Kā neiekrist tūristu slazdos un nepārmaksāt: 5 ekonomiski padomi ceļotājiem

Kaut gan ceļošana mūsdienās ir vienkāršāka nekā jebkad agrāk, tā var izrādīties dārgs prieks, kas uz brīdi sildīs sirdi, bet atlikušo gadu liks ciešāk savilkt jostas. Tāpēc, gatavojoties ceļam, aiztaupiet sev galvassāpes un satraukumu par liekiem tēriņiem un ņemiet vērā šos 5 vienkāršos padomus, kā nepārmaksāt par sen kāroto atpūtas braucienu.

Izvairieties no tūristu iecienītajiem galamērķiem

Nav noslēpums, ka tūristu iecienītākās vietas ir arī visdārgākās. Ja jūsu mērķis ir ceļot pēc iespējas lētāk, apsveriet iespēju vairāk laika veltīt apslēptu un bieži vien tikai vietējiem iedzīvotājiem zināmu pērļu, piemēram, nelielu restorānu klusākajās pilsētas ieliņās vai tūristu ceļvežos neiekļauto naktsmītņu, iepazīšanai. Tas ļaus ne tikai pasaudzēt maciņu, bet arī gūt autentisku pieredzi. Arī izvēloties ielu ēdienus jeb “street food”, iepērkoties tirgū un, ja iespējams,  pagatavojot savu ēdienu, Jūs gan ietaupīsiet naudu, gan parūpēsieties pat to, ka viss, kas tiks likts šķīvī garšos jums un ceļojuma biedriem.

Iepazīstiet vietējos

Lai izvairītos no tūristu slazdiem un dārgām ēstuvēm, aprunājieties ar vietējiem iedzīvotājiem. Tā ir iespēja nodibināt paliekošas draudzības, kā arī uzzināt noderīgus padomus par to, ko apskatīt, redzēt un izbaudīt no vietējās kultūras sniegtā klāsta. Neatkarīgi no tā, kur atrodaties, nekautrējieties uzsākt sarunu ar tiem, kas Jūsu ceļojuma galamērķi pazīst vislabāk, un palūgt padomu. Internetā atrodamā informācija ne vienmēr ir pilnīga, vietējie zinās vislabāk, kuras apslēptās pērles apmeklēt galamērķī un kuras ar mierīgu sirdi palaist garām.

Ceļojiet ārpus aktīvās sezonas

Ir vērts paturēt prātā, ka izvairīšanās no tūristu sezonas mēnešiem ceļojuma galamērķī nozīmē ne vien zemākas izmaksas par viesnīcu un lidojumiem, bet arī krietni mazāku cilvēku pūli un īsākas rindas, gan uz kārotajiem apskates objektiem, gan uz restorāniem un izklaides vietām. Daži galamērķi var kļūt dārgāki Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, kā arī atvaļinājumu sezonā un skolēnu brīvlaikos - ja izvairīsieties no šiem aktīvajiem periodiem, atradīsiet gan viesnīcas, kas cenšas piesaistīt apmeklētājus ārpus sezonas un piedāvā izdevīgākas nakšņošanas iespējas, gan patīkamākas lidojumu cenas.

Izvēlieties finansiāli izdevīgāko ceļošanas veidu

Atcerieties, ka Jūsu iecienītais transporta veids ne vienmēr ir lētākais un izdevīgākais risinājums. Lai arī ceļošana ar lidmašīnu ir ātrākais veids, taču bieži vien tas ir dārgs un sastāv no dažādām slēptajām izmaksām, par ko ceļotāji ir spiesti piemaksāt ceļa laikā.

Risinājums finansiāli izdevīgākam ceļojumam, īpaši tad, ja ceļojat kuplākā pulkā, būs brauciens ar prāmi. Prāmju operators DFDS Seaways, piedāvā izdevīgus ceļojumus no Klaipēdas uz Vāciju un Zviedriju, kas palīdzēs ietaupīt līdzekļus, jo līdzi ceļā iespējams paņemt visu nepieciešamo nesatraucoties par bagāžas svaru. Tāpat prāmis būs izdevīgs ceļošanas transports tiem, kas ceļojumā dod priekšroku galamērķa apskatei ar auto. Ceļojot ar prāmi, apceļot galamērķi iespējams ar savu privāto auto, tādējādi netērējot naudu mašīnas īrei un apdrošināšanai galamērķī.

Sastādiet budžetu un pieturieties pie tā

Vispirms ir svarīgi veikt ceļojuma galamērķa izpēti – noskaidrojiet, cik izmaksās nokļūšana uz izvēlēto galamērķi, un, ņemot vērā vietējā transporta, izmitināšanas, pārtikas un dzērienu izmaksas, kā arī brīvā laika un neparedzētos izdevumus, aprēķiniet, cik daudz naudas būs nepieciešams visa ceļojuma laikā.

Kad tas izdarīts, rūpīgi aplūkojiet savu ikmēneša budžetu un nosakiet, cik ilgā laikā iespējams sakrāt ceļojumam nepieciešamo naudu. Ja pirms došanās ceļā sastādīsiet budžetu un noteiksiet dienas tēriņu normu, būs daudz vieglāk atteikties no spontāniem kārdinājumiem pirms ceļojuma. Rūpīga tēriņu kontrole ceļojuma laikā palīdzēs saprast, vai iekļaujaties noteiktajā budžetā un, ja ceļojumā budžets nav pārsniegts, tad tā būs lieliska iespēja ceļojuma noslēgumu nosvinēt ar restorāna vai izklaides vietas apmeklējumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44249201sec.