Ar bagātīgu pasākuma programmu atklās Ventspils zinātnes centru VIZIUM

Ilgi gaidītais brīdis ir klāt! Jau šajā nedēļas nogalē, 18. jūnijā, plkst. 12:00 ar bagātīgu svētku programmu norisināsies svinīga zinātnes centra VIZIUM atklāšana. Zinātnes centra dzimšanas dienu ieskandinās ar daudzveidīgām bezmaksas aktivitātēm un darbnīcām, kas norisināsies pie zinātnes centra ēkas, bet par svētku noskaņu un muzikālo pavadījumu parūpēsies VIZIUM vēstnieks - dīdžejs Toms Grēviņš.

Pulksten 12:00 ar Ventspils mēra Jāņa Vītoliņa un Ventspils Digitālā centra direktores Elīnas Kroņkalnes uzrunu tiks oficiāli atklāts jaunais, ilgi gaidītais zinātnes centrs VIZIUM. Savukārt zinātnes centra teritorijā būs sagatavotas dažādas interesantas bezmaksas aktivitātes, kurās varēs piedalīties gan lieli, gan mazi svētku apmeklētāji.

Atklāšanas svētkos ikvienam būs iespēja redzēt krāšņus zinātnes šovus un eksperimentus, kas norisināsies uz skatuves plkst. 12:30, 13:45 un 15:00. Ventspils Digitālais centrs būs sagatavojis vairākas tehniski radošās darbnīcas, kurās varēs uzspēlēt robotu futbolu, pildīt Minecraft uzdevumu, izveidot pašam savu atslēgas piekariņu un lukturīti! Dažādas aktivitātes un pārsteigumus būs sagatavojuši arī Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs (Ventspils Augstskola), Ventspils dizaina darbnīca RADE, Brain Games, Ventspils Jauniešu māja un Elektrum.

Ikvienam būs iespēja kārtīgi izkustēties un izjust adrenalīnu lāzertaga komandas spēlē gan uz spēles poligona, gan virtuālajā realitātē, taču, ja kāds nejutīsies gana drošs spēlei, tam būs iespēja patrenēties un pārbaudīt savas spējas trāpīt mērķī! Sacensties varēs arī autosacīkšu simulatorā un radio vadāmo auto trasē. Tāpat būs pieejama pašiem mazākajiem iemīļotā sejiņu apgleznošana.

VIZIUM būs parūpējies arī par pārsteiguma balvām atraktīvākajiem apmeklētājiem, kuri atspoguļos savu dalību zinātnes centra dzimšanas dienas svinībās savos sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #atklājVIZIUM.

Šīs un daudzas citas aktivitātes būs bez maksas pieejamas pie zinātnes centra no plkst. 12:00 līdz 16:00, bet pats zinātnes centrs atklāšanas dienā būs atvērts no plkst. 12:00 līdz 19:00. Lai pēc iespējas vairāk apmeklētājiem tiktu sniegta iespēja vieniem no pirmajiem redzēt un izmēģināt zinātnes centra eksponātus, atklāšanas dienā eksponātu zāles apmeklējuma laiks būs ierobežots līdz 2h vienam apmeklējumam. Visas aktivitātes, kas norisināsies pie zinātnes centra, būs bez maksas, bet apmeklēt zinātnes centra ekspozīciju būs iespējams, iegādājoties ieejas biļeti zinātnes centra kasē pēc norādītā cenrāža. Plašāka informācija pieejama VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājas lapā www.vizium.lv.

Tiekamies VIZIUM atklāšanas svētkos 18. jūnijā!

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69149804sec.