«Novatours» vadītāja Audrone Keinīte: Valdības lēmums palīdzēs atgūties tūrisma nozarei

Valdības lēmums no 16. jūnija atcelt prasību par nebūtisku ceļojumu atļaušanu ir vērtējams pozitīvi, un cerams, tas ļaus ātrāk tūrisma nozarei atgūties. Runājot par prasību bērniem, kuriem līdz 12 gadu vecumam nav jādodas pēc ceļojuma pašizolācijā, tomēr tai pat laikā nav ļauts kontaktēties ar personām ārpus savas mājsaimniecības, ,apmeklēt publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus, doties uz nometni, skolu vai bērnudārzu, kā arī aizliegumu izmantot sabiedrisko transportu 10 dienas pēc ceļojuma, Tūrisma operatora "Novatours" vadītāja Audrone Keinīte norāda uz Lietuvas pieredzi, kas situāciju atrisinājusi pieņemamākā veidā.

Valdības 15. jūnija lēmumu par atvieglotiem ceļošanas noteikumiem vakcinētajiem vērtējam ļoti pozitīvi. Ticam, ka šis lēmums palīdzēs tūrisma nozarei atgūties drīzākā laikā.

Ņemot vērā, ka liela daļa Eiropas valstu jau sen ir atvieglojuši ceļošanas ierobežojumus, šo tikām gaidījuši jau sen, jo ticam, ka tas ir svarīgs solis, lai tūrisma nozare varētu atgūties drīzākā laikā.

Redzam, ka Latvijas ceļotāji ir noilgojušies pēc ceļojumiem, bet mulsinošas bija līdzšinējās prasības, īpaši par pašizolāciju, par ko saņēmām daudz jautājumu no klientiem. Ja persona ir vakcinēta, dodas, piemēram, 10 dienu ceļojumā un, atgriežoties no ceļojuma, šim cilvēkam ir jāpavada laiks pašizolācijā - ne visi to var atļauties un vēlas. Un šis ļoti tieši, negatīvi atsaucās uz mūsu ceļojumu rezervāciju apjomu. Jaunie atvieglojumi noteikti vieš vairāk skaidrības un padara ceļošanu vieglāku.

Mēs ļoti ceram uz vakcinācijas procesa paātrināšanos gan Latvijā, gan Eiropā, jo tas ne tikai vērā ņemami palīdzētu tūrisma nozarei, bet arī mūsu sabiedrības veselības drošībai un nākotnes kaldināšanai. Mūs priecē arī valstu sadarbība un vienotība. Kā labu piemēru varam minēt Grieķiju un Bulgāriju - ceļotājiem nedz iebraucot, nedz izbraucot netiek prasīti testi un pašizolācija.

Ticam, ka vakcinācijas aptveres palielināšanās, vakcinācijas sertifikāti un valstu unificēšanās palīdzēs Eiropas tūrisma nozarei. Tik pat svarīgas ir arī priekšrocības izslimojušajiem cilvēkiem. Tas viss kopumā ļoti pozitīvi ietekmēs cilvēku vēlmi ceļot un turpināt izzināt pasauli.

Tomēr arī ar šiem jaunajiem ceļošanas atvieglojumiem ir ārkārtīgi būtiski palikt modriem, ievērot drošības noteikumus. Tā kā klientu drošība mums vienmēr ir bijusi pirmajā vietā, mēs maksimāli cenšamies informēt savus klientus par drošības nosacījumiem un ieceļošanas, izceļošanas noteikumiem.

Pēdējās nedēļās jau esam ievērojuši  pieprasījumu pieaugumu ceļošanai uz mūsu vasaras galamērķiem - Turciju, Grieķiju, Bulgāriju, Melnkalni. Prognozējam, ka šīs jaunas prasību izmaiņas veicinās ceļošanu.

Tajā pat laikā mēs redzam, ka kaimiņvalstis, līdz ar fleksiblākiem ceļošanas atvieglojumiem kā Latvijā, aktīvu darbību uzsāka un realizēja jau pavasara sākumā, kas labi ietekmēja tūrisma nozari kopumā. Mēs ceram, ka jaunās izmaiņas veicinās tūrisma biznesa attīstību arī Latvijā.

Mums grūti komentēt valdības lēmumu par regulējumu attiecībā uz bērniem. Ceļošana ar bērniem vienmēr ir bijusi lielākas uzmanības vērta. Šo jauno valdības lemto prasību noteikti būs jāvērtē pašām ģimenēm

Mūsu kaimiņvalstī Lietuvā arī ir līdzīgs regulējums, kas nosaka, ka bērniem ir nepieciešams ievērot pašizolāciju, neskatoties uz to, ka vecākiem tas nav jāievēro, taču viņiem ir lielisks papildinājums - trešajā dienā pēc ceļojuma bērnam var veikt testu, un ja tas būs negatīvs, bērns tiek atbrīvots no pašizolācijas. Būtu lieliski, ja arī Latvijas ģimenēm būtu fleksiblāki noteikumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71267104sec.