Jau drīz Smeceres sils trasē tiks dots starts Madonas tautas slēpojumam

2024. gada 10. februārī “Smeceres sils” trasē norisināsies viens no šīs ziemas lielākajiem tautas sporta pasākumiem šoziem – Madonas tautas slēpojums. Pasākumā visas dienas garumā plānotas gan bērnu distances, gan distances, kas pa spēkam būs slēpotājiem, kas uz slēpēm nav pirmo sezonu. Izvēloties atbilstošu distanci: 7, 15 vai 30km, kā arī starp bērnu un 2,5km jauniešu distancēm, aicināti startēt visi interesenti.  
Madonas slēpojuma ietvaros tiks aizvadītas piecas dažādas ieskaites: bērnu, jauniešu, 7km “RITC” tautas distance, 15km “Sportland” distance un 30km “Mežu sili” distance, nodrošinot iespēju visai ģimenei pavadīt laiku kopā, baudot ziemu un slēpošanas priekus. Kā uzsver organizatori – tas, kas līdz šim bijis raksturīgs lielākajiem skriešanas pasākumiem, būs pieejams arī slēpošanas pasākumā – visi Madonas slēpojuma dalībnieki saņems medaļas par piedalīšanos.

Gundars Upenieks, “Madonas slēpojums 2024” organizators: “Ja vasarā tautas sporta pasākumu ir ļoti daudz, tad ziemā – salīdzinoši maz. Protams, ka Latvijas platuma grādos, no organizatoriskā viedokļa, viens no iemesliem, tam ir neparedzamais klimats. Mūsu gadījumā, priekšrocība ir labi aprīkotā “Smeceres sils” trase, kas pērn bijusi mājvieta vairākiem starptautiskiem ziemas sporta pasākumiem, tur pieejama sniega deponēšanas sistēma un mākslīgā sniega opcija. Uz tautas slēpojumu pielāgojot un vienkāršojot trases, šo infrastruktūru izbaudīt gribam aicināt visus interesentus. Esam parūpējušies par interesantu sacensību programmu, tāpat arī dažādas balvas no atbalstītājiem – es domāju, tiešām būs ļoti aizraujošas sacensības gan tiem, kas nejūtas tik pārliecinoši uz slēpēm, gan tiem, kas vēlas tiešām pārbaudīt savus spēkus!”

Rīts slēpojuma dienā sāksies ar trīs dažāda garuma: 300, 500 un 700 metru bērnu distancēm, kas nodrošinās iespēju jaunākajiem sacensību dalībniekiem no 6 (vai jaunākiem) līdz 10 gadiem, neatkarīgi no sagatavotības, piedalīties sacensībās un iespējams gūt pirmo sacensību pieredzi līdz šim. Pēc bērnu distancēm paredzēts starts 2,5km jauniešu distancē (līdz 12 gadiem). 12.30 uz starta līnijas pulcēsies 7km RITC distances dalībnieki – tā atvērta ikvienam interesantam, bez vecuma ierobežojuma, un ir piemērotākā, ja esi fiziski aktīvs, bet slēpot esi sācis salīdzinoši nesen – to pieveikt izdosies teju ikvienam. Tā ir vieglākā “Smeceres sils” bāzē iespējamā trase.

Kā ierasts viena no populārākajām tautas distancēm ir 15km “Sportland” distance, kuru ieteiks izvēlēties, ja savu fizisko sagatavotības līmeni vērtē kā pietiekami augstu, veic dažādas aktivitātes viscaur gadu, turklāt distanču slēpošana ir pazīstama un praktizēta. Šīs distances ietvaros tiks nodrošināts arī ēdināšanas un dzirdināšanas punkts pēc 7,5km.
Visizaicinošākā distance Madonas slēpojuma ietvaros ir “Mežu sili” 30 km distance, kas paredzēta sportistiem, kas aktīvi trenējas ikdienā, vai ir darījuši to vēl salīdzinoši nesen. Lai pieveiktu šo prasīgo distanci nepieciešama ļoti laba fiziskā forma, un ja tāda ir, tad tā ir lieliska iespēja pavadīt vairāk nekā pusotru stundu svaigā gaisā, izaicinošā trasē un draudzīgā konkurencē. Paredzēts, ka trasē būs dzirdināšanas un ēdināšanas punkts pēc 7.5, 15 un 22,5 kilometriem – “Smeceres krogā”. Jāatzīmē, ka Madonas slēpojumā iepriekš piedalījušies arī olimpieši: Andrejs Rastorgujevs, Ilmārs Bricis, Oskars Muižnieks, Arvis Liepiņš, kā arī šī Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieki - Baiba Bendika, Raimo Vīgants, Kitija Auziņa, Roberts Slotiņš un Samanta Krampe.

Paralēli, visas dienas garumā būs pieejama lāzerbiatlona aktivitāte bērniem, kas ļaus iepazīties ar biatlonu kā sporta veidu. Tāpat ikviens interesents būs aicināts piedalīties 300 metru šķēršļu slēpojumā ar laika kontroli.

Madonas slēpojumā visas ieskaites norisināsies ar kopējo startu, brīvajā slēpošanas stilā.

Dalībniekiem, kas slēpo klasiskajā solī, būs ievilkta klasikas špūre (ja to ļaus sniega daudzums). Sacensību nolikums pieejams šeit. Reģistrēšanās sacensībām: Sportlat.lv mājaslapā.

Madonas slēpojumu organizē biedrība “Sportlat”, sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību. Atbalsta: “Mežu sili”, RITC, “Sportland” “Garmin”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42933798sec.