Pavasara ekskursiju nedēļa Jūrmalā

Pavasara brīvlaiku ģimenes ar bērniem aicinātas pavadīt aktīvi, aizraujoši un izzinoši, apmeklējot pavasara ekskursiju nedēļu Jūrmalā. Ekskursiju nedēļas moto: “Nedzīvo dzīvi telefonā – iepazīsti pasauli!”.

Pavasara ekskursiju nedēļā no 13. līdz 19. martam vecākiem ar bērniem Jūrmalā būs iespēja katru dienu dodoties kādā piedzīvojumā, izzināt dabu, arhitektūru un ielūkoties aiz durvīm, kas apmeklētājiem ikdienā parasti ir slēgtas. Visas nedēļas garumā tiek piedāvātas dažādas izzinošas ekskursijas, iespēja iepazīt ugunsdzēsēju ikdienu, ziedu pasauli Bulduru siltumnīcās, sagaidīt saullēktu purva kurpēs Ķemeru tīrelī, apmeklēt muzejus, kā arī piedalīties radošajās meistarklasēs un citos piedzīvojumos.

Izzinošas ekskursijas zinātkārajiem

Lieli un mazi pasaules pētnieki varēs uzzināt, kā tiek iegūts un attīrīts dzeramais ūdens, paciemoties rotaļlaukumu ražošanas fabrikā, ielūkoties energoefektivitātes pasaulē un uzzināt, kas mājās visvairāk “apēd” elektrību. Ieklausoties dzelzceļa staciju stāstos, varēs uzzināt, kā tapusi Jūrmalas dzelzceļa līnija un tās daudzās stacijas.

Ekskursiju nedēļā būs iespēja arī paviesoties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, iepazīstot ugunsdzēsēju ikdienu un iejūtoties ugunsdzēsēja lomā. Dabas pētnieki Bulduru siltumnīcās iepazīs burvīgo pavasara ziedu pasauli un mācīsies iestādīt paši savu puķi.

Savukārt Dzintaru koncertzāles kompleksa aizkulisēs varēs ielūkoties koncertzāles direktora Guntara Ķirša vadībā. Zinoši gidi iepazīstinās ar Jūrmalas arhitektūras pērlēm, atklājot koka mežģīņu pasauli. Jūrmalas Brīvdabas muzejā apmeklētājiem pastāstīs par dzīvi zvejnieka sētā, savukārt Jūrmalas muzejā varēs uzzināt, kā izklaidējās atpūtnieki Jūrmalā laikos, kad nebija telefonu.

Aktīvās atpūtas cienītājiem

Aktīvās atpūtas cienītāji aicināti baudīt pavasarīgo laiku un Jūrmalas neatkārtojamo apkārtni, sagaidot saullēktu purva kurpēs Ķemeru tīrelī, dodoties izzinošā pārgājienā pa Ragakāpas dabas parku vides gida Jāņa Šlūkes pavadībā, vai veicot 12 km garu pārgājienu uz Balto kāpu. Būs arī iespēja gida pavadībā ar nūjām izstaigāt Jaunķemeru apkārtni. Savukārt viesnīcā “Hotel Jūrmala SPA” būs pieejamas bērnu sporta nodarbības treneres vadībā.

Mākslas un kultūras pasaule

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā ekskursiju nedēļas apmeklētāji varēs izbaudīt sajūtu ceļojumu, iepazīstot dzejnieku gara pasauli aizsietām acīm: sataustot dzejnieku vaibstus, sasmaržojot Alpu ziedus Raiņa herbārijā, pievienojoties Aspazijai kafijas pauzē un sadzirdot un iztēlojoties to, ko sajūt rokas, bet neredz acis. Pēc ekskursijas Raiņa un Aspazijas vasarnīcā apmeklētājus aicina retro kino seanss. Savukārt “Raiņa sētā” ekskursiju nedēļas dalībnieki aicināti iepazīt Raiņa un Aspazijas dzīvesvietu.

Radošajā darbnīcā varēs atklāt sevī mākslinieku un nodoties meditatīvai nodarbei izkrāsojot vai saliekot ainavu pēc Valda Buša gleznu motīviem, kurā būs iespēja.

Pavāru meistarklase

Savukārt restorānā “Neptūns” bērni varēs piedalīties pavāru meistarklasē, kurā gatavos dekoratīvus putnu būrīšus, konfektes uz kociņiem, kā arī atklās pavārmākslas noslēpumus.

Piedāvājumā ir gan maksas, gan bezmaksas pasākumi pieaugušajiem un bērniem. Visās ekskursijās dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ iepriekšēja reģistrēšanās ir obligāta.

Pieteikties ekskursijām var www.visitjurmala.lv vai telefoniski zvanot uz Jūrmalas Tūrisma Informācijas centra tālruni: 67147900.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03433084sec.