Lieldienu brīvdienas Ludzas novadā

Pirmie pavasara vēstneši jau ir klāt un Lieldienu brīvdienas aicina doties laukā un atklāt Latviju no jauna. Kāpēc gan neatklāt Ludzas pusi svētku ietvarā? Esam apkopojuši interesantākās vietas, lietas un pasākumus, kurus apmeklēt Ludzas novadā.

 Ludzas Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas katoļu draudzē tiks godināta Lielā nedēļa ar dievkalpojumiem ik dienu. Apkopojumu par Lieldienu dievkalpojumu kārtību visā Ludzas novadā skatāms šeit. Savukārt sestdien, 8. aprīlī Ludzas tirgū noritēs ikmēneša gadatirgus, kur varēs iegādāt labumus svētku galdam. Otrajās Lieldienās Ludzas KN plkst.14:00 svētku koncerts “Ar Lieldienu sveicienu ceļā uz Dziesmu svētkiem”, kurā uzstāsies viesi no Rēzeknes novada- jauktais koris “Ezerzeme”. Pavasara atmodu dabā un pilsētā vislabāk vērot izejot Ludzas pilsētas pērļu pastaigu maršrutu, ko meklē šeit un palutināt sevi pēc aktīvi pavadītām brīvajām dienām ar masāžu vai dūņu vannu vari “Peloid SPA”, iepriekš rezervējot savai relaksācijai laiku.

Šis pavasaris nāk ar pamatīgu ūdens līmeni upēs, kas ir lieliskas ziņas ūdens entuziastiem. Varbūt vērts izvēlēties kādu no Ludzas novada pārplūdušajām upēm, piemēram Kārsavas puses Rītupi, un doties laivošanas piedzīvojumā un gājputnu piestāšanas vietu meklējumos. Šeit atradīsi “Atpūta Ludzā” piedāvātos laivu maršrutus. Ģimenēm ik gadu gaidīts pasākums ir sportiskais Lieldienu pasākums Mežvidos. Šogad 9. aprīlī plkst. 11:00 lieli un mazi zaķu bērni aicināti piedalīties orientēšanās pasākumā pēc kura būs arī tradicionālais svētku koncerts. Savukārt 5. aprīlī kultūrvēstures centrā “Līču mājas” taps groziņi no dabas materiāliem, kuros salikt krāsainās oliņas un 8. aprīlī visi gaidīti apskatīt gan patstāvīgo centra ekspozīciju, gan stāstu par Kārsavu toreiz un tagad.

Viesojoties Ciblas pusē, dodieties audio gida vadītā pastaigā gar Ludzas upi, izzinot Ciblas vēsturi un notikumus no senatnes, bet pēc tam sasildīties ar gardu kūkas gabaliņu lauku mājās “Plūmes” pie saimnieces Maijas, bet savu būšanu piesaki laicīgi (26102725). Īpaša svētku noskaņa virmos ap Eversmuižas Svētā Andreja Romas katoļu baznīcu 7. aprīlī plkst. 17:00. Lielās piektdienas Krustaceļa norisē piedalīsies folkloras kopa “Ilža” ar “Eversmuižys goreigīm dzīduojumim”, kas izdoti digitālajā albūmā sadarbībā ar Elzu, Agnesi un Daigu Abramānēm.  

Tos, kuriem ir detektīva gars, Zilupes KN aicina uz piedzīvojumu kvestu- spēli “Lieldienu detektīvs”, kas notiks 9. aprīlī plkst. 15:00. Dalība tajā sākot no 6 gadiem. Vecslabada un skats no Tiškova kalna ir baudāma visos gadalaikos, bet šobrīd īpaši iesakām no šī skatu punkta pavērot apkārtnes ezerus un salas ar vairāk kā 100 ligzdojošo putnu sugām apkaimē, tai skaitā pelēkajiem zivju gārņiem. Apciemo arī Kovšezera dabas taku un Plisūna ezera dižakmeni, no kura paveras skaists skats uz ezeru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40268803sec.