Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs atskatās uz 2022.gadu

2022.gads tūrisma nozarē iesākās cerīgi, jo Covid-19 pandēmijas ierobežojumi mazinājās, tomēr nāca atkal jauni izaicinājumi un pārbaudījumi, kas neizbēgami atstāja savu ietekmi uz nozares darbību. Par spīti visiem izaicinājumiem tūrisma nozarē nodarbinātie Gulbenes novadā strādāja profesionāli, radīja jaunus piedāvājumus un bija gatavi apkalpot tūristus ne tikai sezonas laikā, bet arī nesezonā. Liels gandarījums ir par jaunu uzņēmumu rašanos, kas nozīmē to, ka Gulbenes novadā ir labvēlīga uzņēmējdarbības vide tūrisma nozares attīstībai.

2022.gadā beidzās dažādi vietējie un starptautiskie projekti, kā rezultātā tika uzlabota tūrisma infrastruktūra, sakārtoti esošie apskates un atpūtas objekti un radīti jauni, lai veicinātu Gulbenes novada kā pievilcīga tūrisma galamērķa attīstību. Jau šobrīd aktīvi strādājam pie jaunu projektu sagatavošanas un realizēšanas, lai turpinātu darbu gan pie iesākto ideju papildināšanas, gan radītu jaunas un unikālas.

Jau ierasti katru gadu uzsākam ar novada tūrisma uzņēmēju semināru, lai kopīgi izdiskutētu iepriekšējās sezonas veiksmes stāstus un arī sasāpējušus jautājumus, ieskicētu jauno sezonu un iedvesmotos tai. Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” aktīvi sadarbojas ar novada tūrisma uzņēmējiem un pakalpojumu sniedzējiem, veidojot dažādus piedāvājumus un radot iespēju baudīt saistošu un kvalitatīvu atpūtu Gulbenes novadā. Pagājušajā gadā, stiprinot šo sadarbību, katru mēnesi kopā ar uzņēmējiem veidojām tematiskus piedāvājumus, ikreiz akcentējot kādu konkrētu tēmu, tradīcijas, amatus. Šī bija iespēja radīt citādāku piedāvājumu, kā arī pašiem uzņēmējiem iesaistīties un padarīt to interesantāku. Arī šogad turpināsim iesākto tradīciju, kopā ar uzņēmējiem piedāvājot ikvienam ceļotājam un novada viesim interesantas un daudzveidīgas iespējas.

Pagājušā gada sākumā sadarbībā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamentu Gulbenes novadā organizējām Latvijas tūroperatoru vizīti. Vizītes mērķis bija parādīt, cik daudzveidīgs ir mūsu novada tūrisma piedāvājums, ar kādu aizrautību strādā mūsu tūrisma uzņēmēji un objektu apsaimniekotāji, kā arī to, ka mazas lietas var darīt ar lielu mīlestību un ka no tām izaug patiesi skaisti un apbrīnas vērti stāsti un uzņēmumi, ko ar lepnumu esam gatavi rādīt visiem novada viesiem, kas pie mums ierodas ciemos.

Ļoti veiksmīgi pagājušajā gadā Gulbenes novadā norisinājās Mājas kafejnīcu dienas. Kopumā vairāk nekā 600 apmeklētājus savās saimniecībās, objektos un sētās uzņēma un garšas kārpiņas ar saviem īpašajiem ēdieniem, dzērieniem un našķiem lutināja 9 mājas kafejnīcas. 2023.gadā Mājas kafejnīcu dienas Gulbenes novadā plānots organizēt divas dienas – 15. un 16.jūlijā. Esam jau uzsākuši darbu pie gatavošanās šim pasākumam un priecājamies, ka interesi par iesaisti Mājas kafejnīcu dienu piedāvājuma papildināšanā ir izrādījuši arī jauni dalībnieki, kas nozīmē, ka apmeklētājiem Gulbenes novadā būs iespēja baudīt vēl plašāku garšu buķeti un aktivitātes.

Arī 2022.gada tūrisma sezonā, sadarbojoties ar Madonas novada tūrisma speciālistiem un AS “Pasažieru vilciens”, organizējām īpašu ekskursiju piedāvājumu novada viesiem, kas pie mums ierodas ar vilcienu. Pagājušajā sezonā kopumā tika noorganizētas 5 ekskursijas, uzņemot un ļaujot iepazīt Gulbenes novada tūrisma piedāvājumu vairāk nekā 200 interesentiem. Šīs ekskursijas izmantoja gan ģimenes, gan draugu kompānijas, pat nelielas darbabiedru kompānijas. Ekskursiju dalībnieki atzina, ka tas ir ērts un salīdzinoši nedārgs veids, kā nokļūt kādā līdz šim vēl neiepazītā vietā un izbaudīt tās piedāvājumu. Šādas ekskursijas AS “Pasažieru vilciena” pasažieriem organizēsim arī šogad. Jau šobrīd ir izsludināti šīgada ekskursiju datumi un ir sākusies pieteikšanās.

Mēs, Gulbenes novada tūrisma speciālisti, labprāt sadarbojamies ar kaimiņu novadu speciālistiem dažādu papildu tūrisma piedāvājumu radīšanā, lai ceļotājiem būtu vēl daudzveidīgākas un plašākas iespējas. Sadarbībā ar Alūksnes tūrisma informācijas centru popularizējam Gulbenes-Alūksnes bānīti un Bānīša zemes aktivitātes. Ar Madonas novadu sadarbojamies jau iepriekš minētā ekskursiju piedāvājuma veidošanā AS “Pasažieru vilciens” pasažieriem. Gan ar Alūksnes, gan Cesvaines tūrisma speciālistiem veidojam kopīgu tūrisma piedāvājumu Stāmerienas, Cesvaines un Alūksnes Jaunās pils popularizēšanai. Kopā ar Balvu novada kolēģiem popularizējam “zaļo dzelzceļu” maršrutus un veloceļojumus.

Gulbenes novada pašvaldības aģentūrai “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” pagājušais bija jubilejas gads – aģentūra svinēja 10.dzimšanas dienu. Iesākot jaunu desmitgadi, aģentūrai pagājušajā gadā tapa jauns logo, kā arī tika izstrādāta jaunā novada tūrisma mājaslapa www.visitgulbene.lv. Jaunā mājaslapa ikvienam ir pieejama kopš oktobra beigām. Tā ir ērti lietojama. Ir izveidota arī funkcionāla un ērti lietojama mājaslapas mobilā versija, kas pēdējos 3 gadus ir bijusi ļoti pieprasīta, ņemot vērā tūristu ceļošanas un informācijas iegūšanas paradumus.

Aģentūras darba mērķis ir tūrisma nozares attīstība Gulbenes novadā, kas ir vērsts uz tūrisma produktu virzīšanu vietējā un starptautiskajā tirgū, realizējot mārketinga aktivitātes, piedaloties dažādos tūrisma informācijas gadatirgos un izstādēs, iesaistoties Vidzemes un Latvijas sadarbības partneru aktivitātēs, realizējot tūrisma projektus. Darbu plānojam tā, lai nodrošinātu labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi tūrisma nozarē, kur atbalstu gūst ne tikai esošie tūrisma uzņēmēji un pakalpojuma sniedzēji, bet arī jauni. Arī 2023.gadā turpināsim aktīvi strādāt pie daudzveidīgu un interesantu piedāvājumu veidošanas, lai veicinātu jaunu un atkārtotu tūristu piesaisti Gulbenes novadā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48533702sec.