Liepājas koncertzālē uzstāsies «Raxtu Raxti» un «Sinfonietta Rīga»

Liepājas koncertzālē uzstāsies «Raxtu Raxti» un «Sinfonietta Rīga»

Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” pavasara sezonas noslēgumā, 25. maijā plkst. 19.00, klausītāji aicināti piedzīvot neparastu mijiedarbību starp tautas un akadēmisko mūziku – grupu “Raxtu Raxti” un kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā. Kopīgajā koncertprogrammā mūziķi atskaņos “Raxtu Raxti” skaistākās dziesmas jaunos aranžējumos, kurus radījis Emīls Zilberts.
Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” allaž bijis atvērts sadarbībai ar neakadēmiskās jomas mūziķiem, paplašinot mūzikas jomu robežas un radot jaunatklājuma prieku. Grupas “Raxtu Raxti” mūziku raksturo profesionāls un izjusts izpildījums, degsme un nebaidīšanās eksperimentēt ar dažādiem tautas instrumentiem, kas daudzām labi pazīstamām dziesmām piešķir pavisam jaunas krāsas.

“Raxtu Raxti” muzikālo darbību aizsāka ar Imanta Kalniņa daiļradi, izspēlējot to tautasmūzikai raksturīgā skanējumā. No šī orģinālreperturāra mūziķi koncertā atskaņos tādas dziesmas kā “Karsta mana jauna dziesma”, “Rakstu raksti”, “Zanes dziesma” un citas. Neatslābstoši izzinot tautasmūziku un latviskās vērtības, grupa turpina radīt mūsdienīgas un uzrunājošas kompozīcijas, kas uzlādē ar enerģiju un dzīvesgudrību. Kopā ar orķestri jaunajās instrumentācijās izskanēs arī iemīļotās “Raxtu Raxtu” dziesmas – “Pūt, vējiņi”, “Rūtoj saule”, “Ai, saulīte, mēnestiņi” un citas.

Etnomūziķe, “Raxtu Raxtu” līdere Kristīne Kārkle-Kalniņa tiek uzskatīta par vienu no jaudīgākajām mūslaiku skatuves balsīm – tīrradni ar dabisku muzikalitāti un pievelkošu spēku. Kolektīva patstāvīgo koncertgaitu debija notika 2014. gada rudenī, kad 18. novembrī koncertzālē “Rīga” “Raxtu Raxti” sniedza savu pirmo lielkoncertu, kas guva publikas nedalītas simpātijas un jūsmīgas atsauksmes. Grupa līdz šim izdevusi piecus albumus.

Šobrīd apvienībā “Raxtu Raxti” muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa (balss, vijole, kokle), Marts Kristiāns Kalniņš (balss, harmonijas, klavieres, stabules, oboja), Edgars Kārklis (balss, akordeons, dūdas, stabules), Armands Treilihs (basģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Ilze Grunte (ģitāras, arfa, mandolīna).

Koncertu “Raxtu Raxti un “Sinfonietta Rīga”” ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu organizē SIA “Lielais Dzintars”. Plašāka informācija atrodama vietnē www.lielaisdzintars.lv. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tīkla kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42344904sec.