Ziemeļu valdzinājums Koncertzālē «Cēsis» - Žana Sibēliusa vijolkoncerts

2023. gada 4. februārī Koncertzālē “Cēsis” skanēs ziemeļvalstu mūzika. Programmas centrā  - dižā somu romantiķa Žana Sibēliusa vijolkoncerts solistes Paulas Šūmanes un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra lasījumā. Līdzās – divas simfoniskās poēmas: Sibēliusa “Sāga” un norvēģa Eivinda Torvunda “Rīts mežā”. Pie diriģenta pults stāsies igauņu maestro Olari Eltss.

Koncertprogrammā akadēmiskās mūzikas cienītāji un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris piedzīvos atkalsatikšanos ar tā kādreizējo galveno diriģentu, šobrīd Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Olari Eltsu.

Kopīgā sadarbībā izskanēs Žana Sibēliusa simfoniskā poēma “Sāga”, kuras tēlainie risinājumi rezonē ar skandināviskām fantastiskām iztēles ainavām, bet solistes Paulas Šūmanes interpretācijā dzirdēsim spilgto un piesātināto Sibēliusa Vijolkoncertu.

“Brāzmaini ziemeļu vēji, dabas varenība, kas raisa bijību un apbrīnu, un dedzinoši karsta sirds zem ledus kārtas kā neremdināma lava no zemes dzīlēm - tādu Sibēliusu esmu sastapusi šoziem. Ziemeļu valdzinājums Vijolkoncerta skaņās būs īpaši spēcīgs, pateicoties Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim un maestro Olari Eltsam. Ļoti vēlos, lai arī klausītājiem šī satikšanās ar Sibēliusu būtu līdz kaulam patiesa,” atklāj vijolniece Paula Šūmane.

No 20. gadsimta Somijas mūzikas ainas pārcelsimies uz Ungāriju, kur ap 1915. gadu Bēla Bartoks komponē viencēliena baletu “Koka princis”. Savukārt spirdzinošu laikmetīgās mūzikas devu klausītājiem sniegs norvēģu komponista Eivinda Torvunda simfoniskā poēma “Rīts mežā”.

Apmeklētāju ērtībai, iegādājoties atsevišķu biļeti, ir iespēja no Rīgas uz koncertu nokļūt ar īpaši norīkotu autobusu. Izbraukšana no Rīgas plkst. 14.45, izbraukšana no Cēsīm pēc koncerta plkst. 19.45.

Koncerta un autobusa biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46237397sec.