Ziemassvētkus gaidot, aicina doties pastaigā «Ventspils Ziemassvētku gaismās»

Tuvojoties Ziemassvētkiem, līdz ar pirmo adventi, Ventspils iemirdzas svētku rotājumu gaismās. Ventspils Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis Ziemassvētku pastaigu karti “Ventspils Ziemassvētku gaismās” un aicina ventspilniekus un pilsētas viesus izbaudīt svētku sajūtu gan dodoties pastaigās apciemot mirdzošās egles, gan braucot ar “Ziemassvētku vilcieniņu”.

Izveidotais ceļvedis “Ventspils Ziemassvētku gaismās” ved pastaigā pa Ziemassvētku gaismās izrotātajām Ventspils ielām, kā galvenos pieturas punktus atzīmējot 9 izgreznotās pilsētas egles.

Lielajā laukumā - pilsētas pašā sirdī, pie koncertzāles “Latvija”, tradicionāli ventspilnieku acis priecē galvenā pilsētas Ziemassvētku egle. Egles un visa laukuma noformējumā apspēlēta mūzikas tēma. Līdzās 16 m augstajai eglei, šogad mirdzošo mūzikas instrumentu orķestri papildina 3,8 metru augstās “Ziemassvētku klavieres” – interaktīva gaismas instalācija, ar praktisku pielietojumu, jo ikviens interesents var pašrocīgi izbaudīt klavierspēli. Lai svētku noskaņa būtu pilnīgāka, no Lielā laukuma egles “plūst” skaista Ziemassvētku mūzika.  

No 27. novembra pilsētnieku un viesu priekam pilsētas ielās īpašā maršrutā kursēs arī Ziemassvētku vilcieniņš "Ventspils Train". Iekāpšana vilcieniņā no Kuldīgas ielas, līdzās koncertzālei "Latvija".

Dodoties tālāk, Jaunpilsētas laukumā, līdzās “Saules laiviņām”, mūzikas instrumentus spēlē izgaismotas eņģeļu figūras, noskaņu papildina mirdzošs briežu pāris ar ragavām.

Nonākot pilsētas centrā, maģiska svētku sajūta notverama, izejot cauri izgaismotajai Laikrakstu alejai, kur kokos rotājas mirdzoši lietussargi. Turpat, Dzirnavu laukumā, romantisku gaisotni rada pašā laukuma vidū aplī izvietotās lielizmēra sveces.

Kuldīgas ielā svētku noskaņu rada spuldzīšu virtenes kokos un vietā, kur vēsturiski bijis senais siena tirgus, Gaismas govs tuvumā, Adventes vainagā ik nedēļu līdz Ziemassvētkiem iedegas pa vienai svecei, simbolizējot svētku tuvošanos. Sofijas iela, kas gar Kultūras centru ved uz Rātslaukumu, pārtop par īpaši maģisku vietu - paveroties augšup, skatam paveras mirdzošs sniegpārsliņu un virteņu plīvurs.

Rātslaukumā līdzās Svētā Nikolaja baznīcai spožām gaismiņām un dekoriem izrotāta, garāmgājēju acis priecē kupla Ziemassvētku egle. Turpat kokos mirdz gaismiņas, un laternu stabos eņģeļi, pūšot taures, aicina apciemot izgaismoto Betlēmes silīti.

Vecpilsētas tirgus laukumā, līdzās Kariljona pulksteņa tornim, arī mirdz koša eglīte. Tā priecīgi vizuļo zvanu torņa melodijas pavadījumā, gaidot ciemos tirgus apmeklētājus. Sestdien, 27. novembrī, kā arī turpmāk katru sestdienu līdz pat Ziemassvētkiem no plkst. 8.00 – 15.00 Ventspils Vecpilsētas tirgus aicina baudīt svētku sajūtu ar karstajiem dzērieniem, gardām uzkodām un sarūpēt visu nepieciešamo svētku mielastam.

Lielais prospekts, tradicionāli posmā no Lāčplēša ielas līdz Lielajam laukumam dekorēts ar spuldzīšu virtenēm kokos un visām 12 Austrumu horoskopa figūrām, to vidū arī jaunā, 2022. gada simbola,  tīģera figūra pie Ziedu pulksteņa. Turpinot pastaigu pa Lielo prospektu līdz pat Bērnu pilsētiņai, ceļu izgaismo apgaismojuma stabos eņģeļi.

Bērnu pilsētiņas eglīte atrodas pašā jautrākajā un skaļākajā vietā – blakus skatuvei, kur tā rotaļājas ar greznām bumbām un mirdzošām gaismiņām, un priecīgi gaida ciemos mazos ventspilniekus.

Košs noformējums veidots arī pie Ventspils Augstskolas, kura akcents ir 4 metrus liela dāvanu kaste.  

Dodoties uz Pārventu, braucot pa tiltu pāri Ventai, kā ierasts ceļu no abām tilta pusēm izgaismo spārni un abu tilta apļu vidū stilizētu gaismu objektu ieskauj mirdzošas eglītes.

Pašā Pārventas sirdī, pretī Pārventas bibliotēkai un strūklakai “Kāpu priede”, acis priecē izgreznota 10 m augsta Ziemassvētku egle, kas veidota no 200 mazām eglītēm. Turpat koši sarkanas mirdz Pārventas mārītes. Bērnu parkā “Fantāzija”, kur tik bieži skan bērnu dziesmas, smiekli un notiek rotaļas, izrotāta dabīgi augoša sudrabeglīte, kurai blakus mirdz sniegavīrs.

Dabīgi augošas egles izrotātas ir arī Ventspils Piedzīvojumu parkā un pie Ventspils domes ēkas. Visu pilsētas noformējumu papildina bagātīgs koku izgaismojums ar spuldzīšu virtenēm, kuru kopējais garums sastāda teju 38,5 km.

Staigājot pa pilsētu, vērīgākie pamanīs, ka par tradīciju ir kļuvusi arī pašu ventspilnieku iesaistīšanās noskaņas radīšanā, pie savām privātmājām, uzņēmumiem vai veikaliem izvietojot svētku rotājumus.  

Lai mirdzošs un brīnumu pilns šis Ziemassvētku laiks!

Uz tikšanos Ventspilī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56741691sec.