Apsteidz tvaiku ar velo!

Jau sesto gadu riteņbraukšanas cienītāji un velosportisti aicināti piedalīties velosacensībās “Bānīša kauss 2023 - Apsteidz tvaiku!” un sacensties ar Gulbenes-Alūksnes bānīti. Sacensības norisināsies 6.maijā un šogad starts tām tiks dots Alūksnē, bet finišs un uzvarētāju apbalvošana būs Gulbenē.

Starts paredzēts plkst. 11:00 no Alūksnes dzelzceļa stacijas (Jāņkalna ielā 52). Sportisti aptuveni 50 kilometrus garajā distancē no Alūksnes uz Gulbeni dosies līdz ar Bānīša tvaika lokomotīves “Ferdinands” svilpi un mēģinās apsteigt vilcienu.  Trase vīsies pa ceļiem šaursliežu dzelzceļa līnijas tuvumā Alūksnes un Gulbenes novadu teritorijās. Ar šīm sacensībām tiek popularizēts mūsu unikālais industriālais mantojums - Gulbenes-Alūksnes bānītis, veselīgs dzīvesveids, velosipēds kā videi un cilvēkam draudzīgs transportlīdzeklis, kā arī interesantas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Sacensību nolikums atrodams mājas lapā www.velorits.lv, turpat līdz 3.maija plkst. 23:59 var arī reģistrēties sacensībām. Reģistrācija būs pieejama arī 6.maijā sacensību centrā līdz plkst. 10:00.

Gaidot sacensību dalībniekus finišējam, jau no plkst. 12:00 pie Gulbenes-Alūksnes bānīša depo būs iespēja patīkami pavadīt laiku, klausoties grupas "Saburzīts, bet solīds" muzikālos priekšnesumus, izgaršojot dažādus ēdienus, vizinoties ar drezīnām un dodoties ekskursijā pa Bānīša depo. Apmeklētājiem būs pieejams arī izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenes dzelzceļa stacijā, kas ļaus plašāk ielūkoties vilcienu pasaulē, savukārt Gulbenes elektrovilcieniņš aicinās doties izbraucienā pa Gulbenes pilsētu un nepilnas stundas laikā iepazīt skaistākās pilsētas apskates vietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76315093sec.