Normunds Juraševskis: Vai virs mums augstāk sēdošie ir pilnībā atrauti no realitātes?

Valdībai 26. oktobrī apstiprinot Ekonomikas ministrijas izstrādātas Covid-19 krīzes atbalsta programmas uzņēmumiem, kuru darbība būtiski ierobežota Covid-19 straujās izplatības dēļ, daudziem uzņēmējiem bija, maigi sakot, nelāgs viedoklis. Savu viedokli par netaisnību, pieņemot šādus noteikumus, publiski paudis arī Latvijas Bāru asociācijas valdes loceklis, uzņēmējs Normunds Juraševskis.

Valdība kārtējo reizi izrādīja savu impotenci un līderu neesamību, jo citādi es to nespēju apzīmēt.

Tika lemts un nolemts par atbalsta mehānismiem nozarēm, kuras ir spiestas aizvērties pilnībā dēļ viņu nespējas pārliecināt sabiedrību vakcinēties un nodrošināt medicīnas aprūpi. Ar 26. oktobra lēmumu mūsu valsts gudrās galvas apliecināja to, ka Latvijā nav nepieciešami un pat ir nevēlami uzņēmumu, kas savus rādītājus spēj ik gadu uzlabot un ir tendēti uz izaugsmi. Šodienas lēmumi, ka atbalsta mehānismus saņems tie uzņēmumi, kam apgrozījuma kritums pret pagājušo gadu, kad bija n-tie ierobežojumi (nebija vakcīnu, bija ierobežots darba laiks, iezīmētas sēdvietas, cilvēki vienkārši baidījās iet ārpus mājas... utt.) ir mazāks par 30%, neko nesaņems.

Tiem, kas novakcinēja visu savu personālu, strādāja zaļajā zonā, centās domāt kā piesaistīt klientus piesaistīja ārvalstu ēdienu piegādātājus (Wolt,Bolt), jo pašiem savu nav un visādi citādi centās izdzīvot šajā grūtajā periodā (palielinot arī izdevumus) saņem precīzi 0, jo nav atvēlēti pat 5 % izaugsmes kopš pagājušā gada.

Pats vainīgs, ka no 10 cilvēku personāla esi spējis nodrošināt darbu 20 cilvēkiem, pats vainīgs, ka naivi cerēji, ka zaļo zonu neaiztiksim, jo tā solīja ministru prezidents, pats vainīgs, ka centies darīt visu iespējamo, lai izdzīvotu šajos apstākļos starp konkurentiem. Ja esi attīstījis savu biznesu, tad jau esi spējīgs pārvarēt laiku, kad spiežam tevi aizvērties!

Es tiešām nesaprotu, vai virs mums augstāk sēdošie ir pilnībā atrauti no realitātes un ne dienas nav vadījuši nevienu uzņēmumu? Jo izskatās, ja LV būtu bizīts, tad Sprūdam jau sen būtu darbiņš. Algu pieaugums nav bijis? Preču un produktu izmaksas nav cēlušās? Elektrības un apkures cenas nav cēlušās? Kā var ņemt vērā KRITUMU PRET KRITUMU!!!

Tātad, motivācija no valsts pārvaldes, veram ik gadu jaunus Sia mia, jo tie atbilst visām prasībām, neuzrādām patieso apgrozījumu, jo nedod dievs, ja ar savu darbu spēsi uzrādīt kaut 5% izaugsmi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86789703sec.