TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Sēlijas kopienu pieredze izskanēs Eiropas konferencē Krakovā

Sēlijas kopienu pieredze izskanēs Eiropas konferencē Krakovā

Polijas pilsētā Krakovā 17. aprīlī norisināsies starptautiska konference “Eiropas tīklošanās un sadarbības pasākumi Pilsoniskās sabiedrības organizācijām”. Tajā piedalīsies organizācijas no Islandes, Itālijas, Polijas, Portugāles un Ungārijas, bet Latviju pārstāvēs kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas”.

Konferenci rīko Alternatīvo izglītības iniciatīvu fonds no Beļsko-Bjalas pilsētas Polijā, kas 4. martā tikās ar kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” komandu Rubenes pagasta Kaldabruņā. Dienu iepriekš, 3. martā, ārzemju viesi pievienojās Sēlijas salu ziemas nometnei, kurā viņiem bija iespēja redzēt kopienu sadarbības tīklu praktiskā darbībā, īstenojot pieaugušo neformālo izglītības programmu.

Vizītes laikā Sēlijā fonda pārstāvji atzina, ka ir pārsteidzoši redzēt tik spēcīgu lauku reģiona sadarbības tīklu, kuru vada vesela komanda un iesaistīts tik liels skaits vietējo iedzīvotāju. Alternatīvo izglītības iniciatīvu fonds veido Eiropas mūžizglītības organizāciju sadarbības tīklu, kurā jau iesaistījušies partneri no Islandes, Itālijas, Polijas, Portugāles un Ungārijas, bet dalība konferencē varētu pavērt iespējas pievienoties arī Latvijai.

Biedrība “Partnerība “Kaimiņi”” sadarbībā ar kopienu sadarbības tīklu šajā gadā īsteno Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītu projektu “Zemes zīmols. Pilsoniskās sabiedrības spēks teritorijas tēla veidošanā”. Konferencē Krakovā ar Sēlijas kopienu paveikto auditoriju iepazīstinās kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists Jānis Dzimtais.

Lai klātienē iepazītu Sēlijas pieredzi vietas zīmola veidošanā, uzsākts darbs pie maršruta pieredzes apmaiņas braucieniem. Maršrutā plānots iekļaut Sunāksti, Viesīti, Leimaņus, Kaldabruņu, Dvieti un citas Sēlijas vidienes aktīvākās kopienas. Bet vairāk būs iespējams atklāt sagatavotajā mācību kursā, kas kā gatavs kompleksais piedāvājums tiek izstrādāts ar piecu un septiņu dienu programmu, par ko īpaši ieinteresēti bija partneri no Polijas.

Nostiprinot starptautiskās sadarbības iespējas, šajā pavasarī kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas” pievienojies Eiropas pilsoniskās izglītības organizāciju kartei. Šis ir pirmais šāda veida tiešsaistes rīks, kas apkopo ziņas par pilsoniskās izglītības organizācijām lielākajā daļā Eiropas valstu.

Eiropas konference Krakovā tiek īstenota projekta “Eiropas tīklošanās kā metode tālākizglītības un ideju apmaiņai mūžizglītības sektorā” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Savienība Erasmus+ programma. Projektu “Zemes zīmols. Pilsoniskās sabiedrības spēks teritorijas tēla veidošanā” īsteno biedrība “Partnerība “Kaimiņi”” ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim! | Skatīt vairāk
25 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60006905sec.