Jūrmalas restorānu šefpavāri dalās ar receptēm gardākai Jāņu svinēšanai

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās tikai ar šeit rodamo unikālo dabas buķeti. Jūrmalas šefpavāri iesaka piecas receptes Līgo svētkiem.

Cūkgaļas Tomahawk steiks - restorāns "NOI Grill"

Uz Jomas ielas, pretī Hornas dārzam, atrodas mūsdienīgs Eiropas virtuves restorāns "NOI Grill". Restorāna viesi īpaši novērtē uz oglēm gatavotus ēdienus, kurus pēc īpašām receptēm gatavo viena no Latvijas pazīstamākā pavāra Jāņa Strautnieka komanda. Ar vienu no šādām receptēm "NOI Grill" piedāvā Līgo vakaram.

SASTĀVDAĻAS:

500 g cūkgaļas karbonādes ar kauliņu

60 g rozmarīna un timiāna eļļas

20 g ķiploku

20 g baltvīna etiķa

malts koriandrs, sāls, pipari, laima miziņa, kūpināta paprika pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Cūkgaļas karbonādi sagriež gabalos un liek bļodā. Gaļai pievieno kopā ar rozmarīna un timiāna eļļu sablendētus ķiplokus, maltu koriandru, sāli, piparus, sarīvētas laima miziņas, baltvīna etiķi un kūpinātu papriku. Ļauj iemarinēties vismaz pāris stundu. Grilē mērenā karstumā zem vāka, līdz gaļa pilnībā gatava.

Uz grila gatavotus ēdienus var izbaudīt restorānā "NOI Grill", Jomas ielā 33. Vairāk par restorānu: www.facebook.com/noigrillrestaurant

Jāņu siers - restorāns "Zelta teļš"

Jūrmalas sirdī, uz Jomas ielas, ir atvēries jauns restorāns visai ģimenei - "Zelta teļš". Restorāns piedāvā plašu uz grila gatavotu ēdienu klāstu un vairāk nekā 100 alu šķirnes. Atpūtu restorānā var baudīt gan lielajā zālē, gan vienā no trīs namiņiem, kas vienlaicīgi var uzņemt līdz 15 cilvēkiem. Īsi pirms Līgo svētkiem restorāna šefpavāre Solvita Eberharde dalās ar gardu Jāņa siera recepti.

SASTĀVDAĻAS:

10 l lauku piena

10 olas

1,6 kg vājpiena biezpiena

2 l rūgušpiena

200 g sviesta

2 citroni

1 tējkarote citronskābe

ķimenes, baziliks, dilles, sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Pienu karsē uz lēnas uguns, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu un citrona sulu. Lēni apmaisot, gaida, kad masa sarec. Galvenais – nepārkarsēt.

Kad masa ir sarecējusi, to notecina sietā, kurā ieklāta mitra marle. Pēc tam liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes un baziliku. Turpina karsēt uz lēnas uguns, apmaisot ar koka karoti, līdz masa kļūst sierīga. Kad masa sarecējusi, to liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, liek zem sloga un atdzesē.

Gatavs siers ir kā pamatēdiens, ko var grilēt, cept un pasniegt kopā ar dažādām uzkodām.

Līgo vakarā tā būs lieliska uzkoda.

Restorāns "Zelta teļš" atrodas uz Jomas ielas 55. Vairāk informācijas: www.facebook.com/zeltatels.lv

Jēra gaļas šašliks armēņu gaumē - restorāns "Nojan Tapan"

Īsta armēņu ģimenes mājās atmosfēra valda restorānā "Nojan Tapan" (Noasa šķirsts). Restorāna īpašnieki ir viesmīlīga armēņu ģimene, kas jau 18 gadus saimnieko Asaru mājā un iemantojuši lielu  pastāvīgo klientu loku. "Nojan Tapan"  lepojas ar saviem pārtikas piegādātājiem, īpaši jēra gaļas saimniecību, kas ļauj Baltijas jūras krastā pagatavot autentiskus armēņu virtuves ēdienus. Līgo vakaram restorāns "Nojan Tapan" piedāvā jēra gaļas šašlika recepti armēņu gaumē.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg jēra gaļas

5-8 sīpoli

melnie pipari, saldā paprika, sāls pēc garšas

zaļumi pēc izvēles (kinza, loki, diļļu kāti)

PAGATAVOŠANA:

Gaļu sagriež gabaliņos, liek bļodā un pārkaisa ar sāli, pipariem un saldo papriku. Notīra un sagriež sīpolus, pievieno gaļai. Pievieno arī smalki sagrieztu kinzu, lokus un dilles. Visu samīca ar rokām, lai sāk izdalīties sula. Atstāj aukstumā marinēties uz 12-24 stundām. Gaļu liek uz iesma cieši kopā (pa sešiem uz katra). Grilējot groza iesmu, kamēr gaļa gatava (10-15 minūtes).

