LATVIJA | Aizkraukle

Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu

Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 2024. gada 10. un 11.maijā. Kā jau ierasts atklājot aktīvo tūrisma sezonu, Daugavas dižākais iemītnieks tiks modināts ar dažādām lustēm un aktivitātēm.
Sama modināšanas svētku aktivitātes sāksies jau 10. maija vakarā. Pulksten 17:30 ikviens tiek aicināts doties pārgājienā “Ej modināt Kokneses Samu”, kas aizvedīs aktīvā un skaistām ainavām piepildītā piedzīvojumā apkārt Rīteru karjeram (iepriekšēja pieteikšanās [email protected], dalības maksa).

Sestdien, 11. maijā, svētku rosība sāksies jau dzestrā rīta agrumā, jo no pulksten 8 Blaumaņa un Parka ielās norisināsies pavasara gadatirgus. Savukārt Kokneses parkā no pulksten 10 līdz 12 ar dažādām aktivitātēm būs apdzīvots katrs stūrītis. Pie strūklakas “Fauna galva” un koka skulptūras “Mūžībai” Kokneses apvienības pašdarbnieku kolektīvi dziedās, dejos un priecēs apmeklētājus ar lustīgiem priekšnesumiem.

No pulksten 11 līdz 16 Kokneses viduslaiku pilsdrupu priekšpilī un pļavā pie Kokneses estrādes ikviens tiek aicināts lūkot Viduslaiku vēstures rekonstrukcijas kluba “Rodenpoys” un Kokneses apvienības biedrību daudzveidīgās aktivitātes. Kokneses viduslaiku pilsdrupu priekšpils teritorijā būs pieejama kalēja darbnīca, viduslaiku zupas virtuve, karavīru telts un bruņu un ieroču stends. Biedrība “Dunense” piedāvās darboties ādas apstrādes darbnīcā, biedrība “Baltaine” – izzināt kulināro mantojumu, biedrība “Irši iedvesmo” aicinās iemēģināt roku ebru gleznošanā, savukārt jauniešu biedrība “Solis” piedāvās spēlēt viduslaiku spēles un izzināt jauniešiem aktuālas tēmas. Pļavā pie Kokneses estrādes “Rodenpoys” aicinās ietērpties vieglā kājnieku bruņojumā un veikt šķēršļu jostu, kā arī citas viduslaiku aktivitātes. Biedrība “Solis” no pulksten 12 līdz 16 gaidīs uz sporta aktivitātēm.

Pulksten 15 Kokneses viduslaiku pilsdrupas pieskandinās “Rīgas mežragu kvarteta” varenās melodijas, izjūtot īstenu viduslaiku garu un vilinājumu.

No pulksten 16 pie Kokneses estrādes sāksies reģistrēšanās autoorientēšanās sacensībām “Brauc modināt Kokneses Samu!”. Komandām būs iespēja doties aizraujošā piedzīvojumā, atklājot dažādus tūrisma objektus Kokneses un Pļaviņu apkārtnē, veicot atjautīgus uzdevumus un cīnoties par godalgotām vietām. Pirmās komandas starts tiks dots pulksten 17 (iepriekšēja pieteikšanās www.visitkoknese.lv, dalības maksa).

Pulksten 19 Kokneses kultūras centrā Kokneses amatierteātris gaidīs ikvienu interesentu uz izrādes "Īre un trīs olas" pirmizrādi.

Vakara noslēgumā Kokneses estrādē pirmo sezonas zaļumballi spēlēs grupa “Netīšām blice”. Balles laikā tiks apbalvoti labākās un izveicīgākās autoorientēšanās sacensību komandas.

Visas dienas garumā Kokneses viduslaiku pilsdrupās būs iespēja ielūkoties Moku kambarī, iepazīt virtuālo stendu, doties ainaviskos izbraucienos pa Daugavu un Pērsi ar kuģīšiem un katamarāniem.
Plašāka informācija par pasākumu pieejama Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrā vai pa tālruni 29275412, kā arī mājaslapā www.visitkoknese.lv.

Uz tikšanos Koknesē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Latvija
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41886497sec.