Aizvadīts jau otrais Sabiedrības integrācijas fonda rīkotais ģimeņu forums «Ja vien mēs vairāk sarunātos»

Aizvadīts jau otrais Sabiedrības integrācijas fonda rīkotais ģimeņu forums «Ja vien mēs vairāk sarunātos»

Madonas novada kultūras centrā 19. aprīlī norisinājās jau otrais Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) rīkotais ģimeņu forums “Ja vien mēs vairāk sarunātos”. Piedaloties darba devējiem, pašvaldību un nevaldību organizāciju pārstāvjiem, kā arī “Goda ģimenes” apliecību īpašniekiem, interaktīvās darba grupās un iedvesmas lekcijās tika aktualizēta cieņpilna konfliktsituāciju risināšana darbavietā, ģimenē un sabiedrībā kopumā.


Demokrātiskā sabiedrībā viedokļu atšķirība ir pašsaprotama lieta, un prasme izteikt savu viedokli un to argumentēt ir jātrenē, tāpat kā klausīšanās un runāšana. Viedokļu atšķirība bieži vien rada domstarpības un strīdus, bet ir svarīgi izprast, kā tie rodas un kā tos cieņpilni risināt. Šie arī bija būtiskākie jautājumi, uz kuriem pasākuma dalībnieki meklēja atbildes.


Forumā ar izglītojošām lekcijām un iedvesmas runām uzstājās Latvijā atpazīstamas personības – hokejists un izaugsmes treneris Jēkabs Rēdlihs, biedrības “Latvijas autisma apvienība” un uzvedība.lv vadītāja Līga Bērziņa, kā arī nevardarbīgas komunikācijas un apzinātības trenere, sertificēta mediatore Ilze Dzenovska un “Draugiem Group” mācību projektu vadītāja un mentore Agnese Pumpure.

Lai gūtu praktisku pieredzi un apzinātu labās prakses piemērus, foruma dalībniekiem bija iespēja ne tikai klausīties, bet arī piedalīties vairākās darba grupās, kurās tika analizēti un praktizēti dažādi konfliktsituāciju risinājumu veidi. Viens no darba grupu tematiem bija apzinātas izvēles iespējamība – kā attīstīt empātiskas klausīšanās prasmes konfliktsituācijās. Papildus tam darba grupās tika pārrunāta emocionālā vardarbība darbavietās, kā to atpazīt un samazināt, kā arī meklētas atbildes uz to, vai cieņpilnu konfliktu risināšanai pastāv robežas. Foruma noslēgumā dalībnieki dalījās vērtīgās atziņās, kas izgaismo gan izaicinājumus, gan iespējamos risinājumus cieņpilnā konfliktsituāciju risināšanā gan darba, gan ģimenes vidē.

“Katrs ģimeņu forums sniedz unikālu iespēju mācīties un iedvesmoties no nozares ekspertiem, kā arī citam no cita, tādējādi paplašinot savu prasmju arsenālu un veicinot pozitīvu vidi savā darbavietā, ģimenē un sabiedrībā kopumā. Mūsu mērķis – lai šie ģimeņu forumi kļūst par vērtīgu pieredzes apmaiņas un iedvesmas vietu darba devējiem, pašvaldību un nevaldību organizāciju pārstāvjiem, nodrošinot efektīvu sadarbību un zināšanu apmaiņu,” stāsta Zaiga Pūce, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore.

Sabiedrības integrācijas fonds un Madonas novada pašvaldība izsaka pateicību visiem foruma dalībniekiem, kā arī aicina sekot līdzi jaunumiem SIF tīmekļa vietnē un sociālajos tīklos, lai nepalaistu garām nākamo ģimeņu forumu, kurš norisināsies novembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Baudi Raxtu Raxti spēka dziesmas Bauskas TIC
Iepazīsti koncertprogramma "Spēka dziesmas" Mazmežotnes muižā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41687417sec.