Izjūti rudens burvību skaistajā Daugavpilī

Rudenim piemīt sava burvība, it īpaši tad, kad brīvdienās laiks lutina un var vērot krāšņo lapkriti. Ja vēlies apskatīt košo gadalaiku visā pilnībā, bet nevari iedomāties vietu, kur aizbraukt, Daugavpils Tūrisma informācijas centrs piedāvā dažas idejas.

Baudi rudenīgas pastaigas

Ja vēlies brīvdienas pavadīt svaigā gaisā, Daugavpils cietoksnis noteikti būs īstā izvēle. Daugavpils cietoksnī, kas ir valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, kā arī viens no populārākajiem apskates objektiem pilsētā, tiek piedāvāti trīs pastaigu maršruti:

-    “Cietokšņa aizstāvja taka” (0,9 km) - pastaigājoties ir iespēja iegūt informāciju par Daugavpils cietokšņa vēsturi, kā arī apskatīt vēsturiskos lielgabalus, vides objektus un Mihaila vārtus. Uzkāpjot aizsargvaļņos, var redzēt Inženiera arsenāla ēku un Daugavpils cietokšņa priekštilta nocietinājumu, kas atrodas Daugavas kreisajā krastā.

-    “Izlūka taka” (1 km) - ir iespēja tuvāk apskatīt cietokšņa nocietinājumus (bastionu, kontrgardes, reduītes), Mihaila un Aleksandra vārtus, tālumā ir saredzama vieta, kur savulaik atradās jezuītu baznīca un jezuītu kolēģijas ēka (kas ir senākā mūra ēka Daugavpilī).

-    “Cietokšņa komandanta ceļš” (2,1 km) – pastaigas laikā ir iespēja aplūkot virsnieka un komandanta pārvaldes ēku (kur pašlaik atrodas policija), kā arī piemiņas plāksni dekabristam Vilhelmam Kihelbekeram (1797 – 1846). Ejot pa taku var aplūkot karavīru kazarmas, Konstantīna vārtus, kas ir vienīgie cietokšņa vārti, kuri gandrīz pilnīgi bija iznīcināti.

Saģērbies silti, lejupielādē Daugavpils cietokšņa pastaigu taku karti un dodies baudīt rudens ainavas visā to krāšņumā. Pie tam, Daugavpils cietokšņa apkaimē var doties pastaigā pa jauno dambja promenādi gar Daugavas upes krastu. Promenādes kopējais garums ir gandrīz viens kilometrs.

Šogad zelta rudeni dodies skatīt izstaigājot Lielā Stropu ezera promenādi. Lie-lais Stropu ezers ir Daugavpils pilsētas lielākā ūdenskrātuve un tā ir vienīgā saldūdens ūdenstilpne Latgalē, kuras pludmalēm katru gadu tiek piešķirts Zilais karogs. Stropu ezera promenāde ir lieliska vieta nesteidzīgām pastaigām un tā ir apgaismota arī dien-nakts tumšajā laikā. Promenāde sākas pie Lielā Stropu ezera centrālās pludmales, kur ir pieejama bezmaksas autostāvvieta.

Dodies pastaigā pa Bruģu ielas promenādi gūt iedvesmu un baudīt rudens rāmo noskaņu. Promenāde atrodas Daugavas labajā krastā. Uz sienas Bruģu ielas promenādē ir izveidoti zīmējumi ar Gajoka rajona vēsturisko motīvu skatiem.

Savā pastaigu maršrutā noteikti jāiekļauj Rīgas iela, kas ir  pilsētas dzīvākā artērija un stiepjas no dzelzceļa stacijas līdz Daugavai – Rīgas ielas sākumam, kur zem dambja ar pieeju upei kādreizējās piestātnes vietā izveidota arka. Dodoties nesteidzīgā pastai-gā, te ir iespēja aplūkot greznās namu fasādes.

Īpaši skaists šajā laikā ir Dubrovina parks. Parkā var apskatīt pieminekli, kas ir uzstādīts bijušajam pilsētas mēram un parka veidotājam Pāvelam Dubrovinam (1839-1890). Nesteidzīgās pastaigās vari doties arī Centrālajā parkā, kur līdzās krāsainām lapām var apskatīt Soliņu aleju un Mīlestības koku. Andreja Pumpura skvērs tika izveidots 19. gs. otrajā pusē un atrodas pretī Vienības namam. Pēc tēlnieka A. Vein-baha projekta 20. gs. 20.-ajos gados te tika izbūvēta skaista strūklaka “Meitene ar lili-ju”.

Esplanādes atpūtas parks (4 ha) ir Baltijā pirmais veloparks, kas izveidots pilsēt-vidē, tajā iekļautas dažādas zonas – skeitparks, asfaltēta velotrase, piedzīvojumu trase un bērnu zona. Aizraujoša vieta bērniem - Mūzikas skvērs, kurš atrodas Esplanādes atpūtas parkā. Mūzikas skvēra centrālā tēma ir mūzikas skaņas pilsētas vidē. Bērni var iepazīties ar desmit dažādiem āra mūzikas instrumentiem. Šeit atrodas bungas, ksilo-fons, cauruļu zvani un citi interesanti instrumenti.

Dodies rudens velobraucienā

Pirms velosipēds nolikts garāžā, istabas stūrī vai nodots ziemas miegam servisā ir vērts doties rudenīgā braucienā cauri Daugavpilij līdz pat dabas parkam “Daugavas loki”. Reģionālais velomaršruts Nr. 35 “Daugavas loki” aptver Daugavpili, Aug-šdaugavas un Krāslavas novadu un dod iespēju iepazīt dabas un kultūrvēsturiskās vēr-tības. Braucot šā maršruta posmu Daugavpils pilsētas teritorijā ir iespēja apskatīt pilsē-tas vēsturisko centru, parkus, skvērus, vides un mākslas objektus. Velosipēdistu ceļš ved arī uz Stropiem, kur atrodas Lielā Stropu ezera Zilā karoga pludmales un prome-nāde.

Iemūžini savu ceļojumu

Lai skaistu krāsu piepildīts rudens! Iepriekš  minētais ir tikai nedaudzas no idejām rudens baudīšanai Daugavpilī. Vairāk iedvesmas smelies lapā www.visitdaugavpils.lv.  Priecāsimies, ja šī gada rudens foto, kas uzņemti Daugavpilī sociālajos tīklos tiks ievietoti ar mirķļbirku #visitdaugavpils un #rudensdaugavpilī, lai varam kopīgi baudīt rudens burvību mūsu pusē! Ja rodas papildu jautājumi par atpūtas iespējām Daugavpilī un novadā, aicinām sazināties:

Daugavpils Tūrisma informācijas centrs

Tālrunis: +371 65422818;  +371 26444810

E-pasts: [email protected]

Mājaslapa: www.visitdaugavpils.lv

Facebook: www.facebook.com/Daugavpils.travel

Saistībā ar Covid-19 izplatību pasaulē un Latvijā, aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus. Sargāsim sevi un apkārtējos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42435098sec.