Modini pavasari, dodoties pavasarīgā ceļojumā: TOP pavasara galamērķi

Dabai mostoties no ziemas miega, ir laiks modināt savu zinātkāro ceļotāja garu. No saules lutinātām Tenerifes pludmalēm līdz seniem Ēģiptes brīnumiem - tūroperators “Novatours” apkopojis labākos pavasara ceļojumu galamērķus. Sāc lūkoties pēc uzticamā čemodāna un dodies baudīti Tenerifes, Kipras, Ēģiptes, Madeiras, Tunisijas, Dubaijas, Krētas un Turcijas pavasarīgo skaistumu.

1. Tenerife: kur vulkāns satiek jūru

Arvien vairāk latviešu steidz pēc pavasara uz Tenerifi, kur kalni un varenais vulkāns Teide roku rokā dzīvo ar zeltainu smilšu un lavas melnām pludmalēm. Tenerife, kurā valda pavasarīgi laikapstākļi visu gadu, piedāvā ideālu atpūtu tiem, kas meklē atpūtu un piedzīvojumus dabā.

Īpaši pavasarī: vaļu vērošana - ir patiesi vērts piedzīvot un redzē šo maigo milžu majestātisko migrāciju, kas ir patiesi bijību iedvesmojošs skats, ko vislabāk var piedīvot tieši pavasarī.

2. Kipra: kultūras un saules kopdeja

Kipra savus viesus sagaida ar unikālu dabas skaistumu, bagātu vēsturi un brīnišķīgām pludmalēm. Pludmaļu daudzveidība pārsteigs pat visizvēlīgākos ceļotājus - no gleznainiem un mājīgi maziem līčiem ar akmeņu un oļu klājumu, līdz plašām smilšu kāpām un pludmalēm ar vulkāniskām, tumšām smiltīm.

Īpaši pavasarī: ik maiju Kipras lielākās pilsētas svin “Anthestiria” ziedu festivālu, kura tradīcijas aizvijas līdz Senajai Grieķijai. Viesus šis notikums priecē ar krāšņām ziedu izstādēm un priecīgām parādēm.

3. Ēģipte: varenā Nīla un tuksnesīgie plašumi

Fascinējoša vēsture, leģendām caurvīti apskates objekti un skaistas dabas ainavas ir daži no acīmredzamākajiem iemesliem apmeklēt Ēģipti. Bet tos papildina ne tik ļoti slēpti dārgakmeņiem - izcilas pludmales, garda virtuve un bagātīgas piedzīvojumu iespējas. Un vienīgais veids, kā patiesi izprast šo ikonisko galamērķi, ir pašam to piedzīvot.

Īpaši pavasarī: pavasarim nesot siltas straumes Sarkanajā jūrā, it īpaši Šarm eš Šeihas un Hurgadas apkārtē, ir noteikti jāizbauda kristāldzidro zemūdens pasauli. Tā ļauj iepazīt burvīgos koraļļu rifus, kas zied pilnos ziedos, eksotiskas zivis un citu ūdens brīnumus.

4. Madeira: Atlantijas okeāna zaļojošā oāze

Madeira ir ļoti piemērota aktīviem un zinātkāriem tūristiem. Viscaur salas kalnus vij tā saucamās levadas - ūdens kanāli, kas radīti, lai ūdens rezerves novadītu uz tām salas daļām, kur tas vairāk nepieciešams. Lai arī šī spožā ideja radīta pirms vairākiem gadsimtiem, šie kanāli tiek izmanoti arī šodien, turklāt gar kanāliem ir izveidotas dažādas pastaigu takas ar aizraujošiem skatiem.

Īpaši pavasarī: tieši pavasaris ir labākais laiks, kad baudīt levadas, jo tad tās atdzīvojas ar košiem ziediem, skaļām putnu dziesmām un zaļojošām ainavām. Gleznainās takas caurvij lauru mežus, ved garām ūdenskritumiem un kalnu nogāzēm.

5. Tunisija: kontrastu gobelēns

Tunisija vilina ar savām daudzveidīgajām ainavām un kultūras mantojumu. No senajām Kartāgas drupām līdz Sidi Bou Said zelta smiltīm - katrs Tunisijas stūris stāsta unikālu stāstu. Papildu tam valsts viesus lutina arī lieliskas pludmales un laiska atpūta pie jūras.

Īpaši pavasarī: pavasaris ir brīnišķīgs laiks, kad iepazīt un baudīt Tunisijas medīnas. Šaurās ieliņas tad atdzīvojas ar ziedošu ziedu nokrāsām un aromātu, ļaujot izjust vesturisko noskaņu īpašā gaisotnē.

6. Dubaija: mūsdienu brīnumi senā tuksnesī

No ikoniskās Burj Khalifa līdz rosīgajiem gadsimtiem tradicionālajiem tirgiem, šī pilsēta nemanāmi apvieno tradīcijas ar mūsdienīgumu. Dubaiju nav iespējams salīdzināt ar kādu citu pasaules pilsētu. Tā pārsteidz un tā izbrīna - kā lielus, tā mazus tās viesus. Un tās daudzpusība garantē, ka katrs pilsētas viesis varēs atrast tieši savas sirds kārotu izklaidi un atpūtu.

Īpaši pavasarī: laikā, kad nevaram sagaidīt plaukstošo dabu, ziedu oāze tuksneša sirdī “Mirracle Garden”, kurā ir redzams žilbinošs ziedošu ziedu klāsts un unikāls dārzkopības dizains, ar uzviju dāvās gaidīto vasaras armosfēru ziedošā noskaņā.

7. Krēta: Egejas jūras mītiskais skaistums

Lielākā Grieķijas sala Krēta aicina izzināt leģendām caurvītās un mītiskās ainavas un senos dārgumus. Uz šīs salas, šķiet, katrs zemes milimetrs, katra ala un katrs līcis vēsta kādu senatnīgu stāstu. Atliek vien tos sadzirdēt un ļauties to iedvesmai.

Īpaši pavasarī: pārgājiens caur Samarijas aizai - šī ir jebkurā laikā gleznaina taka, bet pavasarī to papildina savvaļas ziedu plaukšana, kas kopā garantē patiesi neaizmirstamu pieredzi.

8. Turcija: kur austrumi satiekas ar rietumiem

Šī krāspilnā valsts, ko mēdz dēvēt arī par tiltu starp Austrumiem un Rietumiem, piedāvā daudz dažādu neaizmirstamu piedzīvojumu. No ievērojamām vēsturiskām vietām, majestātiskām mošejām līdz satriecošām ainavām, brīnišķīgai virtuvei un nepārspējamiem tirgiem, neaizmirstot arī par augstiem atpūtas standartiem. Turcija nekad neliek vilties!

Īpaši pavasarī: Turcijā tiek audzēts patiesi bagāts klāsts augļu un pavasaris ir labākais laiks, kad baudīt zemenes, citronus, zaļās mandeles un citus vietējos gardumus.

Ļauj pavasarami uzplaukt kopā ar jaunu ceļojumu pieredzi. Neatkarīgi no tā, vai alksti piedzīvojumus, atpūtu vai kultūras pieredzi, pasaulei ir Tev ko piedāvāt - Tenerife, Kipra, Ēģipte, Madeira, Tunisija, Dubaija, Krēta vai Turcija - atliek vien izvēlēties!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36939812sec.