Piektā radošā domu darbnīca jauniešiem «Es būšu arhitekts!»

Piektā radošā domu darbnīca jauniešiem «Es būšu arhitekts!»

Piektdien, 2024. gada 19. aprīlī, plkst. 14.00 Rotko muzejs sadarbībā ar arhitekti Artu Vagali aicina jauniešus, kurus interesē arhitekta profesijas izaicinājumi, uz piekto radošo domu darbnīcu.

Radošajā domu darbnīcā arhitektūras firmas ARVOL SIA dibinātāja un galvenā arhitekte Arta Vagale pastāstīs par savu ceļu profesijas izvēlē, studijām augstskolā un darbu arhitektūras nozarē. Arhitekte iepazīstinās ar publisko ēku arhitektūras aktuālajām tendencēm Latvijā un pastāstīs, kādas publiskās būves ir projektējusi pēdējo piecu gadu laikā Daugavpilī, Ventspilī, Jelgavā un Rīgā.

Radošās darbnīcas turpinājumā dalībnieki pētīs Komandanta ielas Nr. 2 iekšpagalmu Daugavpils cietoksnī un diskutēs par tā labiekārtošanas iespējām, meklējot radošus un funkcionālus risinājumus mazo arhitektūras formu izvietojumam.

Arhitekte Arta Vagale pirms desmit gadiem absolvējusi Daugavpils Valsts ģimnāziju. Arhitekta kvalifikāciju ieguvusi Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (2009–2015), 2013. gadā ar Erasmus programmas atbalstu papildinājusi zināšanas Lihtenšteinas Universitātē.

Šobrīd Arta Vagale ir praktizējoša arhitekte arhitektūras firmā SIA “Arvol”. Darba pieredzi guvusi arhitektu birojos Arhis SIA, MG Arhitekti SIA, Lezdiņš un Partneri SIA, Rem Pro SIA. Daugavpilī izstrādājusi teritorijas labiekārtojuma projektu trīs kilometrus garajai promenādei gar Stropu ezeru, meta projektu Daugavpils Transporta tehnikumam (pirmā vieta konkursā), fasādes atjaunošanas un telpu pārplānošanas projektu tirdzniecības centram Maxima (XX) Daugavpilī, Cietokšņa ielā 60, kā arī metu un būvprojektu Daugavpils Būvniecības tehnikumam (pirmā  vieta konkursā), kas pēc būvniecības atļaujas saņemšanas ieguva trešo vietu Latvijas būvniecības gada balvas konkursā publisko ēku kategorijā. Saņemtas arī citas atzinības.

Rotko muzeja radošo domu darbnīcas “Es būšu arhitekts!” notiek ar mērķi atklāt un popularizēt arhitekta profesiju un sniegt jauniešiem iespēju līdzdarboties kopīgās vides veidošanā.
Radošā domu darbnīca interesentiem pieejama bez maksas, iepriekš piesakoties – [email protected], tālr. 26564817. Radošās darbnīcas materiāli tiks nodrošināti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45051384sec.