Ventspilī gaidāms dueta «Vega Trails» koncerts

15. maijā Ventspilī, koncertzālē “Latvija” laikmetīgās autormūzikas cikla “Ma” ietvaros notiks kontrabasa un pūšaminstrumentu dueta “Vega Trails” no Londonas vienīgais koncerts Latvijā.

Duets “Vega Trails” ir pavisam nesen īstenojusies jau laiciņu divu mūziķu lolota iecere. Proti, tā sastāvā muzicē divu citu, jau labi pazīstamu britu mūslaiku instrumentālās mūzikas kolektīvu dalībnieki – kontrabasists, komponists un ansambļa “Portico Quartet” dibinātājs Mailo Ficpatriks (Milo Fitzpatrick) un saksofonists, trio “Mammal Hands” dalībnieks Džordans Smārts (Jordan Smart). Abu kolektīvu ceļiem gadu gaitā krustojoties, mūziķi iepazina arī viens otru un gluži likumsakarīga nu jau šķiet vēlme tandēmā savienot un iznest priekšplānā basu un melodiju to “nenopulētākajā” veidā.

Pandēmijas atnesto neprognozējami ilgo mājsēžu laikā Mailo Ficpatriks iegrima mūzikā, kurai piemita plašums, un kura iepriekš viņam un daudziem klausītājiem bijusi mazāk pazīstama. Viņš daudz klausījās zviedru tautas mūziku vijoles izpildījumā un indiešu klasisko mūziku. Tiesa, pēdējo grūdienu dueta nodibināšanai mūziķim deva Čārlija Heidena (Charlie Haden) duetu albuma “Closeness” noklausīšanās, pēc kā Mailo nebija šaubu – viņa partnerim jābūt Džordanam Smārtam!

“Es biju redzējis Džordanu spēlējam mūsu kopīgās izdevniecības “Gondwana Records” pasākumos Berlīnē un Tokijā. Katrreiz mani apbūra viņa vienlīdz ārkārtīgi intensīvā un pārliecinātā spēles maniere. Viņa, ja tā drīkstu teikt, pilnīga nodošanās tam, lai gan sevi, gan klausītāju koncerta laikā aizvestu citā realitātē uz mani atstāja neizdzēšamu iespaidu,” par savu domubiedru mūzikā stāsta Mailo Ficpatriks.

Smārts “Vega Trails” divvienībā ir ienesis arī atvērtību un gaišumu, un, iespējams, tas zināmā mērā pateicoties faktam, ka bez tenora un soprāna saksofoniem viņš muzicē arī ar basa klarneti un niedres flautu. Palete, ar kuru abi glezno skaņu ainavas, stāsta klausītājiem skaistus, brīžiem melanholiskus, brīžiem pavisam nepiezemētus, bet vienmēr sirsnīgus un patiesus stāstus. Lai arī līdz šim uz “Vega Trails” debijas albumu durvis pavērtas vien spraudziņā – publiskoti singli “Love Your Grace”, “Epic Dream” un “Spiral Slow” – īsi pirms dueta viesošanās koncertzālē “Latvija” klajā nāks pilnmetrāžas ieraksts “Tremors in the Static” (6. maijā). Albumu izdod cienījamā izdevniecība “Gondwana Records”, kuras saimei piederīga ir arī Ventspilī jau viesojusies poļu pianiste Hania Rani un joprojām ar nepacietību gaidītais trio “GoGo Penguin”. Koncerts Ventspilī būs pirmais “Vega Trails” uznāciens publikas priekšā pēc albuma klajā nākšanas.

Biļetes uz “Vega Trails” koncertu 15. maijā koncertzāles “Latvija” Mazajā zālē Ventspilī nopērkamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības tīklā. Pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu – 12.00 EUR.

“Ma” ir laikmetīgās autormūzikas cikls, kura ietvaros Ventspilī viesojas dažādu žanru ārvalstu un latviešu mūziķi un komponisti. Līdz šim koncertus snieguši čehu vijolniece Iva Bitova (Iva Bittová), austrāliešu perkusionists Džims Vaits (Jim White), grieķu lautas meistars Jorgoss Ksiluris (George Xylouris) jeb duets “Xylouris White”, pianists un komponists Lūks Hovards (Luke Howard) no Austrālijas, pianists Niks Berčs (Nik Baertsch), čelliste Klarisa Džensena (Clarice Jensen) un pūšaminstrumentāliste Lia Bertuči (Lea Bertucci) no ASV, Daniels Brands (Daniel Brandt) ar apvienību “Eternal Something” no Vācijas, čellists un skaņu mākslinieks Olivers Koutss (Oliver Coates) no Lielbritānijas, perkusionists un skaņu mākslinieks, ņujorkietis Ilajs Kešlers (Eli Keszler), vācu čelliste Anne Millere (Anne Müller), somu skaņradis Tatu Renke (Tatu Rönkkö), kā arī režisors un komponists Vladislavs Nastavševs.

“Vega Trails” debijas albums “Tremors in the Static”: https://vegatrails.bandcamp.com/

 Video “Vega Trails” skaņdarbam “Spiral Slow”: https://youtu.be/fAgaTbGrfxY

Koncertzāle “Latvija” internetā:

www.facebook.com/latvijahall

www.koncertzalelatvija.lv

www.instagram.lv/latvijahall

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52580094sec.