18 idejas ziemas brīvdienām - tagad ir labākais laiks to plānošanai

Baltijas valstīs lielākais tūrisma operators “Novatours” izziņo 18 ziemas sezonas ceļojumu galamērķus, kas sagaida ar unikālu dažādību un iespēju bagātību: no sniegotiem Alpiem ekstrēmo sporta veidu cienītājiem līdz Āzijas džungļiem dabas pētniekiem vai baltām smilšu pludmalēm siltuma un miera kārotājiem.

Kāpēc ir vērts plānot ziemas atpūtu laicīgi

Kā norāda uzņēmuma “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja Sanda Roze, visi 2022.-2023. gada ziemas brīvdienu galamērķi ceļotājiem jau ir pieejami, tāpēc brīvdienas var plānot gan sniegotos kalnos, gan eksotiskās valstīs.

"Ceļojumu atgriežas ierastajā ritmā – daudzās valstīs nav nekādu ierobežojumu, cilvēki var ceļot brīvi un bez ierobežojumiem. Tāpēc iesakām mūsu ceļotājiem savas brīvdienas plānot laicīgi, lai vēlāk uz savu iecienītāko viesnīcu nav jākonkurē ar ceļotājiem no visas pasaules. Vislabāk to darīt jau tagad, jo līdz jūlija beigām spēkā ir ziemas sezonas brīvdienu agrās rezervācijas priekšrocības," iesaka S. Roze.

Pēdējo gadu notikumi ceļotājus iemācījuši būt modriem un sagatavoties pārsteigumiem. Papildu īpašie pakalpojumi un drošības līdzekļi ir vislabākie risinājumi, kas dod sirdsmieru tiem cilvēkiem, kuri ceļojumus iegādājušies iepriekš, un ļauj bez stresa sagaidīt plānotos atvaļinājumus. "Ikvienam, kurš ir iegādājies ziemas brīvdienu ceļojumus iepriekšpārdošanā, bez maksas tiks nodrošināts GOLD flex serviss, kas ļauj mainīt ceļojuma plānus un nepieciešamības gadījumā mainīt plānotā atvaļinājuma datumu vai virzienu. Turklāt mēs visu ziemas braucienu cenā esam iekļāvuši degvielas cenu svārstību pakalpojuma maksu. Tas nozīmē, ka iegādātā servisa cena nemainīsies saistībā ar iespējamo aviācijas degvielas sadārdzinājumu nākotnē," stāsta “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja.

Saulaina atpūta AAE, Ēģiptē, Madeirā un Tenerifē

Papildu jau ceļotāju iemīļotajiem brīvdienu galamērķiem Ēģiptē, Tenerifē un Dubaijā, nākamā ziemas ceļojumu sezona sagaida ar ceļojumiem uz Madeiru.

"Pagājušajā ziemā Apvienotie Arābu Emirāti visā pasaulē izskanēji skaļi saistībā ar izstādi “Expo 2020”. Ceļotāji, kas to apmeklēja, atgriezās ar vislabākajiem iespaidiem, nespējot noticēt pilsētas pārmaiņām dažu gadu laikā. Dubaija ir nepārtraukti mainīga pilsēta, tāpēc katru gadu šeit parādās ēkas, kas labo jaunus pasaules rekordus, tiek radīta izklaide, lai pārsteigtu ceļotājus, un tiek ieviesti neticami tehnoloģiski risinājumi. Katru gadu Dubaiju apmeklē apmēram 19 miljoni cilvēku. Viņus šeit apbur debesskrāpju džungļi, neaizmirstams iespaids ietver uzkāpšanu augstākajā ēkā pasaulē, Burj Califa, ir vērts izpētīt 24 karātu apzeltīto Dubai Frame, konstrukciju, kas atgādina gleznas rāmjus,” stāsta S. Roze.

Ēģipte jau sen vairs nav tikai tās tradicionālais vēsturiskais mantojums un ērtā atpūta modernās viesnīcās. Tā ir atzīta ūdenslīdēju paradīze. Bet tiem, kam niršana nav tik uzrunājoša, Ēģiptē ir iespēja izmēģināt citus sporta veidus: kaitsērfingu, ūdens dēli, golfu vai āra tenisu. Tā pat neaizmirstamus iespaidus dāvā ekskursijas uz tuksnesi, izjādes ar kamieļiem vai braucieni ar džipu. Kā arī Ēģiptes īpašo garu ļauj izjust senie tirgi vai jūras velšu restorānu apmeklējumi.

"Madeiru un Tenerifi pandēmijas laikā daudzi ceļotāji atklāja kā brīnišķīgas salas ne tikai aktīvai atpūtai, bet arī attālinātam darbam. Iespaidīga daba, lielisks klimats, daudzas aktivitātāšu iespējas atdzīvina nogurušos ceļotājus, bet strādāt gribētāji rod mieru viesnīcu terasēs, apartamentos un pilsētiņu mājīgās kafejnīcās. Vēl viens pluss tiem, kas vēlas strādāt no šīm salām, ir nelielā laika atšķirība ar Latviju.

