Stāsies spēkā vienkāršotāka vilcienu biļešu cenu aprēķināšanas kārtība; samazināsies maksa regulārajiem pasažieriem

No 2024. gada 1. aprīļa pakāpeniski stāsies spēkā jaunā reģionālā sabiedriskā transporta biļešu un tarifu sistēma, ietekmējot arī vilcienu biļešu cenu aprēķināšanas kārtību – turpmāk, pārvietojoties zonu ietvaros, biļešu cena būs izlīdzināta; Rīgas zonā, mainot līnijas, braukšanas maksa nepieaugs; tāpat lielai daļai regulāro braucēju samazināsies izmaksas, iegādājoties 30 dienu laika biļeti, informē “Vivi” Komunikācijas un mārketinga daļas vadītājs Edgars Butāns.

Sabiedriskā transporta padome 2023. gada 14. decembrī apstiprināja jaunu reģionālā sabiedriskā transporta biļešu un tarifu sistēmu, kas pakāpeniski stāsies spēkā no šī gada 1. aprīļa. Tā rezultātā no nākamā mēneša mainīsies arī vilcienu biļešu cenu aprēķināšanas kārtība, braukšanas zonas un biļešu veidi.

Turpmāk, pārvietojoties zonu ietvaros, vilcienu biļešu cena sastāvēs no brauciena uzsākšanas maksas 0,50 eiro apmērā un braukšanas maksas zonā 0,50 eiro apmērā, bet Rīgas pilsētas ietvaros - 1,00 eiro (arī izmantojot divus vilcienus divās līnijās). Tas nozīmē, ja pasažieris vēlēsies turpināt ceļu tālāk par Rīgas staciju līdz kādai citai pieturai Rīgas jeb A zonas ietvaros, papildus nebūs jāmaksā.

Lai arī vilcienu biļešu cenas kopumā palielināsies, vislielākie ieguvēji no jaunās tarifu sistēmas būs regulārie braucēji, kas izmantos 30 dienu laika biļetes. Ja šobrīd mēneša abonements pasažierim atmaksājas pēc 33 braucieniem, tad no 1. aprīļa jaunā 30 dienu laika biļete atmaksāsies jau no 21. brauciena, lielai daļai lojālo pasažieru pārvietošanos pa dzelzceļu padarot izdevīgāku.

“Ieviešot jauno tarifu sistēmu, vilcienu biļešu cenu aprēķināšanas kārtība pasažieriem tiks padarīta saprotamāka, būtiski vienkāršojot pārvietošanos zonu ietvaros. Piemēram, turpmāk, lai aizbrauktu no Babītes līdz Juglas stacijai, būs jāmaksā tikai par braucienu no Babītes līdz Rīgas centrālajai stacijai, savukārt no centrālās stacijas līdz Juglai brauciens būs bez maksas,” skaidro AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Raitis Nešpors, papildus norādot, ka jaunā tarifu sistēma sekmēs vilcienu un autobusu pārvadājumu salāgošanu, vienlaikus stiprinot sabiedriskā transporta sistēmā vilcienu kā sabiedriskā transporta mugurkaulu.

Jauno tarifu mērķis ir veicināt cilvēku pārsēšanos uz sabiedrisko transportu, tāpēc no šī gada vidus tiks ieviesta jauna biļete Vilciens+, ar kuru pasažieri varēs braukt īsos braucienos ar autobusu uz vai no vilciena stacijas par minimālu maksu vai bez papildu maksas. Savukārt, vienkāršojot biļešu sistēmu, no 1. aprīļa vairs nebūs pieejamas divvirzienu biļetes un grupu biļetes, bet dienu un abonementa (mēneša, mēneša darba dienu, vienam vai abiem virzieniem) biļetes pārveidotas par laika biļetēm (1, 3, 5 un 30 dienām). Tāpat, ieviešot jauno tarifu sistēmu, braucieniem vairs nebūs pieejama 20% atlaide biļetēm atsevišķos reisos darbdienās, kā arī piemaksa par biļetes iegādāšanos pie konduktora kontroliera, ja stacijā biļešu kase ir atvērta, līdzšinējo 0,50 eiro vietā būs 1,00 eiro.

Arī turpmāk tiks nodrošināta 100% atlaide biļetei mazāk aizsargātām sabiedrības grupām – pirmsskolas vecuma bērniem, bērniem bāreņiem, bērniem invalīdiem un viņu pavadoņiem, I grupas invalīdiem un viņu pavadoņiem, II grupas invalīdiem, politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem. Braukšanas maksas atvieglojumus 40%, 50% un 90% apmērā varēs saņemt arī braucēji ar Latvijas Goda ģimenes apliecībām “3+ Ģimenes karte” un “Goda ģimene”. AS “Pasažieru vilciens” informē, ka pēc jauno tarifu stāšanās spēkā pasažieriem joprojām būs iespēja izmantot tās biļetes (līdz to darbības beigām), kas iegādātas līdz šī gada 31. martam ieskaitot. 

Ieviešot jauno tarifu sistēmu, nepieciešams pielāgot un pārbaudīt arī pārvadātāja IT sistēmu, kas parasti prasa zināmu laiku, līdz ar to AS “Pasažieru vilciens” aicina cilvēkus būt iecietīgiem situācijās, ja IT sistēmas darbībā būs vērojamas kādas īslaicīga rakstura nepilnības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52118921sec.