«Volkswagen» un «Audi» importētājs 2023. gadu noslēdz ar jauniem rekordiem

Møller Baltic Import (MBI), Audi automašīnu importētājs Latvijā un Lietuvā, kā arī Volkswagen importētājs Baltijas valstīs, 2023. gadu noslēdzis, piegādājot vairāk nekā 9000 automašīnu. Audi un Volkswagen zīmoli pērn demonstrējuši daudzveidīgu produktu klāstu, kā arī uzrādījuši iespaidīgus elektrisko automobiļu pārdošanas rādītājus.

“Møller Baltic Import 2023. gadā uzrādījis ļoti pārliecinošus rezultātus gan finansiāli, gan ar mūsu pārstāvēto zīmolu jaunu auto pārdošanas rādītājiem. Audi 2023. gadā ir sasniedzis visu laiku labāko rezultātu. Zīmols pirmo reizi ieņēma pirmo vietu premium klases automobiļu konkurencē Lietuvā, savukārt Latvijā – klientiem piegādāts rekordliels automobiļu skaits, saglabājot otro vietu premium segmentā. Volkswagen zīmolam pagājušais gads aizritēja elektrifikācijas zīmē. Volkswagen sasniedza savu mērķi kļūt par lielāko elektrisko automobiļu piegādātāju Latvijā un Lietuvā. Tikmēr Volkswagen komerctransporta zīmola automobiļu piegādes klientiem Baltijā pieauga par 9%, un tā autoparks tika elektrificēts ar ID. Buzz un eCrafter modeļiem. Pārliecinoši pārdošanas rezultāti likumsakarīgi liecina par to, ka arī finansiāli 2023. gads ir bijis ļoti spēcīgs. Šādi rezultāti ir sasniegti, pateicoties ļoti ciešai sadarbībai ar Volkswagen un Audi rūpnīcām un mūsu mazumtirdzniecības partneru profesionālajam un mērķtiecīgajam darbam visā Baltijā. 2024. gadā mums būs jāspēj pielāgoties pārmaiņām, kā arī iespējamai lēnākai tirgus izaugsmei. Pēdējo gadu notikumi pasaulē ir būtiski izmainījuši ierasto lietu kārtību, kā rezultātā ir nepieciešams pieņemt pārdomātus, bet ātrus lēmumus. 2024. gadam esam noteikuši ambiciozus mērķus. Mēs piedāvāsim spēcīgu ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu modeļu klāstu, piemēram, pilnīgi jauno Volkswagen Tiguan un T-Cross, kā arī jaunus pilnībā elektriskus automobiļus, piemēram, Volkswagen ID.7 un ID.7 Tourer, ID. Buzz septiņu sēdvietu versiju un pirmos Audi elektroauto, kas ražoti uz PPE (Premium Platform Electric) platformas, – Q6 e-tron un Audi A6 e-tron. Pāri visam mēs jo īpaši fokusēsimies uz klientu pieredzes pilnveidošanu, kas ir svarīga prioritāte kā Volkswagen un Audi rūpnīcās, tā arī Baltijas tirgū,” saka vairumtirgotāja Møller Baltic Import izpilddirektore Ilze Grase-Ķibilde.

Audi uzstāda jaunus rekordus

Audi gan Latvijā, gan Lietuvā 2023. gads ir bijis īpaši veiksmīgs – klientiem piegādāti 1760 jauni automobiļi. Latvijā Audi ir sasniedzis vēsturisku pārdošanas rekordu ar vairāk nekā 600 automašīnām, apjomam pieaugot par 58%, salīdzinot ar 2022. gadu. Savukārt Lietuvā ir ne tikai rekordaugsts klientiem piegādāto auto skaits, bet Audi pirmo reizi ir sasniedzis pārdotākā zīmola statusu premium segmentā ar 26% tirgus daļu. Pērn trīs pieprasītākie Audi modeļi ar iekšdedzes dzinēju Latvijā un Lietuvā bijuši Q sērijas modeļi Audi Q7 un Q5, kā arī Audi A6, kopā veidojot vairāk nekā 50% no visiem klientiem piegādātajiem automobiļiem.

Arī jaunu Audi elektroauto iegāde pagājušajā gadā ir palielinājusies. Kopējais Lietuvā un Latvijā pārdoto elektrisko automobiļu skaits, salīdzinot ar 2022. gadu, ir palielinājies par 7,4%. Visvairāk pirktie premium klases elektromobiļi abās valstīs ir bijuši Q8 e-tron (128 automobiļi, ieskaitot Audi e-tron) un Q4 e-tron (83 pārdoti automobiļi).

2023. gadā premium klases automobiļu tirgus Latvijā pieredzēja ievērojamu izaugsmi, palielinoties par +34,8%. Prognozē, ka 2024. gadā izaugsmes temps varētu samazināties, galvenokārt, ārējo faktoru ietekmē. Lai saglabātu pozitīvo tendenci, ir svarīgi uzturēt 2023. gada pārdošanas līmeni. Augsto Euribor likmju un globālās tirgus nestabilitātes dēļ neliels pārdošanas kritums var būt iespējams, tomēr ekonomikas atveseļošanās 2024. gada otrajā pusē varētu pozitīvi stimulēt automobiļu tirgu.