Adrenalīna alkstošie ceļotāji – slēpošanas kūrortu pārpilnība

Pēc “Novatours” teiktā, pēdējā slēpošanas sezona bijusi īpaši aktīva, jo pandēmijas dēļ divus gadus ekstrēmo sporta veidu cienītājiem nebija iespējas baudīt sniegotās kalnu virsotnes. Šogad gaidāma arī aktīvās atpūtas cienītāju interese, tāpēc slēpošanas galamērķu programma tikusi papildināta ar Andoru, kas slavena ar savu vairāk nekā 200 km garo trašu kūrortu Grandvaliru, kas ir lielākāais Pireneju kalnos un viens no lielākajām Eiropā.

“Šajā sezonā papildu jau labi zināmajiem slēpošanas kūrortiem Itālijā un Francijā esam atgriezuši Andoras slēpošanas kūrortus. Andora ir beznodokļu zona, kurā var atrast pat pusotru tūkstoti veikalu, tāpēc šeit lieliski var papildināt sniegotās āra aktivitātes ar iepirkšanos. Agrajiem slēpošanas braucienu rezervētājiem uz Francijas vai Andoras kūrortiem tiek nodrošināta iespēja bez maksas transportēt savu slēpošanas aprīkojumu, bet ceļotājiem uz Itāliju - tiek dāvāta 50% atlaide vienam slēpošanas ekipējumam,” stāsta S.Roze.

Atgriežas eksotiskie ceļojumi

Pēdējos gados ceļošana uz tāliem galamērķiem ir bijusi grūta tēma. Lielākajai daļai tālo brīvdienu galamērķu bija ļoti stingra tūrisma politika un ārvalstu ceļotājiem tika noteikti daudz, stingri ierobežojumi, kas ietekmēja gan piekļuvi valstij, gan karantīnas noteikumus. Pēc ilgāka laika ceļotājiem durvis ver Bangkoka, Bali un Šrilanka, kas aizvadīto gadu nav bijuši ziemas brīvdienu programmā.

"Eksotisko brīvdienu izvēle gaidāmajai ziemas sezonai ir patiešām plaša. Pagājušajā gadā esam apceļojuši Kubu, Meksiku, Maurīciju, Zanzibāru, Maldīvu salas, Seišelu salas un Taizemes salu Puketu. Šosezon atgriežas vēl trīs brīvdienu galamērķi. Pirmkārt, tā ir Bali sala, kur latvieši bieži pavada visu ziemu, jo sala ir īpaši pielāgota ārzemniekiem. Bali piesaista ne tikai ar burvīgu dabu, bet arī interesantām kafejnīcām ar lielisku interneta pieslēgumu attālinātam darbam, pasaules līmeņa naktsklubiem, izciliem restorāniem, elpu aizraujošām nakts mītnēm, kas atrodas gan džungļu dzīlēs, gan rīsu plantācijās, gan pie apburošām pludmalēm. Bali ir daudz seju, tāpēc katrs varēs atrast savu mīļāko, ” stāsta S. Roze.

Savukārt otrajā šogad prezentētajā virzienā – Šrilankā – ir viss, kas rada neaizmirstama ceļojuma iespaidu: sena kultūra, gastronomija, eksotiskas ainavas un apskates vietas. Šeit ciemojoties, ieteicamies ir dodoties izbraukumā ar vilcienu pa gleznainajām kalnu ainavām, kas izraibinātas ar tējas laukiem, apciemot savvaļas parkus, lai vērotu ziloņus un leopardus, sērfot mežonīgajās pludmalēs, doties pārgājienos pa kalniem.

Trešais galamērķis, kas šogad atgriežas ziemas brīvdienu programmā, ir Taizemes galvaspilsēta Bangkoka. Šī pilsēta nekad neguļ, tāpēc ceļotājiem garantē neizdzēšamus iespaidus. Tā ir dinamiska un nedaudz haotiska pilsēta, pilna ar tirdzniecības kvartāliem, iespaidīgām arhitektūras pilīm un tempļiem. Vēsturiskie rajoni šeit ir savijušies ar moderniem debeskrāpjiem, augstākās klases restorāniem, izcilām viesnīcām, ko bagātina jumtu baseini, un nesnaudošu naktsdzīvi. Iespējams, visvairāk fotografētā vieta pilsētā ir Bangkokas augstākā debesskrāpja MahaNakhon jumts ar skatu laukumu, kas aprīkots ar stikla grīdām. Tos, kas vēlas palutināt sevi ar balto smilšu pludmalēm, gaidīs slavenie kūrorti Pataja un Krabi, un, izbraucot 300 kilometrus no galvaspilsētas, var atrasties arī īstā paradīzes nostūrī – Ko Chang salā, kas ir pasludināts par nacionālo parku. Tā ir viena no skaistākajām salām Taizemē ar garām baltu smilšu pludmalēm, koraļļu rifiem, džungļiem un iespaidīgiem ūdenskritumiem.

Nav iespējams ceļojumu rezervēt pārlieku agri. Gluži pretēji - tā tiek nodrošināta plašākā izvēle un labākās cenas. Tāpēc ir laiks rīkoties!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52264404sec.