Pavadi ziemas brīvdienas Valmieras novadā

Svētku laiks pamazām pietuvojies un acis priekā sāk iemirdzēties kā lieliem, tā maziem. Prātā jau raisās domas, kā pavadīt gaidāmās svētku brīvdienas un skolēnu ziemas brīvlaiku. Lai atvieglotu šo uzdevumu, Valmieras novada Tūrisma pārvalde apkopojusi daudzpusīgas idejas svētku brīvlaikam.

Aktīvās atpūtas cienītāji aicināti nodoties raitam slidu solim muzikālā pavadījumā Valmieras Olimpiskajā centrā. Svētku slidojumu laikus var uzzināt šeit vai mājaslapā valmierasoc.lv.  Slēpotājus, pie atbilstošas sniega segas biezuma un gaisa temperatūras, laipni gaidīs Atpūtas parkā “Avoti”, Atpūtas bāzē “Baiļi”, kā arī citviet Valmieras novadā izveidotajās distanču slēpošanas trasēs, kur par savu inventāru būs jāparūpējas pašiem.

Dodoties pastaigā vai pārgājienā pa Valmieras novada dabas takām vai maršrutiem, ikviens varēs atklāt ainavu dažādību un krāšņumu, ko ar savu māksliniecisko gadalaiku otu ik dienu pārkrāso pati daba. Lai gājieni dabā būtu aizraujošāki aicinām izmantot kādu no Valmieras novada interaktīvo spēļu piedāvājumiem. Pieņemt sportiski aktīvu izaicinājumu no 24. decembra līdz 1. janvārim aicina arī Mazsalacā, kur Mazsalacas un Skaņkalnes ielās, Valtenberģu muižas parka takās būs izveidoti svētku maršruti – rūķa cepure, rūķa zeķe un Ziemassvētku zieda kontūra. Sportisko izaicinājumu varēs veikt, nūjojot, soļojot vai skrienot. Lai piedalītos izaicinājumā, nepieciešams lejupielādēt un piereģistrēties lietotnē “Strava”.

Savukārt par patīkamu relaksāciju un atpūtu Ziemassvētku noskaņās parūpēsies Valmieras peldbaseina Atpūtas zonā.

Kultūras un mākslas cienītājus aicinām sildīt sirdis ar Valmieras drāmas teātra piedāvājumu laikmetīgās mākslas telpā “Kurtuve”, bet iegrimt neparastā mākslas pasaulē un izsapņot savu fantāziju sapni varēs Fantāziju zemē “Neonija”.

Valmieras novadā atrodas trīs aizraujoši muzeji – Valmieras muzejā apskatāmas pastāvīgās ekspozīcijas par Valmieras un novada vēsturi, kā arī mainīgas tematiskās izstādes. Naukšēnu Cilvēkmuzejs priecēs ar eņģeļu izstādi, kā arī ikviens varēs iemēģināt stelles, uzvilkt igauņu vai latviešu tautastērpu, parakstīt ar tintes pildspalvu un izdejot slaveno Naukšēnu disko, savukārt Mazsalacas muzejs ir īpašs ar savu dažādību – zvanu un koka skulptūru kolekcijām, smilšakmens ekspozīciju, medību trofejām, seno spēkratu ekspozīciju un peļu kolekciju, kas sastāv no vairāk nekā 1300 rotaļlietām. Atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem par Rūjienu iespējams uzzināt Rūjienas Izstāžu zālē. Dodoties pastaigā uz Zilokalnu, vērts iegriezties Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrā, kur iespējams apskatīties vēsturisko ekspozīciju, uzkāpt ūdenstornī vai pacelties virs Zilākalna un ielūkoties vēsturiskajā šaursliežu dzelzceļa lokomotīvē ar virtuālās realitātes palīdzību.

Kino mīļus ar daudzpusīgu žanru filmām lieliem un maziem iepriecinās 3D kinoteātris “Gaisma”.

Zinātkārie un piedzīvojumu meklētāji aicināti ciemoties Valmiermuižas stallī, kur iespējams ne tikai doties ekskursijā un uzzināt par zirgu ikdienu, bet arī izbraukt zirga kamanās! Savukārt Latvijas lauku amatniecības un dzīvnieku sētā “Mežiņi” svētku brīvdienās varēs ne tikai samīļot, pabarot mini zoo četrkājainos iemītniekus, bet arī smelties gaismas maģisko spēku īpaši izveidotajās Gaismas takās. Pašiem mazākajiem ne mazums priecīgu emociju sagādās atpūta bērnu izklaides centrā Brīnumu mežs vai Mika Pika bumbu istabā.

Un kā nu brīvlaiks bez gardiem ēdieniem un dzērieniem! Par īpašiem gardēžu pārsteigumiem un brīnišķīgu atmosfēru parūpēsies Valmieras novada restorāni un kafejnīcas.  

Neiztikt arī bez Ziemassvētku un Jaungada sagaidīšanas svinīgajām norisēm, par kurām plašāka informācija apkopota šeit vai visit.valmiera.lv un valmierasnovads.lv pasākumu kalendāros.  

Lai brīnumains un skaistiem atklājumiem bagāts svētku laiks un Jaunais gads. Plašāku informāciju par tūrisma piedāvājumu Valmieras novadā skaties visit.valmiera.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.78056407sec.