Marta Mackeviča: Atvaļinājums siltajās zemēs un fiziskās aktivitātes - «Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly» piedāvājums

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Domājot par atpūtu kūrortā siltajās zemēs, pirmajā brīdī nāk prātā gulēšana pludmalē vai pie baseina vai gardu maltīšu un kokteiļu baudīšana, bet lieliska atvaļinājuma sastāvdaļa var būt arī aktīvā atpūta un dažādas sporta nodarbības. Pieczvaigžņu viesnīca “Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly” Šarm el Šeihā, Ēģiptē, piedāvā ļoti plašu sporta programmu, ko Travelnews redakcija arī izbaudīja. Kopumā ir daudz atziņu, taču viens no būtiskākajiem secinājumiem – ja ikdienā bieži sportojat, atvaļinājums nav iemesls to pārtraukt, bet, ja ikdienā uz sporta zāli neejat, atpūta ir labs brīdis, lai “notestētu” kādu no aktivitātēm un, iespējams, ieviestu to savā paradumu sarakstā arī atgriežoties mājās.

Sporta aktivitātes katru stundu
Viesnīca piedāvā dažādas nodarbības profesionālu treneru vadībā (angļu un krievu valodā) no 9.00 līdz pat 17.00. Aktivitātes notiek gandrīz ik stundu un, ja pietiek spēka un enerģijas, pa vidu par doties uz sporta zāli iekštelpās vai improvizētu āra sporta laukumu ar funkcionālajiem trenažieriem. Daļa grupu nodarbību notiek baseinā, daļa – uz sauszemes. Nodarbību ilgums ir aptuveni 30 minūtes, tāpēc vienas dienas laikā var pagūt izbaudīt vairākas aktivitātes, turklāt tās ir piemērotas gan ļoti sportiskiem cilvēkiem, gan tiem, kuriem tās ir pirmās fiziskās aktivitātes, kopš vidusskolas sporta stundām.

Zumba uz sauszemes un baseinā
Ko izmēģināja Travelnews? Nodarbību T-BOW, kas noteikti ir pazīstama pilašu cienītājiem. Tajā tiek izmantots izliekts balansēšanas dēlis, tāpēc nodarbība ir gan spēkam, gan līdzsvaram. Piemērota gan vīriešiem, gan sievietēm. Slodze ir pietiekami liela arī cilvēkiem, kuri ikdienā regulāri apmeklē trenažieru zāli. Lielisks dienas noslēgums ir arī zumba – enerģiskā mūzika liek kustēties ritmā un smaidīt arī tiem, kam lācis uzkāpis uz auss. Lai gan nodarbība bija populārāka tieši dāmu vidū, to apmeklēja arī vairāki kungi. Zumbu bija iespējams “izdejot” gan uz sauszemes, gan baseinā. Ir vērts pamēģināt abus variantus.

Dažādas variācijas par boksu
Salīdzinoši interesanta nodarbība ir “Piloxing”, kas apvieno pilates un boksu (bez boksa cikdiem). Nezinu, kā šajā nodarbībā justos Mairis Briedis, bet kopumā nodarbība ir gana saistoša, lai gan vairāk paredzēta tiem, kas nevēlas ļoti lielu slodzi. Precīzu sitienu tehniku šeit nevar apgūt, bet izpratni par to, ka bokss ir nepārtraukta kustība, kas prasa lielu elastību – gan.

Baseinā gan uz velosipēda, gan – batuta
Vēl tika izmēģināta virkne nodarbību baseinā – gan “Aqua bike”, kas būtībā ir braukšana un vingrošana uz velotrenažiera ūdenī, gan “Aqua combat” jeb bokss ūdenī (bez boksa cimdiem). Lai gan sākotnēji tas šķiet viegli, ūdens pretestība ir tie pietiekama, lai treniņa laikā paliktu karsti. Glābj vēlais baseina ūdens. Tiem, kuriem viss iepriekš minētais šķiet ļoti viegli paveicams, ieteiktu pamēģināt “Aqua jumping” jeb lēkšanu uz batuta ūdenī. No drošības viedokļa viss kārtībā, jo katram batumam ir rokturis, bet 30 minūtes lēkāšana bez pārtraukuma savienojumā ar ūdens radīto pretestību, nodrošina ļoti lielu slodzi, turklāt, no tas arī izskatās amizanti.

Visu nevar pagūt izmēģināt
Neizmēģinātas palika vēl daudzas nodarbības, piemēram, “Sunset yoga”, “Mental body workout”, Butts workout”, “Fly yoga”, klasiskās pilates un daudz kas cits, jo, kā jau atvaļinājumā, gribējās arī baudīt sauli un mierīgu atpūtu. Ņemot vērā, ka viesnīca “Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly” nav orientēta tieši uz sporta un fitnesa piedāvājumu, izvēle bija ļoti laba un plaša. Pateicoties nodarbībām, arī bagātīgās brokastis, pusdienas un vakariņas var baudīt bez sirsapziņas pārmetumiem. Būtiski tikai ievērot pareizu secību – vispirms “Aqua jumping” un tikai tad pusdienas, nevis otrādi.

17 fotogalerijas ar 610 bildēm:

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60770011sec.