Ēriks Lingebērziņš: Pievienojamies to valstu skaitam, kur ceļojumi ir iespējami

Ļoti gaidīts valdības lēmums. Par to ir pārliecinats Biznesa augstskolas Turība asociētais profesors, «Latvijas Tūrisma aģentu un tūroperatoru asociācijas» valdes loceklis un tūrisma firmas «Baltic Vision» vadītājs Ēriks Lingebērziņš.

Ministru Kabineta lēmums, atceļot nebūtiskas ieceļošanas aizliegumu Latvijā ārvalstu tūristiem, ir visgaidītākais lēmums pēdējo 9 mēnešu laikā. Latvijas tūrisma nozare jau vairāk kā gadu atrodas ārkārtas stāvoklī, turklāt laika periods no pagājušā gada oktobra ir bijis īpaši sarežģīts, pastāvot nebūtiskas ieceļošanas aizliegumam. Redzam, ka īstenotie pandēmijas ierobežošanas mehānismi ir devuši pozitīvu ietekmi uz epidemioloģisko situāciju Latvijā un citviet Eiropā, kas jau rīt pietiekami lielai daļai Eiropas valstu iedzīvotāju paver iespējas par savu ceļojuma galamērķi izvēlēties Latviju. No 16. jūnija pievienojamies to valstu skaitam, kur ceļojumi ir iespējami.

Lai tūrisma nozare varētu ne tikai ieelpot malku svaiga gaisa, bet pilnvērtīgi atsākt darbu, dodot ieguldījumu Latvijas ekonomikā, ir svarīgi ka tuvākie mēneši tiek izmantoti mērķtiecīgi strādājot, radot pamatu ilgtspējīgai nozares atjaunošanai. Tūrisma nozares uzņēmēji ir vairākkārt apliecinājuši gatavību strādāt, ieviešot drošas ceļošanas protokolus, nodrošinot darbības nepārtrauktību turpmāk. Es ceru, ka ikviens nozarē strādājošais izprot atbildīgas pieejas nepieciešamību, nodrošinot drošus un uzticamus pakalpojumus.

Šis ir lēmums, kurš dod iespēju atsākt strādāt un pret to ir jāizturas atbildīgi, sadarbojoties un turpinot dialogu. Tūrisma kā pakalpojumu nozare ir uzticības un dialoga nozare. Šodien pieņemtais lēmums vēl nenozīmē, ka jau rīt Vecrīgas ielās, Rundāles pils parkā vai Turaidas muzejrezervātā redzēsim tūrismu, pie kāda bijām pieraduši. Jau šodien sākas darbs, kurš ir vērsts uz visas nozares virsmērķi – ārvalstu viesiem Latvijā.

Vienlaikus, ir jāsaprot, ka šis lēmums vēl nenozīmē, ka varam būt droši, ka ārvalstu tūristu skaits Latvijā atgriezīsies pilnā apmērā. Daudzviet pasaulē, tajā skaitā daudzos Latvijas tūrisma mērķa tirgos situācija saglabājas sarežģīta un joprojām ir nopietni ceļošanas ierobežojumi, ieceļojot no trešajām valstīm. Globālās tūrisma nozares interesēs ir turpināt Eiropas Savienības iesākto ceļu, radot saprotamus un uzticamus ceļošanas nosacījumus, kuri ir kļuvuši iespējami primāri darot visu iespējamo, lai izbeigtu pandēmiju pēc iespējas drīzāk. Jau tagad ir redzams, ka vakcinācija ir ātrākais ceļš pretim normālai, uz izaugsmi vērstai tūrisma nozares ikdienai, un atliek cerēt, ka pasaules valstu līderi, valstu valdības un sabiedrības spēs mobilizēties, lai sasniegto šo vienoto tūrisma nozares mērķi – brīvu ceļošanu.

Tūrisma nozares kolēģiem atliek novēlēt daudz darba tuvākajos mēnešos, atbildīgu rīcību un pacietību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50425816sec.