Lai dotos uz Japānu, ar vakcinācijas pasi un negatīvu testu ir par maz

Ilgi gaidītais un par gadu atliktais sporta forums – vasaras olimpiskās spēles Tokijā jau ir klāt. Pandēmija šo lielo sporta notikumu ļoti ietekmē, taču tas nav liedzis 33 sportistiem no 14 sporta veidiem doties uz Japānas galvaspilsētu, lai pārstāvētu Latviju.

Svinīgā atklāšanas ceremonija jau 23. jūlijā, bet spēles noslēgsies 8. augustā. Šoreiz spēles notiks praktiski bez skatītājiem – ja dažus sporta veidus arī vēros no tribīnēm, tad tie būs vietējie iedzīvotāji, jo ārzemju skatītājiem, bažās par Covid-19 izplatību, olimpisko spēļu vērošana klātienē ir liegta.

Ar jauno realitāti ceļojot uz Japānu, nācās saskarties arī Latvijas mediju pārstāvjiem, kuri informēs par aktualitātēm no olimpiādes. Proti, lai dotos uz Japānu, nepietika vien ar negatīvajiem PCR testiem un vakcinācijas apliecinājumiem – nācās sagatavot vēl virkni dokumentu, tostarp bija nepieciešama īpaša atļauja iebraukšanai Japānā.Bet, lai izkļūtu no lidostas, nokārtojot visas formalitātes, nācies gaidīt līdz pat sešām stundām.

Bet pašā Japānā dzīve noris – veikaliņi strādā, sabiedriskais transports kursē. Jānēsā sejas maksas, jāievēro distance. Tiesa gan, kā norādījuši Tokijā esošie žurnālisti, mediju autobusos, kas ved uz treniņu un sacensību norises vietām, tautas esot tik daudz, ka nekādu distanci neizdodoties ievērot. Par to, starp citu, atklājuši arī daži no sportistiem.

Lai arī šīs olimpiskās spēles būs savādākas, tomēr Latvijas vārds pasaules mērogā izskanēs ne reizi vien. Turēsim īkšķus par mūsējiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51221704sec.