Vasaras izskaņā savas durvis apmeklētājiem vērs Dobeles Pils (Video)

Nozīmīgākais valsts nozīmes kultūras piemineklis Dobeles novadā ir Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupas, kuru pārbūvētā kapelas ēka ir nodota ekspluatācijā 2020. gadā, un kļuvusi par daudzfunkcionālu, kultūras, amatniecības un tūrisma attīstības centru ar nosaukumu Dobeles Pils.

Šobrīd Pilī notiek ekspozīcijas un interjera iekārtošanas darbi, un Pils savas durvis apmeklētājiem plāno atvērt 2021. gada septembrī.

Pilī būs iespēja aplūkot ekspozīcijas, kurās tiks atklāti interesantākie Pils vēstures fakti un personības, kas tur dzīvojušas. Viena no personībām ir hercogiene Elizabete Magdalēna un viņas aizraušanās- ārstniecības augu dārzs. Apmeklētāji varēs doties tematiskās un teatralizētās ekskursijās Pils gida pavadībā gan Pils iekštelpās, gan pilsdrupu kompleksa teritorijā. Pils Lielajā zālē notiks izglītojošas lekcijas, semināri, zinātniskās konferences, kā arī Pils piedāvājumā ir iekļautas svinīgu laulību ceremoniju norises. Šeit brīnišķīgi skanēs nelieli akustiskie koncerti un dažādas performances. Radošajā telpā norisināsies kultūrizglītojošas muzejpedagoģiskās programmas, radošās darbnīcas un meistarklases gan Pils gidu, gan pieaicinātu amatu meistaru vai mākslinieku vadītas. No Pils jumta terases un Pils tornīša apmeklētāji varēs lūkoties uz Dobeli no augstākā publiski pieejamā skatu punkta. Arī Pils pagalmā norisināsies dažādi tematiski pasākumi.

Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupas un pilskalns kā senākā un nozīmīgākā viduslaiku kultūras vēstures liecība reģionā ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem Dobeles novadā, kas ik gadus pulcē vairākus tūkstošus apmeklētājus.

Attīstot Dobeles Pili kā tūrisma galamērķi, veidojot jaunus, savstarpēji papildinošus tūrisma piedāvājumus, tiks nodrošināta šī unikālā objekta sociālekonomiskā potenciāla efektīva izmantošana un attīstība.

“Katrai pilij ir tiesības atdzimt!”, teicis arhitekts un Dobeles Pils projekta idejas autors Pēteris Blūms.

Aicinām uz tikšanos Dobeles Pilī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49060798sec.