Kāpēc arvien vairāk cilvēku uztic sava ceļojuma plānošanu tūroperatoriem

Ceļošana ir viens no dzīves notikumiem, kas dāvā neizmērojamu prieku, taču tā plānošanas laiks nereti ir saistās ar satraukumu. Tūroperators “Novatours” ievērojis, ka arvien vairāk cilvēku savu ceļojumu plānošanu uztic tūrisma operatoriem. Kas to ietekmē un kāds ir šī ceļotāja profils - stāsta tūrisma speciāliste.

Palīdz ietaupīt laiku un nodrošina komfortu

Kā norāda Baltijas valstu ceļojumu līdera “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja Sanda Roze, viens no lielākajiem pastāvošajiem mītiem ir tas, ka uz ārzemēm ar tūrisma operatoru ceļo tikai vecāka gadagājuma cilvēki, kuri nerunā angliski: "Lai arī sākotnēji varētu šķist, ka svešvaloda ir galvenais iemesls, kāpēc cilvēki uztic ceļojuma plānošanu tūrisma operatoriem, taču tas nav izšķirošais faktors. Savu klientu lokā novērojam ceļotājus ar ļoti labām svešvalodu zināšanām. Varam droši apgalvot, ka ar mums ceļot ļoti dažāda vecuma, izglītības, sociālo slāņu ceļotāji. Valoda nebūt nav šķērslis ceļojuma plānošanai.”

S. Roze izceļ vairākus iemeslus, kāpēc ceļotāji izvēlas doties brīvdienu piedzīvojumos kopā ar pārstāvjiem ārvalstīs. “Pirmkārt, cilvēki bieži izvēlas atvaļinājuma galamērķus pēc valsts, kuru vēlas apmeklēt, taču zemo cenu aviokompānijas nevar piedāvāt doties tieši uz turieni. Tikmēr tūroperatori nodrošina tiešos čarterreisus, kas ceļotājiem ir ļoti ērti ceļotājiem, īpaši, ceļojot ar bērniem. Tie izslēdz pārsēšanos nepieciešamību un dod iespēju kāroto atvaļinājuma galamērķi sasniegt daudz ātrāk”.

Vēl viens iemesls, kāpēc ceļotāji labprāt dodas atvaļinājumā ar organizatoru, ir ceļojuma plānošana, kas var būt nogurdinošs process straujā dzīves ritma dēļ. “Visu ceļojuma nianšu sakārtošana aizņem daudz laika: atrast piemērotus lidojumus, ērtu viesnīcu vai dzīvokli, plānot maršrutu uz viesnīcu. Ne visi ceļotāji vēlas vai viņiem ir laiks plānot šīs detaļas, tāpēc daudz ērtāk ir iegādāties jau pilnībā sagatavotu un ceļojumu aģentu pārbaudītu atpūtas piedāvājumu, kas atrisinās ne tikai nakšņošanas jautājumu, bet arī sarūpēs ērtu transportu no lidostas uz viesnīcu un atpakaļ. Atvaļinājumā ir normāli vēlēties pilnībā atpūsties, aizmirst stresu un raizes, tāpēc daudziem patīk ceļojumu plānošanu atstāt profesionāļu ziņā,” stāsta S. Roze.

Pandēmija ir mainījusi ceļošanas paradumus

Ceļojumu eksperte atzīmē vēl vienu priekšrocību ceļošanai ar tūroperatoru, kas kļuva īpaši aktuāla pēcpandēmijas periodā. “Lidojumu kavējumi, bagāžas nozaudēšana, ar pandēmiju saistītie ierobežojumi ārvalstīs – visi šie faktori ietekmējuši arī cilvēku izvēli, kā rezultātā pieaudzis ceļotāju skaits, kuri savu atvaļinājumu vēlas uzticēt tūrisma operatoram. Tas ļauj cilvēkam justies drošāk, zinot, ka lidojuma atcelšanas vai līdzīgas negaidītas situācijas gadījumā viņam vienmēr tiks sniegta palīdzība vai atmaksāta nauda. Ceļotāji vairs nevēlas uzņemties visu organizatorisko atbildību,” stāsta S. Roze.

Ceļotāja vēlmēm pielāgots galamērķis

Pēc eksperta domām, pēdējo desmit gadu laikā ceļotāja profils ir mainījies - robeža starp apskates un atpūtas ceļojumiem ir gandrīz izdzēsta. “Ja iepriekš varēja skaidri nošķirt ceļotājus, kuri vēlas atpūsties atvaļinājuma laikā, un tos, kuri vēlas vairāk iepazīt citu zemju kultūru un dabu, tad tagad daudzi izvēlas kompromisu, pasīvāku atpūtu apvienojot ar aktīvām aktivitātēm.

Ārvalstu atpūtas izpratne šobrīd ir patiesi daudzveidīga. Ir atpūtnieki, kas vēlas baudīt noslēgtu atpūtu, galamērķī īrējot dzīvokli, kurā var justies, kā mājās. Citi tajā pat laikā tiecas pēc lutinošas atpūtas, lai ne par ko nevajadzētu domāt - viesnīcas sarūpētas maltītes, izklaide, kārtība, bērnu pieskatīšanas - to visu pielāgojot sava naudas maciņa iespējām, sākot no pieticīgākiem piedāvājumiem līdz lukususa klases naktsmītnēm. Tūrisma infrastruktūra tam ir lieliski piemērojusies ar plašu piedāvājumu, bet tas arī nozīmē, ka ceļotājam ir grūtāk atrast sev piemēroto. Tāpēc cilvēki novērtē tūroperatora pakalpojumus, kur viss jau ir sastrukturizēts un atliek vien pateikt savas iespējas un piedāvājums acu mirklī ir gatavs - pašam nav jālauza galvu un jāvelta laiku meklēšanai.  

Izdevīgi pēdējā brīža ceļojumi

S. Roze arī norāda, ka īpaša sadaļa tūroperatora piedāvājumā ir pēdējā brīža piedāvājumi. “Lai arī lielākā daļa mūsu klientu labi zina un izmanto iespēju ceļojumus iegādāties iepriekšpārdošanā, kad ir pieejamas labas cenas un izdevīgāki nosacījumi, ņemot vērā dažu pēdējo gadu pieredzi ar Covid un Krievijas iebrukumu Ukrainā, daļa ceļotāju šobrīd savu atpūtu rezervē pēdējā mirklī,” stāsta S.Roze.

Pēdējā brīža piedāvājumi ir plaši izplatīta prakse, kad tūrisma operatori līdz pat pēdējam mirklim cenšas izpārdot rezervētās vietas lidmašīnās un viesnīcās - nereti pa draudzīgākām cenām. Tomēr šajā gadījumā jārēķinās, ka piedāvājums nav vairs tik plašs.  

Noslēgumā S. Roze norādā vislielāko ieguvumu, ko uzsver klienti - drošības sajūta. Tā ir drošības sajūta par ieguldītajiem naudas līdzekļiem, kvalitāti un atpūtas mierīgu plūdumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61916709sec.