«Lai rīb tautu istabiņa» Daugavpilī!

Sestdien, 2024. gada 2. martā, plkst. 17.00 Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) notiks jau par tradīciju kļuvušais deju koncerts Daugavpilī “Lai rīb tautu istabiņa”, kurā piedalīsies vieni no labākajiem un pazīstamākajiem Latvijas deju kolektīviem.

Koncerta saimnieki, Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra deju ansamblis „Laismeņa” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Laismeņa” (vadītāja Diāna Soldāne), ik gadu rīko deju kolektīvu sadanci, lai kopā ar saviem jau labi zināmajiem un arī nesen iepazītajiem draugiem, kas iegūti dažādos koncertos Latvijā, savu dejot prieku dāvātu arī Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem. Šoreiz pasākumā kopā ar „Laismeņas” dejotājiem būs apvienojušies tādi „deju grīdas iedancošanas meistari” kā Rīgas Celtniecības koledžas deju ansamblis “Austris” (mākslinieciskā vadītāja Elita Treilone), Rīgas Stradiņa universitātes tautas deju ansamblis “Ačkups” (mākslinieciskā vadītāja Elita Treilone) un vidējās paaudzes deju kolektīvs “D Ačkups” (mākslinieciskais vadītājs Kaspars Brauns), Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” tautas deju ansamblis “Līgo” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Līgo” (mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš).

Kā norāda deju ansambļa „Laismeņa” vadītāja Diāna Soldāne: „Šī koncerta galvenā ideja - satikties, apmainīties ar enerģiju, iedvesmot vienam otru un arī skatītājus. Un ir patīkami apzināties, ka tas tā patiešām ir, jo tie, kuri ir izbaudījuši dejas jaudu, to vēlas turpināt un turpināt. Kā pierādījums tam ir arī divi vidējās paaudzes deju kolektīvi, kuriem šī ir pirmā sezona, jo tie tapuši pēc pagājušajā gadā izskanējušajiem Dziesmu un Deju svētkiem. Un tie ir vidējās paaudzes deju kolektīvi „Laismeņa” un „D Ačkups””.

Koncertā katrs no kolektīviem savā neatkārtojamajā raksturā un manierē izdejos gan labi zināmas latviešu skatuviskās dejas, gan vēl neredzētus jaundarbus. Paši dejotāji saka, ka koncerta programma būs tik atraktīva, ka Kultūras pils skatuve tiešām rībēs!

Biļetes: Daugavpils Kultūras pils kasē (darbdienās plkst. 16.00-19.00 un 3 stundas pirms koncerta) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena: 3,00 eiro.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.
Pasākumu rīko DVPI „Vienības nams” struktūrvienība „Latviešu un latgaliešu kultūras centrs”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90853715sec.