Travelnews.lv ceļo uz Kanāriju salām Nr.2: Tallinā strādā frizieri, manikīri un restorāni [1]

Sveiciens no sniegotās un aukstās Tallinas. Šobrīd sirdi mierina vien doma, ka esmu siltumā (Tallinas lidostā), dzeru kafiju, rakstu šīs rindas, un gaidu, kas sāksies iekāpšana lidmašīnā uz Grankanāriju, kas mani 6 stundās un 26 minūtēs nogādās siltumā.

Bet tagad par Tallinu. Igaunijas galvaspilsētā Tallinā ierados ar “Lux Express” autobusu. Zīmīgi, ka, iekāpjot autobusā, man bija jāuzrāda tik vien, kā ID karte. Biļete bija nopirkta, bet ārsta zīme, ka Covid-19 jau izslimots un nevienu neapdraudu, kā arī dārgais PCR tests nebija jāuzrāda. Buss arī aizbrauca uz Tallinu bez nevienas pieturas – uz Latvijas – Igaunijas robežas ne igauņiem, ne latviešiem nebija nekādas intereses par braucējiem.

Ierodoties Tallinā uz viesnīcu devos ar sabiedrisko transportu. Ne tramvajā iezīmētas vietas, kur drīkst vai nedrīkst sēdēt, nedz arī visiem pasažieriem sejas maksas. Ierodoties viesnīcā, nevienam neinteresēja, no kurienes esmu, nedz arī tests bija jāuzrāda. Kā teikt, jūties brīvi.

Tā arī darīju. Pašā vakarā aizgāju uz tuvāko “Rimi”, nopirku paēst un… manikīra komplektu. Izrādās, tas tur nav aizliegto preču sarakstā. Taisnības labad jāsaka, ka tāda saraksta te nemaz nav! Viss brīvi pieejamas. Visi veikali vaļā, visi pakalpojumi tiek sniegti. Arī tik šausmīgi bīstamie friziera, manikīra un vaksācijas. Eldorado! Tātad, skaistumu varēšu savest kārtībā.

No rīta maza pastaiga pa Tallinas centru. Tā kā ārā bija sals, cilvēki uz ielām ir, bet ne lielā daudzumā. Arī restorāni, lai arī durvis vēruši apmeklētājiem, nevar lepoties ar milzīgu tautas pieplūdumu.

Toties lielveikalos visas bodes vaļā! Jā, zinu manas gaudas par apakšbiksēm, bet te tās beidzot varēja nopirkt! Turklāt daudzās bodēs arī atlaides, kas pie mums jau šķiet kas sen aizmirsts. Tātad, iztērēti 25 eiro, bet nopirkts viss nepieciešamas, pat jaunas džinsenes. Urā, tagad zinu savu izmēru!)

Arī manikīra pakalpojumi ir atvērti. Un bingo – man ir skaistas sakoptas rokas, un tēriņi nemaz arī ne tik lieli – mazliet tik vairāk, nekā tas būtu bijis Latvijā. Ar vaksācijas meistara apmeklējumu gan tā neveicās, jo visi laiki bija aizņemti, bet, nekas, to vēl varu pagūt Grankanārijā.

Kamēr devos uz lidostu, aprunājos ar taksistu. Izrādās, veikali Igaunijā tā arī nav bijuši aizslēgti. Restorāni un bāri darbojas, taču bijis brīdis, kad viss slēgts. Šobrīd paēst var līdz pat plkst. 22 vakarā. Un bija tīri nepierasti redzēt cilvēkus, sēžot restorānā, un ēdot… Tas tā, no latviešu skatupunta.

Bet kopumā šobrīd Tallinas ikdienas dzīve īsti neatšķiras. Jā, apmēram 70% cilvēku tiešām nesā sejas maksas. Kuri nenēsā – uz tiem ar pirkstiem nerāda un likumsargus ar soda kvītīm virsū neraida. Kaut kā viss ir mierīgi. Pārtikas veikalā drīkst ieiet bez groziņa. Un nav jau arī tā, ka tos gāž riņķī. Bet drēbes vari pielaikot un iegādāties, cik uziet. Igauņi, gan izdzirdējuši, ka pie mums Latvijā bodes ir ciet, manikīra un friziera pakalpojumus saņemt nevar, ēst var tikai mājās, bet kafiju dzert uz ielas, vien līdzjūtīgi nopūtās. Eh, it kā tas pasargātu.

Viņus vīruss ir vairāk apgājis, nekā Latviju. Saslimušo skaita pieaugums ir, bet ne tika liels, kā Latvijā. Arī dinamika nav bijusi tik strauja, kā pie mums.

Nu, ko, novēliet man lidojumam labvēlīgu laiku, un gaidiet ziņas jau no Grankanārijas – no siltās Kanāriju salas!

Materiāls tapis sadarbībā ar www.flytocanarias.com un www.grancanaria.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lasītājs 02/10/2021 09:38 Žurnālistika vai lobijs?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Uzņēmumi


Rija Old Town Hotel Tallin
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5284071sec.