Drošība uz prāmja, autobusā un lidmašīnā - ar ko rēķināties ceļotājiem?

Laikā, kad ceļošana ir ierobežota, bet pavasaris jau ir klāt ar vilinājumu sākt do-māt par vasaras atvaļinājumiem, ir īstais laiks nodoties atpūtas plānošanai. Šoreiz svarīgs ir ne tikai gala mērķis, bet arī pats veids kā tur nokļūt, lai spētu pasargāt gan sevi, gan citus. Zemāk apskatīsim drošības pasākumus, kuri ir jāņem vērā ceļojot pa jūru, sauszemi un gaisu.

Ceļošana ar prāmi

Lielākais pasažieru pārvadātājs Baltijas valstīts DFDS, ieviesis divu līmeņu drošības pasākumus, lai nodrošinātu maksimālu pasažieru aizsardzību pret Covid-19 izraisī-to vīrusu - gan pirms pasažieri dodas uz prāmja, gan pašā prāmī. Uzņēmums, sadarbojoties ar medicīnas iestādēm Igaunijā un Lietuvā, Paldiski un Klaipēdas ostās izveidojis antigēnu jeb ātro  Covid-19 testu centrus, kurus var izmantot ne tikai pasažieri, bet arī apkārtnes iedzīvotāji. Tādā veidā palīdzot ceļotājiem izpil-dīt, piemēram, Zviedrijas prasības un uzradīt negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā 48 stundas pirms ieceļošanas valstī.

“Mēs redzam salīdzinoši lielu interesi par Covid-19 testiem pasažieru termināļos,” stāsta DFDS komunikācijas vadītājs Baltijas valstīs Vaidas Klumbys. “Vidēji katru nedēļu šādu pakalpojumu izmanto ap 200 cilvēku, arī pasažieri no Latvijas, ku-riem nav bijusi iespēja vai laiks veikt testu iepriekš. Ceļotāji atzīst, ka ātro testu pieejamība atvieglo jau tā izaicinošo ceļošanas plānošanu.”

Esot uz prāmja, visiem darbiniekam ir paredzētas sejas maskas (papildu tam, virtuves strādniekiem ir jāizmanto arī cimdi gatavojot ēdienu). Piemēram, uz Patria Seaways prāmja, kas dodas no Paldiski Igaunijā uz Kapelskāri Zviedrijā, ēdienu pasniedz personāls, savukārt uz Sirena Seaways prāmja maršrutā Klaipē-da - Karlšama - Klaipēda ēdiens tiek piedāvāts pēc bufetes principa, taču visiem pasažieriem ir jāizmanto cimdi. Ir iespējams arī izvēlēties maltīti ieturēt savā kajī-tē. Uzņēmums arī nodrošina kajīšu un klāja dezinfekciju pēc katra brauciena un aicina pasažierus pavadīt pēc iespējas vairāk laika vai nu personīgajā kajītē vai arī uz prāmja klāja, svaigā gaisā.

“Pašlaik svarīgākais aspekts ceļojot ir drošība un tāpēc prāmis, iespējams, ir dro-šākā izvēle, jo pasažieris ierodas uz prāmja ar savu personīgo auto; ceļojuma laikā ir iespēja maltīti ieturēt kajītē un to nepamest visu brauciena laiku un nonākt gala mērķī joprojām “drošajā burbulī -  personīgajā auto,” secina Klumbys.

Ceļošana ar autobusu

Ceļojot ar autobusu, līdzīgi kā ceļojumā ar prāmi, pasažieriem ir jānoskaidro iepriekš kādas ir gala mērķa valsts prasības attiecībā uz Covid-19 un attiecīgi ir jā-nodrošinās ar Covid-19 negatīvu testu (testēšana gan nav iespējama Rīgas starp-tautiskajā autoostā). Pašos autobusos, pēc jaunākās pieejamās publikās infor-mācijas no vairākām pārvadātāju mājas lapām, arī ir ieviestas izmaiņas: pasažie-riem ir jālieto aizsargmaskas visa ceļojumu laikā; autobusos tiek regulēta pasažie-ru iekāpšanas/izkāpšanas plūsmas; ir limitēts cilvēku daudzums (pasažieriem ir iespēja arī iegādāties blakus esošo sēdvietu ar īpašām atlaidēm); tiek nodrošinā-ta regulāra mitrā autobusu tīrīšana un pasažieri tiek aicināti biļetes iegādāties internetā un/vai maksājumus autobusā veikt ar maksājuma karti.

Ceļošana ar lidmašīnu

Savukārt, ja izvēlaties ceļot ar aviotransportu, ir jārēķinās ar vairākām izmaiņām, kas veiktas, lai nodrošināti pasažieru drošību. Pašlaik Rīgas starptautiskās lidostas telpās ir atļauts uzturēties tikai aizsargmaskās, kā arī ieeja izlidošanai paredzētās zonās ir paredzēta tikai pasažieriem ar ceļošanai derīgu biļeti un dokumentiem (tātad, ceļotāju pavadītāji nedrīkst uzturēties lidostas telpās). Tāpat ir jābūt gataviem uzrādīt papildu nepieciešamos dokumentus, jo tiek pārbaudīta ne tikai ce-ļošanas dokumentu, bet arī citu apliecinājumu un dokumentu esamība saskaņā ar galamērķa valsts un aviokompānijas izvirzītajām prasībām. Ir jāpatur prātā, ka lidostā arī tiek veikti temperatūras mērījumi, lai ievērotu to aviokompāniju prasī-bas, kuras noteikušas aizliegumu pasažieriem ar noteiktu temperatūru iekāpt gaisa kuģī. Piemēram, airBaltic gaisa kuģos netiek atļauta iekāpšana pasažieriem, kuru ķermeņa temperatūra pārsniedz 37,8 grādus.  Līdzīgi kā Paldiski un Klaipē-das pasažieru termināļos, arī lidostā Rīga ir pieeja Covid-19 testu veikšana pasa-žieriem un lidostas darbiniekiem.

Lai arī kādu transporta viedu ceļotāji izvēlētos – jūras, sauszemes vai aviotransportu – svarīgākais ir sekot līdzi jaunākajai informācijai par drošības līdzekļiem gan izceļojot no Latvijas, gan iepazīties laicīgi kādi drošības mēri būs jāievēro atgriežoties. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43261504sec.