Būšnieku ezera dabas takā šogad dažādi jaunumi

2021. gada pavasarī Būšnieku ezera dabas taka piedzīvo ievērojamu infrastruktūras pilnveidošanu. Takā uzstādīts jauns taktilais stends, norāžu zīmes, attīrīta un sakārtota vide, kā ezera Austrumu pusē dabas taka tiks papildināta ar septiņām zivju skulptūrām.  

Dabas taka kļuvusi par vienu no iecienītākajiem aktīvās atpūtas objektiem pastaigu mīļotājiem, skrējējiem un velobraucējiem, 2020. gadā Būšnieku dabas takas apmeklētāju skaits palielinājies par 66%, kas nozīmē, ka taku apmeklējuši 26 tūkst. apmeklētāju.

Teju Būšnieku ezera takā uzstādīts Kurzemes plānošanas reģiona īstenotā projekta "Dabas pieejamība visiem” (Nature Access/ NatAc) projekta ietvaros izstrādātais izzinošais taktilais informācijas stends. Jaunais stends uzstādīts takas malā, ejot no Talsu ielas auto stāvlaukuma pa labi. Stendā atveidota iztaustāma takas līnija, pieejamie objekti, kā arī iestrādātas trīs organiskā stikla dzīvnieku figūras. Kartē detalizēti norādīta vides pieejamība apmeklētājiem ar ratiņkrēsu, celiņa virsmas seguma slīpuma maiņa, ugunskura, peldvietu, stāvlaukuma un citiem takas apmeklētājiem noderīgiem apzīmējumiem. Tāpat uz plāksnes ir pieejama informācija ne tikai par Būšnieku ezeru un taku ap to, bet arī par apkārt esošo dabu, tajā sastopamiem dzīvniekiem, putniem un ezerā mītošajām zivīm.

Papildus, lai Būšnieku ezera apmeklētājiem būtu vieglāk orientēties - Staldzenes ielā, pirms Laivu bāzes uzstādīta jauna norāžu zīme, norādot takas sākuma virzienu pa meža celiņu, kas ved gar Veselības taku  un gājēju laipu ar skatu platformu galā putnu vērošanai. Papildus plānots  uzstādīt nelielas norāžu zīmes ar vides pieejamības simboliem.

Septiņas Būšnieku ezeram raksturīgo zivju sugu figūras ir izveidojis koktēlnieks Gatis Selderiņš, iespējami detalizēti attēlojot katrai zivs sugai raksturīgo formu, jo skulptūru grupa ir iecerēta gan kā mākslas, gan vides izziņas objekts, kas palīdz iepazīt Būšnieka ezeram raksturīgas zivju sugas. Pie skulptūru grupas būs novietota informācijas plāksne ar visu attēloto zivju siluetiem un nosaukumiem latviešu un latīņu valodā. Skulptūru grupa atradīsies ezera Austrumu pusē, to varēs apskatīt, ejot no Būšnieku ezera peldvietas auto stāvlaukuma virzienā uz Pīpiķu ielas mazdārziņiem.

Ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti doties pastaigās un izbraucienos apkārt Būšnieku ezeram. Vairāk informācijas par dabas taku šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.757267sec.