«Novatours»: kur pazuduši lētākie pēdējā brīža ceļojumu piedāvājumi

2022. gada vasara iezīmē jaunas tendences ceļošanu planošanā. Ja pirms Covid-19 pandēmijas varēja diezgan droši paļauties uz lētākiem pēdējā brīža ceļojumu piedāvājumiem, līdz ar pandēmijas ierobežojumu mīkstināšanu, šovasar situācija ir pavisam citādāka – vismaz tuvākajā laikā pēdējā brīža ceļojumu piedāvājumi par pievilcīgu cenu diez vai būs pieejam. To veicinājuši vairāki faktori - lidojumu izmaksas, viesnīcu cenas, ceļojumu pieprasījums un citi iemesli.

Pēdējā brīža ceļojuma jēdziens ir mainījies

“Covid pandēmija tūrisma nozari apstādināja pilnībā. Taču līdz ar ceļošanas ierobežojumu atcelšanu tā aktivizējās, pārsniedzot jebkuras prognozes. Viesnīcu piepdāvājumu pieprasījums visā pasaulē ir sasniedzis augstāko līmeni. Tāda pati situācija ir ar lidojumiem – vietas lidmašīnās tiek izpirktas ātri, lidostām un lidojumu kompānijām, kurām pandēmijas laikā nācās atlaist darbiniekus, šovasar nav iespējas apkalpot visus, kas to vēlas. Šī visa ietekmē un kopā ar pieaugošo pieprasījumu, vispārējo inflāciju un degvielas izmaksu kāpšanu neapstrīdami tiek ietekmētas pakalpojumu izmaksas,” stāsta “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja Sanda Roze.

S. Roze arī atzīmē, ka minēto apsvērumu dēļ šogad pilnībā mainījies pēdējā brīža ceļojuma jēdziens - ja agrāk tas bija labs veids, kā ietaupīt naudu ceļojumam, tad tagad šīs priekšrocības vairs nav. “Tā kā viesnīcās un lidostās ir liela ceļotāju plūsma, iegādāties pēdējā brīža ceļojumu par pievilcīgu cenu ir daudz grūtāk nekā agrāk. Tas nenozīmē, ka vairs nav pēdējā brīža ceļojumu piedāvājumu, tādi tirgū ir, taču, runājot par cenām, šobrīd nav lielas atšķirības, vai ceļot rīt vai pēc divām nedēļām. Atliek tikai jautājums, vai, pērkot ceļojumu pēdējā brīdī, varēs atrast atpūtas iespējas sev vēlamā viesnīcā”, papildina S.Roze.

Ņemot vērā iepriekš minēto, esošajā situācijā nav vērts paļauties uz lētākas ceļošanas iespējām ar pēdējā brīža ceļojumu piedāvājumiem. Līdz šim lētākus pēdējā brīža piedāvājumus ierasti piedāvāja ceļojumu organizatori, lai aizpildītu tukšās vietas lidmašīnās vai viesnīcās. Tagad šādu iespēju ir ļoti maz un tās ir ļoti pieprasītas, dažkārt tās pat var maksāt dārgāk. Šobrīd tiem, kas vēlas ietaupīt, ceļojumus ir ieteicams plānot vismaz mēnesi vai divus uz priekšu.    

Kūrortos ir vērojams tūristu pieplūdums

Saskaņā ar Pasaules Tūrisma organizācijas datiem - no jūnija 45 valstīs (no kurām 31 atrodas Eiropā) vairs nav nekādu ierobežojumu saistībā ar Covid-19. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēki atkal atsāka masveidā ceļot un piepildīja Baltijas valstu iedzīvotāju iemīļotos ārzemju kūrortus.

"Ceļošanas entuziasti, kas pandēmijas dēļ nevarēja baudīt ārvlastu iepazīšanu, šobrīd ļoti aktīvi vēlas kompensēt iekavēto. Šim pat ir parādījies jauns termins - "atriebības ceļojumi" - ceļotāji “atriebjas” vīrusam, kas ierobežoja pārvietošanās brīvību,” stāsta “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja.

Jūnijā vien latviešu iecienītus Turcijas kūrortus apmeklēja vairāk nekā 700 000 ceļotāju, no kuriem lielākais pārsvars ir vācieši. Kopš gada sākuma kopējais atpūtnieku skaits no šīs valsts, piemēram, Antālijas kūrortos sasniedza aptuveni 1,3 miljonus. Tūristu pieplūdumu piedzīvo arī Grieķija un tās salas – šeit pārsvarā ierodas tūristi no Apvienotās Karalistes, Vācijas, Itālijas un Francijas.

 “Ar šādu lielvalstu ceļotāju plūsmu uz populārākajiem kūrortiem ir patiešām riskanti gaidīt veiksmīgas pēdējā brīža ceļojumu medības. Aicinām ceļotājus turpmāk brīvdienas plānot laikus – tā nodrošinoties, ka plānus neietekmēs pašreizējā situācija tūrisma tirgū un nebūs jākonkurē ar citu valstu ceļotājiem. Vēl jo vairāk tāpēc, ka ceļojumu organizatori un apdrošināšanas kompānijas piedāvā dažādas ceļojumu apdrošināšanas, kas, mainoties plāniem, ļauj elastīgi mainīt ceļojuma datumu, maršrutu vai atgūt naudu,” iesaka S. Roze.

S. Roze piebilst, ka šobrīd vēl ir grūti prognozēt, vai nākamgad pēdējā brīža piedāvājumi atgriezīsies ierastajā ritmā. “Pēdējā brīža ceļojumu tendence palielinās, kad mūsu dzīvē ir neskaidrības sajūta. Šogad to ietekmē gan karš Ukrainā, gan ekonomiskās prognozes. Tas ir normāli, ka cilvēki dzīvo ar īsāka termiņa plāniem, jo ​​ir grūti novērtēt, kas mūs sagaida nākotnē. Ja šī gada scenārijs atkārtosies, pēdējā brīža ceļotājiem joprojām būs jāizvēlas starp dārgiem vai īpaši ekonomiskiem piedāvājumiem un vidusceļa diemžēl var nebūt,” prognozē S. Roze.

Rudens brīvdienas ieteicams plānot jau tagad

“Sekojot līdzi pārdošanas dinamikai, mūsu partneri ārvalstīs informē, ka līdzīgs noslogojums populārākajos kūrortos tiks saglabāts arī septembrī un oktobra sākumā,” stāsta S. Roze. Viņa piebilst, ka rudenī līdzās tādiem populāriem vasaras galamērķiem kā Turcija vai Grieķijas salas ceļotājiem tradicionāli ir pieejami arī tādi galamērķi kā Sicīlija, Madeira, Tunisija, taču ceļojuma biļešu skaits ir ierobežots, tāpēc speciāliste aicina visus, kas vēlas, pasteigties.

“Runājot par rudens brīvdienām, ir svarīgi neaizmirst bērnu rudens brīvdienas. Parasti šis ir ļoti noslogots periods, tāpēc vietu skaits lidmašīnās ātri piepildās. Visbiežāk cilvēki savu bērnu atpūtai izvēlas Ēģiptes, Tenerifes, Tunisijas, Madeiras kūrortus. Lai palutinātu savu ģimeni ar kādu no šiem saulainajiem galamērķiem, ir vērts atpūtu plānot jau tagad, “ piebilst S. Roze.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66445184sec.