Zanes Biķes izstāde «Ticības liecības» Siguldas Jaunajā pilī

Siguldas Jaunās pils Salonā decembrī būs skatāmas mākslinieces Zanes Biķes gleznu izstāde “Ticības liecības”. Tajās attēloti teoloģiski sižeti, mākslinieces vīzijas, kuras viņu piemeklējušas lūgšanu laikā. Katru gleznu papildina īpaša Zanes rakstīta vēsts, kura paskaidro gleznās atainoto.

Zanes Biķes gleznu sērija “Ticības liecības” aicina izstādes apmeklētājus šajā pārmaiņu laikā, kā arī pirmssvētku laikā atspoguļoties savās vērtībās un uzskatos. Izvērtēt to, kā šis brīdis iezīmē mūsu bailes, dusmas un neapmierinātību. Tomēr atgādina, ka mīlestība un līdzcietība nedrīkst pazust, lai mēs būtu patiesi cilvēcīgi. Katra mākslinieces glezna ir papildināta ar īpašu vēstījumu, kas vēl dziļāk ļauj katram ieskatīties sevī. Zane Biķe pauž, ka viņas gleznu mērķis ir uzrunāt skatītāju ieraudzīt Dievu. Lai caur Dievu cilvēki taptu stiprināti un taptu stiprināta viņu ticība, kā arī spēja sajust un iepazīt Dieva sirdi.

“Šīs ir manas ticības liecības. Katra no tām nes īpašu vēsti, ko esmu centusies izteikt arī rakstiski. Tās tapušas, kad esmu redzējusi kādu vīziju, kas ir bijusi man personīgi vai kādreiz Dievs to man rādījis, aizlūdzot par kādu citu, bet katrs no tiem nes Dieva vēstījumu. Esmu daudzkārt piedzīvojusi, ka tas, kas domāts vienam, ir jādzird vēl daudziem citiem.”

Zane Biķe dzimusi 1985. gadā. Māksliniece ieguvusi bakalaura un maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas nodaļā un šobrīd strādā kā interjera dizainere. Viņa vienmēr tiekusies savas radošās sajūtas izpaust caur vizuālo mākslu. Gleznošanas prasmi apguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas gleznošanas nodarbībās un pašmācības ceļā.

Māksliniece tic, ka Dievs ikvienu aicina pie Sevis ticībā un pie Viņa ikviens, kas tic Jēzum Kristum var saņemt mīlestību, spēku, mieru un prieku, neskatoties uz apkārtējiem apstākļiem, grēku piedošanu, brīvību, mūžīgo dzīvību debesīs un jaunu dzīvi brīvībā jau šodien.

Zanes Biķes izstādi “Ticības liecības” Siguldas Jaunās pils salonā būs skatāma no 1. decembra līdz 2022. gada 3. janvārim. Izstādi iespējams apskatīt Siguldas Jaunās pils darba dienās no otrdienas līdz piektdienai no 10.00 līdz 17.00 un brīvdienās no 10.00 līdz 18.00

Ar Zanes Biķes darbiem plašāk var iepazīties viņas Facebook profilā: https://www.facebook.com/ZaneBikeGleznas

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67019081sec.