypark” centrs tirdzniecības centra “Domina Shopping” telpās. Tas ir Baltijā plašākais iekštelpu piedzīvojumu parks un jau guvis atzinību no rīdziniekiem. Tāpat arī galvaspilsētā pieejami atrakciju parki “MaryMaris”, “Adventures’ zone”, “Jump space”, “Adventica” un “ABpark Spice Home”.

Muzeji visai ģimenei
Vairāki muzeji galvaspilsētā piedāvā plašu izklaidējoši izglītojošu ekskursiju klāstu, kas būs aizraujošs piedzīvojums kā bērniem, tā noteikti arī vecākiem. Piemēram, Latvijas Nacionālais dabas muzejs saviem mazajiem apmeklētājiem piedāvā iesaistīties nodarbībā ģimenei, kur pēc muzeja ekspozīcijas apskates visiem kopā būs jāveido rokdarbi. Savukārt, Rīgas Motormuzejā bērni var izbaudīt interaktīvo spēli “Ceļojums muzeja un autobūves vēsturē”, kā arī darboties vairākās aizraujošās nodarbībās. Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā ģimenes ar bērniem var izmantojot īpašās medību lapas, lai iepazītu stacijas dežuranta darbu, te ir iespējams arī iekāpt vilciena vagonā un klausīties mazbānīša stāstos, skatīties filmas un spēlēties rotaļu zonās.

Izklaides brīvā dabā
Kā klasiska vērtība laisku brīvdienu aizvadīšanai svaigā gaisā un ģimenes lokā ir Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklējums, kas īpaši aizraujošs būs pavasara un vasaras sezonās, jo daudziem dzīvniekiem ir piedzimuši mazuļi, bet brīvdabas izklaides iespējas galvaspilsētā šeit neapstājas. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs būs ideāla vieta lēnai un izzinošai pastaigai, bet muzeja piedāvājumā ir arī daudz un dažādu tematisko ekskursiju, kā arī vairākas interaktīvās programmas ar praktiskām aktivitātēm un demonstrējumiem. Par garlaicību bērni un pieaugušie aizmirsīs, apmeklējot piedzīvojumu parku “Mežakaķis”, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzu, kā arī, protams, jau vairāk nekā 20 gadus iecienīto “Lido” atpūtas centru Krasta ielā, kur katrā no vietām sev interesējošu aizraušanos atradīs ikviens apmeklētājs.

Bērnu rotaļu laukumi
Gurdenākus darba dienas vakarus vai mierīgākas brīvdienu pēcpusdienas pozitīvi aizvadīt varēs arī kādā no Rīgas labiekārtotajiem bērnu rotaļu laukumiem, kuros pieejamas daudz un dažādas atrakcijas un spēles katrai gaumei un vecumam. Plašākie un iedzīvotāju iemīļotākie bērnu rotaļu laukumi ir Centra Sporta kvartāls Barona ielā 116A, Lucavsalas atpūtas parks un rotaļu laukums pie 84. vidusskolas Lielvārdes ielā 141.

Plašāku informāciju par atpūtas iespējām ģimenēm ar bērniem varēs atrast, apmeklējot LiveRiga mājaslapu: https://liveriga.com/lv/apmekle/ko-darit/gimenem-un-berniem


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80994797sec.