Travelnews.lv dodas uz hokeja čempionāta mājvietu: Atziņas pēc ceļojuma

Pasaules čempionāts hokejā iepriekšējos gados vienmēr bijis kā svētki – nu, gluži kā dziesmu un deju svētki latviešiem, tikai hokeja kreklos, un apmeklējot spēles. Arī 2022. gada pavasaris nebija izņēmums, un Travelnews.lv bija iespēja izbaudīt hokeja gaisotni Tamperē, Somijā, kur šogad risinājās lielais pasākums.

Hokejs, protams, tās ir emocijas un kopābūšana, un iespēja satikt vaigā sen neredzētus draugus. Tas, protams, neizpalika. Bet šoreiz vairāk par to, kā ir ceļot uz Somiju.

Lai gan Somijā vēl joprojām ir spēkā Covid-19 ierobežojumi, tos just nevarēja. Tikai draugi no Lielbritānijas norādīja, ka, pirms iekāpšanas lidojumam uz Somiju, bija jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts. Citur tas netika pieprasīts. Un, ja pavisam godīgi, tad arī personu apliecinošs dokuments bija jāuzrāda tikai un vienīgi, ierakstoties viesnīcā. Pat nebija jāuzrāda – pietika ar datiem.

Tie, kuri uz Tamperi devās ceļā ar vieglo automašīnu, droši vien krietni saskuma par degvielas cenām. Mēs Latvijā raudam par augstām cenām, bet Somijā degviela maksā vēl apmēram 20-30 centus dārgāk, nekā pie mums. Labi, somiem gan ir lielāki ienākumi…

Nedaudz saraudināja arī cenas veikalos. Vēl pirms dažiem gadiem šķita, ka cenas izlīdzinās, bet tagad jāsaka, ka Somijā viss ir krietni dārgāks. Paēst – zem 10 eiro atrast kaut ko nav cerību. Alus krodziņā arī reti kur lētāks par septiņiem eiro. Kafija gan tādās pat cenās, kā pie mums, taču… nav tik garšīga.

Hokeja līdzjutējus vēl pamatīgi pārsteidza hokeja suvenīru mazais klāsts. Patiesībā pat lāgā nebija izvēlē, ko atvest majāspalicējiem. Jā, talismans, kas maksāja 35 eiro, bet pārējais, kā, piemēram, čempionāta ripas, gan sortimentā nebija. Solīja, ka būšot, bet kad…

Tamperē pārsteidza arī tas, ka vietējos suvenīrus bija krietna problēma iegādāties. Daudziem nācās iztikt bez magnētiņiem un apdrukātām krūzītēm un glāzītēm. Nācās vien izlāpīties ar lakricas konfektēm.

Bet galvenā atziņa gan ir viena – nedz pandēmija, nedz karš, nedz finanšu grūtības nebiedē ceļot! Pēc Travelnews.lv aplēsēm, vismaz 4000 līdzjutēju no Latvijas apmeklēja šo pilsētu hokeja čempionāta laikā, lai redzētu vismaz vienu spēli klātienē.

Raksts tapis sadarbībā ar Travel Art LV.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36843491sec.