Restorāns "Nojan Tapan", kur var iepazīt armēņu virtuvi un izjust īstu Kaukāzu viesmīlību, atrodas Jūrmalā, Asaru prospektā 15. Vairāk informācijas par restorānu: www.tapan.lv

Čalahadžs jeb cūkgaļas šašliks ar kaulu - restorāns "Zangezur"

Restorāns "Zangezur" jau sešus gadus atrodas uz galvenās Jūrmalas tūrisma ielas – Jomas ielas. Restorāna īpašnieks Meružans Hačatrjans piedāvā viesiem izcilus uz grila gatavotus gaļas ēdienus no augstākās kvalitātes produktiem un izmeklētām garšvielām tradicionālās armēņu garšās. Līgo vakaram "Zangezur" pavāri piedāvā vienkāršu, bet tajā pašā laikā īpašu garšvielu sajaukumu, kas izceļ gaļas dabīgu garšu un palīdz saglabāt tās sulīgumu.

SASTĀVDAĻAS:

10 porcijām:

4 kg cūkgaļas kakla karbonādes ar kaulu

600-800 g riņķīšos sagrieztu sīpolu

60 g sāls

malti melnie pipari, malta saldā paprika pēc garšas

sauja kaltētu zaļumu (pētersīļi, dilles, baziliks)

PAGATAVOŠANA:

Kakla karbonādi sagriež 25-30 mm biezos gabalos (katra porcija 350-400 g), liek traukā un pievieno sīpolu gredzenus, sāli, melnos piparus, saldo papriku un kaltētus zaļumus. Visu samaisa un atstāj ievilkties vismaz uz sešām stundām. Marinēto gaļu, ik pēc minūtes apgrozot, cep uz grila 12-15 minūtes.

Armēņu restorāns "Zangezur" atrodas uz Jomas ielas 80. Vairāk informācijas: www.zangezur.lv

Klasiskais teļa gaļas šašliks gruzīnu gaumē - restorāns "Kinza House"

"Kinza House" ir gruzīnu virtuves restorāns ar brīnišķīgu svētku un atpūtas atmosfēru. Gruzijā teļa gaļa tiek uzskatīta par delikatesi, un ēdieni no tās - par diētiskiem. Lai saglabātu teļa gaļas izsmalcināto garšu un īpašības, pavari tās gatavošanas procesam pieiet ar īpašu atbildību un rūpēm. Līgo svētkiem restorāna "Kinza House" šefpavāri piedāvā pēc senām gruzīnu tradīcijām veidotu teļa gaļas šašlika recepti. Teļa gaļu četras stundas notur īpaši pagatavotā eļļas, sāls un garšvielu marinādē, tad gatavo uz oglēm ar dārzeņiem un šampinjoniem.

SASTĀVDAĻAS:

4 porcijām:

1 kg teļa gaļas

500 g sarkanās paprikas

500 g zaļās paprikas

300 g šampinjonu

30 g sviesta

30 g olīveļļas

5 g asā sarkanā Čīles pipara

Svanetijas sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Teļa gaļu sagriež vienādos gabaliņos, liek bļodā. Marinādes pagatavošana: katlā ielej olīveļļu, pievieno sviestu, sāli, sarkanos čili piparus, Svanetijas sāli un karsē uz mazas uguns, līdz sviests izkūst. Gaļu aplej ar gatavo marinādi un atstāj vēsā vietā uz četrām stundām. Marinēto gaļu no abām pusēm apcep uz grila līdz gatavībai (15 minūtes). Piparus sagriež 5 cm kvadrātos. Sēnes un saldo piparu kvadrātus uzvelk uz iesma un kopā ar gaļu apcep uz oglēm līdz gatavībai (20 minūtes). Gaļu pasniedz, dekorējot ar ceptu papriku un šampinjoniem.

Padomi grilēšanai

Attālumam starp režģi ar gaļu un oglēm jābūt vismaz 7-10 centimetriem. Ja degošām oglēm uzber 2-3 saujas akmens sāls, uguns mazāk uzliesmo un saglabājas vienmērīga temperatūra. Par labāko kurināmo ēdienu gatavošanai uz grila uzskata augļu koku malku: ābeles, bumbiera, vīnogu vai arī kadiķu sausos zarus. Ēdiena gatavošanai nedrīkst izmantot pīlādžu, papeles, apses un oleandru zarus, jo tie satur indīgas eļļas.

Restorāns "Kinza House", kur var izbaudīt īstus Gruzijas tradicionālus ēdienus un vīnus, atrodas Baznīcas ielā 2, Jūrmalā (Dubulti). Vairāk informācijas: www.kinzahouse.lv

Vairāk bilžu varat apskatīt šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75852394sec.