Lieldienu brīvdienas Gulbenes novadā

Nāc nākdama, Liela diena, visi bērni tevi gaida! Jau šajā nedēļas nogalē svinēsim Lieldienas. Arī Gulbenes novads aicina ciemos ar krāsainiem Lieldienu pasākumiem un notikumiem! Piedalieties olu kaujās un olu ripināšanas sacensībās, dažādās spēlēs un jautrās izdarībās, kārtīgi izdejojieties un izšūpojieties! Bet galvenais daudz laika pavadiet kopā ar saviem mīļajiem un esiet svaigā gaisā, līdz sirds dziļumiem izbaudot dabas mošanos pavasarī, klausoties putnu balsīs, vēja šalkoņā, saņemot saules staru sildošos glāstus un dziļi jo dziļi ieelpojot svaigo pavasara gaisu!

Lieldienās olu meklēšana ierasti ir viena no iemīļotākajām bērnu atrakcijām un tradīcijām. Un pa vidu starp krāsainajām olām ir noteikti iejucis arī kāds saldums, kas padara meklēšanu vēl aizraujošāku. Lieldienu nedēļā izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” aicina doties mazliet citādākā meklēšanas spēlē - “Saldumu medībās”. Spēlē var piedalīties komanda līdz 5 cilvēkiem, un tā būs lieliska aktivitāte gan bērniem, gan pieaugušajiem. Meklējot un pildot uzdevumus centra ekspozīcijā, arvien tuvāk nonāksiet līdz iespējai iegūt saldo balvu. Tālrunis pieteikumiem 25448661.

Laivu bāze “Laivot.lv” Lieldienās aicina šūpoties Pededzē!  No 7. līdz 10. aprīlim maršrutos no Jaunnanas ciema līdz laivot.lv bāzes vietai tiks nodrošināta laivu piegāde bez maksas. Laivu rezervācija pa tālruni 22151577 vai e-pastā: [email protected]. Izvēlieties sev piemērotāko laivu maršrutu, paņemiet līdzi siltu tēju, kādu kārumu un dodieties laivot! Jums ir iespēja izvēlēties starp 5 maršrutiem:

Jaunanna - laivot.lv bāzes vieta: 25 km, ~6/7 stundas;

Guldupes ieteka - laivot.lv bāzes vieta: 19 km, ~5 stundas;

Galasprukuļi - laivot.lv bāzes vieta: 10 km, ~3 stundas;

P35 ceļa tilts - laivot.lv bāzes vieta: 7km, ~2 stundas;

Litenes estrāde - laivot.lv bāzes vieta: 4 km, ~1 stunda.

Garās Lieldienu brīvdienas ir arī ļoti piemērots brīdis, lai sāktu dalību apceļošanas spēlē “Iečekojies Gulbenes novadā!”, jo šī ir lieliska iespēja pacīnīties par vērtīgām balvām! Kad esat ieguvuši spēles dalībnieka karti, dodieties pildīt uzdevumus! Tie ir ļoti vienkārši un apvienojami ar lielisku atpūtu un viesošanos dažādos tūrisma apskates objektos Gulbenes novadā – galvenais, šos atpūtas brīžus iemūžināt lieliskos fotokadros! Spēles noteikumus un uzdevumu sarakstu meklējiet: ej.uz/iecekojies-Gulbenes-novada

Vai esat kādreiz svinējuši Lieldienas kopā ar Bānīti? Gulbenes-Alūksnes bānītis gaidīs jūs ciemos uz Lieldienu pasākumu 9.aprīlī! Piesaieties pa tālr. 26310022, laicīgi ierodieties Gulbenes dzelzceļa stacijā, lai plkst. 13:00 kāptu iekšā vilcienā un dotos uz Papardes mežiem, kur jūs sagaidīs Meža veči un Lieldienu zaķis, lai kopā līksmotos un svinētu. Būs iespēja krāsot un ripināt olas, gatavot putnu būrīšus, šūpoties un pusdienot svaigā gaisā. Atpakaļ Gulbenē ar Bānīti atgriezīsieties plkst. 16:45.

Ja svētdien, pirmajās Lieldienās, dosieties uz Stāmerienu, jūs gaidīs gan Lieldienu spēles Stāmerienas pilī un tās apkārtnē, gan Lieldienu jampadracis atpūtas vietā “Lāčauss” Stāmerienas ezera krastā, gan vēl citi pārsteigumi. Jau no plkst. 10.00 apmeklējiet Stāmerienas pili, iepazīstiet tās stāstus un tad dodieties spēlēt Lieldienu spēli (lai spēlē piedalītos un iegūtu balvas, jāiegādājas ieejas biļete pilī)! Plkst. 14:00 pils trešajā stāvā izdzīvojiet krāsu prieku apgleznoto un austo plecu lakatu izstādes “Priekā!” atklāšanā. Ja uzkavēsieties Stāmerienā līdz vakaram, atcerieties, ka no plkst. 21:00 uz Stāmerienas pils ziemeļu sienas skatāma multimediālā ekspozīcija par kādreizējiem pils saimniekiem - baroniem fon Volfiem un viņu likteņstāstiem.  

No plkst. 12:00 līdz 16:00 pils parkā brīvdabas restorāns “Valle” aicinās ikvienu baudīt gardumus, pavasara elpu un putnu čalas. Savukārt atpūtas komplekss “Sonāte” gaidīs uz pusdienām kopā ar Cukurzaķi. No plkst. 12:00 iespēja pasūtīt pusdienas pa tālr. 2946001.

Arī otrā Stāmerienas ezera krastā, atpūtas vietā “Lāčauss” jau no plkst. 13:00 būs iespēja baudīt dažādas interesantas aktivitātes. Varēsiet piedalīties olu kaujās un olu ripināšanas sacensībās, mini orientēšanās sacensībās, aplūkot saimniecības “Dzelzavieši” zvēriņus, kopīgi izgatavot putnu būrīšus un šūpoties lielajās Lieldienu šūpolēs. Darbosies izbraukuma kafejnīca, būs pieejamas piepūšamās atrakcijas.

Ja nevēlaties doties ārpus pilsētas, pievienojieties Lieldienu svinībām Gulbenes centrālajā skvērā un iešūpojiet Lieldienas ar dziesmām, rotaļām un jautrām izdarībām kopā ar Druvienas folkloras kopu “Pērlis” jau no plkst. 13:00, savukārt plkst. 14:00 visus priecēs muzikāls uzvedums “Hops un Čiks”. Pasākuma laikā no plkst. 13.00 būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātē ģimenēm ar pārsteiguma balvām “Ģimenes Lieldienu izaicinājums".

Lai Lieldienu brīvdienu atpūta būtu pilnīga, izbaudiet Gulbenes novada atpūtas kompleksu, viesu namu, lauku māju un atpūtas namiņu saimnieku viesmīlību! Gardām svētku pusdienām vai vakariņām izvēlieties kādu no kafejnīcām, krogiem vai restorāniem Gulbenes novadā! Visu informāciju par atpūtas un tūrisma piedāvājumu Gulbenes novadā meklējiet www.visitgulbene.lv.

Informācija par visiem Lieldienu pasākumiem Gulbenes novadā - www.gulbene.lv/lv/notikumu-kalendars

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49724579sec.