Līdz ar ierobežojumu mīkstināšanu Lietuvas kūrorti cer uz tūristu pieplūdumu un sezonas atklāšanu

Lietuvas kūrortus un kūrortu teritorijas Covid-19 skāra tāpat kā nozari visur citur – ārzemju tūristu skaits 2020. gadā samazinājās vidēji par 71%, salīdzinājumā ar 2019. gadu. Šo zaudējumu neatlīdzināja pat aktīvākais iekšzemes tūrisms pagājušajā vasarā. Tomēr Lietuvas kūrortu asociācijas biedri cer uz veiksmīgāku tūrisma sezonu un ir gatavi uzņemt tūristus, gādājot par dažādiem uzlabojumiem un jaunumiem.

Lietuvā pirms Covid-19 pandēmijas Latvijas tūristu skaits bija 17,8% no kopējā tūrisma tirgus, Polijas – 21%, Krievijas – 20,7%, Baltkrievijas – 19,1%, Ukrainas – 14,2%, bet Igaunijas – 7,2%. Taču pandēmijas laikā Latvijas tūristu skaits saruka par 58,7%, un 2020. gadā tie veidoja tikai 8,7% no kopējās tūrisma tirgus daļas.

“Pandēmijas laiks bija smagākais laiks tūrisma nozarē, jo darbība faktiski tika apstādināta – tika slēgtas viesnīcas, spa centri, muzeji un citas sabiedriskās vietas. Kūrortiem un kūrortu teritorijām šis bija neziņu pilns laiks – kā izdzīvot un ko darīt tālāk, taču tas lika pilnveidoties un pielāgoties esošajai situācijai,” atzīst Lietuvas kūrortu asociācijas direktore Kristīne Citvariene (Kristina Citvarienė).

Lai droši uzņemtu viesus gan sanatorijās, gan citos tūrisma uzņēmumos un neapdraudētu iedzīvotāju un tūristu veselību, kūrorti īpašu uzmanību pievērš epidemioloģiskajiem noteikumiem, veicot izmaiņas apkalpošanā un ieviešot dažādus interaktīvus risinājumus. Taču tas nenozīmē, ka kūrorti nav pilnveidojušies, tieši otrādi – tiek piedāvāti jauni tūrisma objekti un iespējas gan individuāliem ceļotājiem, gan nelielām tūristu grupām.

“Pagājušais gads mums parādīja kā nekad agrāk,  cik svarīga ir mūsu veselība un imūnsistēma un ka bez lielākiem vai mazākiem ceļojumiem nav iespējams pilnvērtīgi atpūsties. Mūsu kūrorti ir vairāk nekā gatavi apmierināt šīs vajadzības, piedāvājot veselības veicināšanas procedūras, kurās tiek izmantoti dabiskie dubļi un minerālūdens. Visi Lietuvas kūrorti var piedāvāt neaizmirstamu piedzīvojumu, neatkarīgi no tā, kas jūs esat – sporta entuziasts, ģimene ar aktīviem bērniem vai pāris, kurš vēlas romantisku atpūtu, ikviens atradīs sev piemērotākās aktivitātes,” norāda Kristīne Citvariene.

Neskatoties uz joprojām sarežģītajiem apstākļiem, 2021. gads daudziem Lietuvas kūrortiem ir jubilejas gads – Birštona svin 175., bet Ignalina – 155. gadadienu. Druskininki, Palanga, Anīkšči un Traķi piedāvā ne tikai izklaidi un atpūtu, bet arī iespēju vienlaicīgi strādāt un atpūsties. Visi kūrorti un kūrortu teritorijas tūristiem ir sagatavojušas daudz patīkamu pārsteigumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86734319sec.