LATVIJA | Jelgava

Starptautiskais dzejas festivāls «PAGE BREAK» piedāvās krāšņu valodu un kultūru dažādību

No 2024. gada 24. līdz 27. aprīlim Jelgavā notiks 3. Starptautiskais dzejas festivāls “PAGE BREAK”, pulcējot starptautiskajā dzejas apritē aktuālus un pazīstamus autorus, kā arī īpaši uzsverot kultūru dažādību.

Festivāls piedāvās unikālu iespēju Latvijas dzejas interesentiem iepazīt dažādu tautību autorus – Jelgavā viesosies somāliešu izcelsmes dzejniece Lubi Barre no ASV, afgāņu dzejnieks Ramins Mažars, irāņu izcelsmes dzejniece Šolē Volpē no ASV, kā arī ASV rezidējošais dzejnieks Andrē Nafiss-Sahilijs, kuram ir irāņu un itāļu saknes. 

Līdztekus Eiropas dzeju pārstāvēs Katarīna Šultensa no Vācijas, Nikola Madžirovs no Maķedonijas, Austa Fanija Sīgurdardotira no Islandes, Pjērs Venklērs no Francijas, Marija Anhelesa Peresa-Lopesa no Spānijas, Selatahīns Joldigens no Turcijas un Susinukke Kosola no Somijas.

Festivālā piedalīsies trīs autori no Latvijas – Jeļena Glazova, Guntars Godiņš un Kārlis Vērdiņš.
Ņemot vērā ģeopolitiskās un sabiedriskās norises, kā arī vardarbības aktualitāti Latvijā un pasaulē, festivāla tēma būs “empātija”, tādejādi ar dzejas un kultūras palīdzību mudinot vairot šīs vērtības apziņu un nozīmīgumu.

Festivāla programmā gaidāma dzejas pastaiga pilsētvidē, dzejas lasījumi Jelgavas Kultūras namā, apaļā galda diskusija, autoru vizītes Jelgavas skolās un noslēguma dzejkoncerts, piedaloties visiem festivāla viesiem.

Festivāla ietvaros tiks izdota festivāla dzejas antoloģija ar visu autoru darbiem un to tulkojumiem latviešu valodā. Šis izdevums būs pieejams bez maksas visiem interesentiem festivāla pasākumos.

“PAGE BREAK” tradīcija tika iedibināta 2022. gadā, pirmo reizi Latvijā sarīkojot starptautisku dzejas notikumu, kas vienkopus pulcēja starptautiski pazīstamus dzejniekus.

Plašāka informācija par  festivālu pieejama mājaslapā www.pagebreak.lv, kā arī festivāla kontā sociālās saziņas vietnē Facebook - https://www.facebook.com/pagebreakfestival.

Trešo Starptautisko dzejas festivālu “PAGE BREAK” rīko biedrība “I DID IT” sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Francijas institūts Latvijā, Spānijas vēstniecība Latvijā un Jelgavas tipogrāfija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42756701sec.