Nomājot auto, cena nav vienīgais izšķirošais faktors

 

Neatkarīgi vai dodaties darījumu vai atpūtas braucienā, nomājot automašīnu, cena nav vienīgais noteicošais faktors. Šeit piedāvājam jums īsu ieskatu citos svarīgos faktoros, kas ietekmēs nomas uzņēmuma un automašīnas modeļa izvēli.

 

Nokļūšanas ērtība līdz lidostai

Parasti auto iznomāšana sākas un beidzas lidostā. Tātad ir tikai loģiski, ka tādos ceļojumos jūs vēlēsieties iznomāt auto no tādas firmas, kuras birojs ir lidostā vai tuvu tai. Vislabākais iespējamais variants ir mazās lidostas, kurās auto nomas nodaļa ir dažu soļu attālumā no bagāžas lentes un automašīnas ir novietotas ārpusē pie termināliem. Īpaši labas ir autonomas, kur visas formalitātes var nokārtot bez liekas kavēšanās.

 

Nokļūšanas ērtība uz pilsētu

Protams, citos ceļojumos, jūs iespējams labāk izvēlēsieties piepilsētas vilcienu, lai nokļūtu līdz viesnīcai vai citai apmešanās vietai. Iespējams jūs nevēlaties iznomāt auto lidostā, lai izvairītos no papildus maksām, kuras dažas lidostas piemēro uz nomas automašīnām. Tāda veida ceļojumā, jums svarīgs būs nomas uzņēmums ar birojiem lielākajās viesnīcās un apdzīvotās un tirdzniecības vietās.

 

Reģionālais un valsts tīkls

Ja jūsu braukšana aprobežojas ar vienu metro zonu, tad valsts tīkls nav svarīgs. Bet, ja jūs braucat starp pilsētām vai apmeklējat vairākas valstis, tad jums ir nepieciešams uzņēmums, kas aptver visas vietas, kurp jūs dodaties. Tādā veidā, ja gadās kādas problēmas ar auto, jūs ātri varat to apmainīt un turpināt savu maršrutu, bet par mašīnas remontu, lai rūpējas auto nomas uzņēmums.

 

Braukšanas ierobežojumi

Darījuma vai atpūtas braucienos bieži var nākties braukt ārpus valsts, kurā esat iznomājis auto. Diemžēl atsevišķiem auto nomas uzņēmumiem pastāv ģeogrāfiski ierobežojumi, uz kurieni jūs varat braukt vai attiecīgi, kur jūs varat braukt nemaksājot vairāk par cenrāža cenu. Protams, ka var jau riskēt un braukt bez atļaujas, bet tādā gadījumā jūs riskēsiet ar pamatīgiem sodiem, jo būsiet pārkāpis līguma noteikumus. Tāpat ir uzņēmumi, kas izmanto GPS, lai kontrolētu jūsu maršrutu. Tāpēc labāk nomāt no tāda uzņēmuma, kam nav tādu ierobežojumu.

 

Iznomā vienā vietā, atstāj citā

Var gadīties, ka vēlaties auto iznomāt vienā lidostā, bet nodot citā. Atsevišķi uzņēmumi pieļauj to bez papildus maksām par auto atgriešanu citā vietā tās pašas valsts robežās.

 

Papildus šoferi

Ja esat darījumu ceļojumā, iespējams jūs vēlaties mainīties braukšanā ar savu kolēģi vai atvaļinājuma laikā ar savu dzīvesbiedru vai citu ģimenes locekli. Atsevišķi autonomas uzņēmumi par citiem šoferiem piemēro papildus maksas, citi nē.

 

Automašīnas modelis

Lielākā kļūda, ko ceļotāji parasti pieļauj ir skopošanās izvēloties modeli. Parasti automašīnā nākas pavadīt daudzas stundas, bet diemžēl aizmugurējie sēdekļi kompaktās klases automašīnās nepiedāvā garāka auguma cilvēkiem pietiekamu platību un parasti tās nav ērtas vairāk par diviem cilvēkiem mašīnā. Dodoties darījuma braucienā vai atvaļinājumā, kur ir trīs vai vairāk pieaugušie, ir nepieciešama vismaz vidējās klases automašīna. Izvēlieties nomas uzņēmumu, kurai ir plašs auto klāsts ar piemērotu platību.

 

Degvielas politika

Visizdevīgākais veids ir iznomāt automašīnu ar pilnu degvielas bāku un nodot ar pilnu degvielas bāku. Tātad izvēlieties tādu uzņēmumu, kas piedāvā šādu iespēju. Taču jāpiemin, ka gadījumā, ja nodosiet automašīnu ar nepiepildītu bāku, jums būs jāmaksā konkrēta cena par litru degvielas auto uzpildīšanai.

 

Papildus ekstras

Laba lieta ir GPS navigācijas sistēma, it sevišķi ceļojot vienatnē pa nepazīstamām vietām, tas ir daudz ērtāk kā kartes izmantošana. Tāpat priekšrocība ir arī satelītradio Satelīts nodrošina ar ļoti plašu izvēli, ko klausīties – ziņas, sports, sarunas un mūzika.

 

Ja ceļojat kopā ar bērnu, tad bērnu sēdeklītis ir obligāts. Ja jums tas nav līdzi, tad pārliecinieties, ka autonomas uzņēmums ar to nodrošina. Atkarībā no ceļojuma veida jums var būt nepieciešams slēpju vai riteņu bagāžas statīvs vai kāds cits speciāls aprīkojums. Pārliecinieties, vai uzņēmums to piedāvā.

 

Secinājums

Cilvēkus interesējot tikai cena, tā uzskata daudzi ceļojumu industrijas pārstāvji. Citi savukārt apgalvo – jūs saņemsiet to, par ko maksājat. Šie ir divi pretrunīgi uzskati un kā jau visi vispārinājumi tie nav ne pilnībā pareizi, ne nepareizi.

 

Vairāk varētu piekrist apgalvojumam, ka cena ir noteicošā, attiecībā uz avio ceļojumiem, savukārt uz viesnīcu izvēli vairāk attieksies apgalvojums – maksā par to, ko tu gribi. Un auto iznomāšana ir kaut kur pa vidu, jo, protams, ka cena ir svarīga, bet noder apsvērt arī ērtību faktoru garo sarakstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.07.2024 - 10.07.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 08.07.2024 Austeru vakars ar dzīvo mūziku plkst.18:00 Jurmala Golf Club & Hotel
Padari savu vasaru vēl krāšņāku 6. jūlijā būsi sirsnīgi gaidīts Jurmala Golf Club & Hotel nogaršot izsmalcinātas austeres un gardu vīnu dzīvās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 08.07.2024 Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com