Briškens: panākta vienošanās par konkrētiem risinājumiem ar termiņiem sabiedriskā transporta aizkavēšanās gadījumos

Ceturtdien, 2024. gada 4. janvārī, satiksmes ministrs Kaspars Briškens tikās ar uzņēmuma “Pasažieru vilciens”, “Autotransporta direkcija” un “Latvijas dzelzceļš” vadību, lai vienotos par ātriem un efektīviem risinājumiem, nodrošinot operatīvu informāciju un pārvietošanās alternatīvas gadījumiem, kad sabiedriskais transports kavējas.

Ministrs skaidro, ka tiekoties puses vienojās par konkrētām veicamajām darbībām un izpildes termiņiem. Kā pirmais darāmais, kura izpildes ir termiņš šodiena, ir vienota tiešsaistes datubāzes izveide, kurā dispečeri operatīvi reģistrē kavējumus un prognozes. “Jā, diemžēl līdz šim šādas vienotas pieejas nav bijis. Informācijas aprite pašreiz ir sadrumstalota, caur īsziņām, zvaniem, bet vienots informācijas kanāls palīdzētu ātrāk un precīzāk nodot pasažieriem informāciju. Negaidīsim arī uz nekādiem dārgiem IT iepirkumiem; vienojāmies par vienkāršu pagaidu risinājumu,” komentē Kaspars Briškens.

Tāpat puses vienojās par sinhronu komunikāciju, lai kavējumu datubāzes aktuālā informācija uzreiz nonāk visos komunikācijas kanālos, tostarp Vivi lietotnē, tīmekļvietnēs, sociālajos tīklos, mašīnista vai konduktora balss paziņojumā vilcienā, nākotnē arī perona displeji u.tml. Ministrs uzsver, ka katram kanālam jābūt atbildīgajam, kas zina un spēj uzreiz izplatīt vienotu un uzticamu informāciju. Izpildes termiņš informācijas sinhronizēšanai ir 5. janvāris.

“Pats svarīgākais – jānodrošina alternatīvi transporta risinājumi reisu atcelšanas gadījumā! Nav pieņemami atstāt cilvēkus gaidīt salā un neziņā. Nav viegli atrisināt problēmu, kas vienkārši tikusi gadiem atlikta, bet es prasu ātrus, nevis perfektus risinājumus. Vai tie būtu autobusi, rezerves vilcieni, taksometri – esmu pieprasījis visām iespējamām alternatīvām izmaksu un ieviešanas ātruma aplēses, lai mēs varētu pieņemt nekavējošus lēmumus jau šajā ziemas sezonā,” uzsver ministrs. Alternatīvu nodrošināšanas priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 8. janvāris.

Satiksmes ministrs visu iesaistīto institūciju vārdā atvainojas pasažieriem par neērtībām jauno vilcienu ieviešanas un dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas fāzē. “Kļūdas un ķibeles būs, bet mēs aktīvi strādājam, lai kopīgi pārvarētu šos izaicinājumus un veidotu Latvijā modernu sabiedriskā transporta pakalpojumu sistēmu,” skaidro Briškens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.84594083sec.