Audi 2024. gadā gaidāmas desmit nozīmīgas pasaules pirmizrādes. Jau pavasarī Audi prezentēs pilnībā elektrisko Q6 e-tron, bet vēlāk vasarā – elektrisko Audi A6 e-tron. Būs arī jauni modeļi iekšdedzes dzinēja automobiļu klāstā, kā arī modernizācijas vairākiem sportiskajiem Audi RS modeļiem.

Volkswagen – elektroauto tirgus līderis

2023. gadā Volkswagen guva ievērojamus panākumus elektrisko automobiļu pārdošanā, nostiprinoties kā elektroauto pārdošanas tirgus līderis. Salīdzinot ar 2022. gadu, Volkswagen elektrisko automobiļu pārdošanas apjoma kāpums Baltijas valstīs ir vairāk nekā divkāršojies, palielinot elektroauto īpatsvaru pārdoto auto klāstā no 5% 2022. gadā līdz 11% pērn. Populārākie ID. sērijas modeļi Baltijā ir ID.4 (334 automobiļi), ID.3 (263 automobiļi), kā arī ID.5 (44 automobiļi). Vairāk nekā trīs ceturtdaļas no šiem ID. modeļiem pārdoti Latvijā.

Kopā 2023. gadā Volkswagen Baltijas valstīs pārdeva aptuveni 6000 automobiļu, no kuriem 1839 tika piegādāti Latvijā, nodrošinot zīmolam 10,3% tirgus daļu. Apvidus auto joprojām ir starp pieprasītākajiem Volkswagen modeļiem – Touareg pārdošanas apjoms salīdzinājumā ar 2022. gadu ir pat trīskāršojies. 2023. gadā trīs populārākie un pārdotākie Volkswagen modeļi Baltijā ir T-Cross (1215 automobiļi), Tiguan (1105 automobiļi) un jaunais Taigo (673 automobiļi). Šie trīs modeļi ir bijuši iekārojamākie arī Latvijā, kur pārdoti 1005 Volkswagen SUV automobiļi.

Volkswagen galvenais mērķis un izaicinājums 2024. gadā būs nostiprināt tirgus daļu, ko plānots sasniegt, stiprinot Volkswagen modeļu klāstu. Šogad gaidāmas gan vairākas pirmizrādes, gan jau iecienīti modeļi atjaunotā versijā, turklāt zīmola populārākie modeļi būs pieejami par īpaši konkurētspējīgu cenu. Janvāra sākumā Latvijā ieradīsies jaunais ID.7, kam vēlāk šomēnes sekos jaunais T-Cross, bet martā gaidāms gada centrālais notikums – pilnīgi jaunais Volkswagen Tiguan. Modeļu klāsts tiks papildināts arī ar jauno Passat, Golf un Golf Variant, kā arī ID.7 Tourer. Īpaši augstas ambīcijas zīmols uzstādījis jaunajam Tiguan – Volkswagen mērķis ir dubultot pārdošanas apjomu kompakto SUV segmentā. Būtiski būs arī nostiprināt elektrisko automobiļu tirgus daļu Baltijā, saglabājot pirmo vietu šajā segmentā Latvijā un Lietuvā. Zīmols šogad svinēs 30 gadu jubileju Baltijā, klientiem piedāvājot iemīļotus Volkswagen modeļus par ļoti īpašām cenām.

2023. gads – piesātināts Volkswagen komerctransportam

Volkswagen komerctransports 2023. gadā klientiem piegādāja par 9% vairāk automobiļu nekā 2022. gadā – 1375 jaunus automobiļus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, nodrošinot 10% tirgus daļu. No tiem 488 tika piegādāti Latvijā, nodrošinot zīmolam 13% tirgus daļu. Pirmo vietu starp Volkswagen komerctransporta automobiļiem pārliecinoši ieņem Crafter saime, kas veido 39% no kopējā pārdošanas apjoma, kam seko Caddy ar 25% un Transporter ar 24%.
Pagājušajā gadā tirgu bagātināja divi nozīmīgi elektriskie modeļi un viens ilgi gaidīts modelis ar iekšdedzes dzinēju. Volkswagen komerctransports paplašināja ID. saimes klāstu ar ID. Buzz Pro un ID. Buzz Cargo. Savukārt rudenī tirgū nonāca arī jaunais Amarok.

Volkswagen komerctransportam 2024. gadā gaidāmas vairākas aizraujošas pirmizrādes, kā arī modeļu atjauninājumi. Gan jaunais Transporter, gan pilnpiedziņas ID. Buzz GTX pirmizrādi piedzīvos pavasarī, bet septiņvietīgais ID. Buzz Long-Wheel-Base, jaunais California, pilnpiedziņas Multivan PHEV, kā arī atjauninātais Crafter būs pieejami šī gada laikā.
Lai apmierinātu klientu pieprasījumu pēc Volkswagen komerctransporta produktiem, 2024. gadā īpaša uzmanība tiks velīta, lai saīsinātu laiku no auto pasūtīšanas līdz piegādei klientiem. Līdz ar piegāžu uzlabojumiem un pievilcīgiem jaunajiem modeļiem tiek plānots par 25% palielināt jaunu Volkswagen komerctransporta automobiļu skaitu Baltijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51473308sec.