Mākslīgā intelekta rīki foto apstrādei

Mākslīgā intelekta rīki foto apstrādei

Izmantojot viedtālruņu fotokamerās pieejamās mākslīgā intelekta (AI) funkcijas, tagad fotogrāfijas var apstrādāt vēl efektīvāk un vairāk uzmanības veltīt radošuma un stila attīstīšanai. Piedāvājam iepazīties ar dažādiem AI apstrādes rīkiem, kas palīdz rediģēt attēlu izpludinājumu vai pat tajos redzamos objektus, kā arī uzņemt īpaši augstas kvalitātes foto dažādos apstākļos.

Apstrādā attēlus efektīvi un attīsti stilu

Izplūduma efekts jeb bokē fotogrāfijas mēdz padarīt īpaši pievilcīgas, jo izceļ priekšplānā esošos objektus, savukārt fonā esošos gaismas punktus dūmakainus. Ilgu laiku tādu efektu varēja panākt vienīgi ar profesionālām fotokamerām, bet tagad, pateicoties viedtālruņiem ar vairākām kamerām un jaudīgām AI funkcijām, mākslinieciskus izpludinājumus veidot ir pavisam viegli. Piemēram, izvēloties fotografēšanas režīmu, kas piemērots portretiem, AI tehnoloģija atpazīs, kas ir atstājams fokusētā priekšplānā, kas — izpludinātā fonā, un attiecīgi automātiski pielāgos attēlu, lai radītu izsmalcinātu bokē efektu. Protams, asumu var regulēt arī pēc paša lietotāja ieskatiem, izmēģinot dažādus variantus un tā izkopjot savu unikālo stilu.

Maini perspektīvu jebkurā brīdī

Fotografējot no augšas, objekts var šķist mazāks, savukārt, fotografējot no apakšas, tas var likties lielāks vai iespaidīgāks. Izmantojot tādu AI tehnoloģijās bāzētu lietotni kā Enhance-X, iespējams mainīt fotoattēla perspektīvu pat pēc tā uzņemšanas. Ar AI palīdzību mainot leņķi pēcapstrādē, var sasniegt vēlamo efektu, pat ja tas nav izdevies kadra uzņemšanas mirklī.

Profesionāla kvalitāte ar viedtālruni

Ar viedtālruni iespējams uzņemt attēlus tik lielā izšķirtspējā, ka tie būs piemēroti arī lielu reklāmas plakātu izveidei. Izmantojot lietotni Expert RAW, augstas kvalitātes foto radīšanai tiek kombinēti vairāki reizē uzņemti attēli. 50 MP foto nodrošina lielu detalizāciju, savukārt 12 MP attēli ar vairāku kadru sintēzi uzlabo dinamisko diapazonu (HDR). Ar AI palīdzību, sapludinot šos dažādu izšķirtspēju attēlus kopā, var panākt augstu kvalitāti, kā arī līdzsvarotu kontrastu, spilgtumu un krāsas.

Nost ar lieko

AI spēja atpazīt attēlā redzamo nāks talkā tad, ja kopumā teicamā foto tomēr ir kaut kas lieks. Izmantojot ģeneratīvās rediģēšanas funkciju, liekos objektus var dzēst vai pārvietot un tukšo vietu aizpildīt ar no jauna radītu saturu.

Jaunākajos Samsung Galaxy viedtālruņos pieejamā ģeneratīvā rediģēšana var noderēt, fotografējot iecienītus tūrisma objektus. Tad, ja ainavā ir neiederīgi objekti, tos var dzēst, kā piemēram, garāmgājējus, automašīnas, stabus, vadus, reklāmas u.c.. Šo funkciju var izmantot arī radoši, piemēram, pakāpjoties uz kāda objekta un, vēlāk to no uzņemtās fotogrāfijas dzēšot, panākt levitācijas efektu.

Iespaidīga tālummaiņa

Tagad ar viedtālruņa kameru var fotografēt arī no attāluma bez bažām par kvalitātes zudumu. Ar Samsung Galaxy S24 četru līmeņu telefoto sistēmu, kas darbojas ar iespaidīgu 50 MP sensoru, iespējams veikt optisko tālummaiņu līdz pat 10x, bet ar AI tehnoloģijām uzlaboto digitālo tālummaiņu skaidrus attēlus var iemūžināt ar pietuvinājumu līdz pat 100x reizēm.. Mākslīgais intelekts fotoattēlus un video izcilā kvalitātē ļauj uzņemt arī tumšos apstākļos, turklāt arī tad, ja tie tiks pietuvināti. Ar tāda līmeņa tālummaiņu var fotografēt pat debesu ķermeņus naksnīgās debesīs. Lai uzreiz varētu noteikt, vai redzama ir planēta, zvaigzne vai zvaigznājs, var izmantot kādu no astronomijas lietotnēm, piemēram, Star Walk 2.

Kadri no pagātnes kā blakus stāvot

AI var izmantot ne tikai nupat uzņemtu attēlu uzlabošanai, bet arī pagātnes kadru iedzīvināšanai. Pateicoties AI tehnoloģiju spējām atpazīt, labot vai aizpildīt bojātās attēlu daļas, vēsturiskās personības, ainavas un notikumus var ieraudzīt ne tikai melnbaltos, izplūdušos un laika sabojātos attēlos, bet pieredzēt tādus, kādi tie bija redzami kameras objektīva priekšā — spilgtus un asus.

Izmantojot Galaxy AI attēlu apstrādes sniegtās iespējas, veciem un bojātiem fotoattēliem var mainīt krāsojumu un izlabot konkrētas bojātas vietas. Taču pamatīgākus fotoattēlu atjaunošanas rezultātus var panākt ar tādām profesionālām attēlu rediģēšanas lietotnēm kā Photoshop vai Canva, kurās iestrādātas AI funkcijas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim! | Skatīt vairāk
25 EUR
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.171489sec.