Divi latvieši ar skrituļslidām iekaro Taizemi (Video)

Kamēr ceļošana vēl arvien šobrīd vairāk saistās ar apgrūtinājumiem, nevis brīvību, latviešu multimākslinieki Emīls Ašmanis un Andris Kreicburgs nākuši klajā ar aizraujošu video vārdā “Roadchanger”. Dinamiskā un brīvības garu izstarojošā video autors Emīls ir ne vien filmējis un montējis, bet arī radījis video dzirdamo mūziku.

“Roadchanger” stāsts jāsāk ar būtisku piebildi - video redzamais ceļojums notika vēl pirms pandēmijas, jo Emīls un viņa ceļojuma kompanjons Andris no Taizemes atgriezās 2020. gada sākumā. Tādēļ arī šajā Taizemes atspoguļojumā vēl nav novērojamas tādas lietas kā maskas vai sociālā distancēšanās.

Andrim ar Emīlu šis nebija pirmais ceļojums uz Āziju, jo viņi pirms tam jau bija bijuši divos ceļojumos pa Indiju, no kuriem arī tuvāko mēnešu laikā tiks publicēti unikāli ceļojuma video. Uz jautājumu, kāda bija motivācija šiem tālajiem un ilgajiem ceļojumiem, džeki atbild pavisam vienkārši: “Ceļošana ir brīvība. Galvenais nevajag pārāk saplānot maršrutu. Nevienu nepazīsti un vari būt brīvs savās idejās un izpausmēs.”

Video attēlotais ceļojums ar skrituļslidām pa Taizemi abiem latviešiem ilga divus mēnešus. “Plāna mums īsti nebija. Nopirkām biļetes un pēc tam ļāvāmies plūsmai. Brīžos, kad palika garlaicīgi, devāmies tālāk uz nākamo pilsētu. Bija brīži, kad domājām, ka jābrauc atpakaļ, bet tad uzradās jaunas vietas ar jaunu enerģiju un piedzīvojumiem. Vienu brīdi pat dzīvojām dziļi džungļos, lai taupītu naudu un atgūtos no burzmas,” ceļojuma brīvo dabu skaidro Emīls.

No ierastajiem un arī iepriekšējiem ceļojumiem šis atšķīrās ar to, ka liela daļa ceļa tika mērota ar skrituļslidām. Video redzams, ka Emīls un Andris ar šo pārvietošanās veidu ir uz “tu”, tādēļ nav pārsteigums, ka abi multimākslinieki iepazinās Liepājas skeitparkā ar skrituļslidām kājās. Un tik brīvi, kā abi iepazinās Liepājā, viņi iepazina arī Taizemi.

“Piebraucām pie mašīnām, turējāmies aiz tām, kāpām iekšā… šis ceļošanas veids nojauca barjeras ar vietējiem, kas uzreiz bija atsaucīgāki un jautāja par mūsu gaitām. Ar jaunajiem paziņām devāmies kopīgi paēst, uzzinot daudz jauna par vietējo sadzīvi,” skrituļslidošanas priekšrocības skaidro Andris. Attiecīgi arī nebija tādas klasiskā tūrista sajūtas, kādas būtu bijušas, pārvietojoties ar kājām.

Taujāts par atšķirībām starp Indiju un Taizemi, Emīls atzīst, ka “Indija vēl nav tik ļoti pieradusi pie iebraucējiem un pret tevi izturas kā pret viesi, viņiem vairāk interesē ar tevi parunāties. Taizemē uz tūristiem vairāk skatās kā uz naudasmakiem. Tomēr arī galvaspilsētā Bangkokā, 10 minūšu braucienā pāri upei, nokļuvām pie vietējiem iedzīvotājiem."

Video operatora darbu pildīja gan Emīls, gan Andris, savukārt montāža tehniski bija Emīla pārziņā. Tomēr visa montēšanas procesa laikā bija savstarpējas konsultācijas, lai saprastu, ko atstāt un ko izmest. Ja video veidošana Emīlam vairs grūtības nesagādā, tad mūzikas radīšana viņam bija pilnīgs jaunums.

“Ceļojot satiku daudzus mūziķus, redzēju, kā viņi domā un strādā. Kad atgriezos Latvijā, sapratu, ka līdz ar pandēmijas sākumu man ir daudz laika, lai iemācītos ko jaunu. Tā nu ķēros klāt šī video mūzikas radīšanai. Iemācījos attiecīgās datorprogrammas un izveidoju savu pirmo dziesmu, cenšoties atainot to sajūtu, kāda bija Taizemē,” tā savus pirmos soļus mūzikā raksturo Emīls.

Lai arī abi ceļotāji savu nākotni redz līdzīgi brīvu kā Taizemes ceļojumu, Emīls ieskicē virzienu, kurā vēlas darboties: “Gribu sadarboties ar jauniem cilvēkiem gan video, gan mūzikas virzienā. Zinu, ka daudziem ir labas idejas, kuras kopīgi varam īstenot.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48721313sec.