Akcija «Muzeju nakts» Daugavpils cietoksnī un Šmakovkas muzejā

Piedāvājot dažādas norises virtuālajā vidē, kā arī muzeju āra ekspozīcijās un pilsētvidē, Latvijas muzeji šogad 15. maijā piedalīsies starptautiskajā akcijā "Muzeju nakts". 2021. gada akcijā iesaistīsies vairākas Daugavpils iestādes, tostarp Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras pārvaldībā esošie objekti - Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs, Šmakovkas muzejs un Daugavpils Tūrisma informācijas centrs. Šogad akcijas “Muzeju nakts” programmas piedāvājums izstrādāts tā, lai tas būtu baudāms individuāli, cilvēkiem nedrūzmējoties.

Akcijas “Muzeju nakts” laikā Daugavpils cietoksnī tiks akcentēta vēsturisko nocietinājumu un ēku spēja atgūties no nevajadzīga nasta stāvokļa 20. gadsimtā un pilsētas spēja to pārvērtēt 21. gadsimtā. Daugavpils cietoksnī pēdējo gadu laikā notika un vēl turpinās vērienīgie restaurācijas darbi. Vēsturiskas ēkas tiek restaurētas attiecīgi mūsdienu restaurācijas tendencēm, kad tiek saglabāts pēc iespējas vairāk vēsturisko uzslāņojumu un militārās ēkas pārtop par muzejiem, mākslas centriem un izstāžu zālēm. Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs akcijas “Muzeju nakts” ietvaros piedāvā pieteikties īsām bezmaksas pastaigām pa Daugavpils cietoksni, kas notiks gida pavadībā (grupās līdz 10 cilvēkiem). Pastaigām var pieteikties līdz 14. maija plkst. 15.00, rakstot uz: [email protected], vai zvanot pa tālr. +371 65424043; +371 28686331. Pie tam, akcijas laikā no plkst. 19.00 līdz plkst. 22.00 pie ieejas Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā (Nikolaja ielā 5) darbosies informācijas telts, kur varēs saņemt informāciju par Daugavpils cietoksni, kā arī iegadāties suvenīrus.

Šmakovkas muzejs Daugavpilī ir sagatavojis īpašu piedāvājumu akcijas dalībniekiem. “Muzeju nakts” norises, pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, 15. maijā notiks Facebook konta “Šmakovkas muzejs” LIVE translācijā un Daugavpils Vienības laukumā pretī ieejai ekspozīcijā, kur tiks izvietota Šmakovkas muzeja informatīvā telts un visiem interesentiem būs iespēja vairāk uzzināt par šmakovkas dzērienu un muzeja darbību, kā arī iegādāties suvenīrus ar Šmakovkas muzeja simboliku.

Savukārt Daugavpils Tūrisma informācijas centrs aicina ikvienu interesentu apmeklēt informācijas telti, kas darbosies Vienības laukumā no plkst. 19.00 līdz plkst. 22.00.  Tajā varēs iegūt informāciju par akcijas “Muzeju nakts” norisi, saņemt bukletus un tūrisma informatīvos materiālus par tūrisma iespējām Daugavpilī un Daugavpils novada, kā arī iegādāties dažādus suvenīrus ar pilsētas simboliku un īpašus Daugavpils saldumus.

Atgādinām apmeklētājiem, ka dodoties uz akcijas “Muzeju nakts” norises vietām ir strikti jāievēro distancēšanās un gadījumā, ja neizdodas ieturēt savstarpēju 2 metru distanci, jālieto sejas un deguna aizsegi. Aicinām izvērtēt savu veselības stāvokli un palikt mājās, ja ir novērojami elpceļu infekcijas slimības simptomi, kā arī, ja ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.454772sec.