LNO dodas viesizrādēs uz Jēkabpili, Madonu, Cēsīm un Valku

Latvijas Nacionālā opera (LNO) vasaras izskaņā ar izrādēm un koncertiem viesosies Jēkabpilī, Madonā, Cēsīs un Valkā. Tradīcija vasarā viesoties Latvijas pilsētās ir iedibināta pirms vairākiem gadiem lielās skatītāju atsaucības un ieinteresētības dēļ.



5.augustā plkst. 20.00 LNO ar Džuzepes Verdi operas Nabuko izrādi viesosies Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē. Lai gan LNO solisti ir bieži viesi daudzviet Latvijā, pilnvērtīgas operas izrādes reģionos ir rets notikums. Šajā gadījumā LNO vadība izsaka īpašu pateicību un atzinību Jēkabpils pašvaldībai un pilsētas opermīļiem bez kuru iniciatīvas un finansiālā atbalsta šādas iespējas – noskatīties Nabuko brīvdabas izrādi – nebūtu. Šī ir pirmā reize, kad kāda Latvijas pašvaldība no LNO nopērk izrādi un piedāvā saviem iedzīvotājiem iespēju to noskatīties operas dzimtajā novadā. Izrādē Jēkabpilī piedalīsies vadošie LNO solisti – Samsons Izjumovs, Kristīne Zadovska, Guntars Ruņģis, Nauris Puntulis, Romāns Poļisadovs, Andris Blaumanis, Lilija Greidāne, kā arī viesmāksliniece no Lietuvas Irēna Milkevičūte Abigailas lomā. Diriģents – Mārtiņš Ozoliņš. Jāuzsver, ka opera Nabuko pieskaitāma LNO pēdējās desmitgades zelta fondam. Ar lieliem panākumiem tā izrādīta ne tikai Eiropas teātros – Holandē un Lielbritānijā, bet arī tālajā Honkongā. Grandiozus brīvdabas iestudējumus redzējuši arī Francijas un Zviedrijas skatītāji.



6.augustā Opermūzikas svētku Veltījums Jānim Zāberam ietvaros Madonā notiks trīs LNO mākslinieku koncerti. Plkst. 12.00 Indrānu pagasta Meirānu tautas namā un plkst. 16.00 Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālē, atklājot izstādi “Zāberu dzimta”, uzstāsies Kārlis Zariņš, Sonora Vaice, Kristīne Zadovska un Jānis Apeinis. Savukārt plkst.19.00 Madonas estrādē notiks Opermūzikas svētku noslēguma koncerts Veltījums Jānim Zāberam. Koncerta pirmajā daļā tiks atskaņota opermūzikas klasika, bet otrajā daļā – Emīla Dārziņa un Arvīda Žilinska skaņdarbi. Koncertā piedalīsies Kārlis Zariņš, Sonora Vaice, Krišjānis Norvelis, Dace Volfarte, Kristīne Gailīte, Jānis Apeinis, Viesturs Jansons, Andris Lapiņš, kā arī LNO orķestris un koris. Diriģents - Normunds Dreģis.



Izcilais operdziedātājs tenors Jānis Zābers (1935.g.11.augusts – 1973.g.25.marts) uz LNO skatuves pirmo reizi uzstājās 1960.gadā Narabota lomā R.Štrausa operā Salome. Desmit intensīva radošā darba gados J.Zābers izdziedāja 22 operu varoņu tēlus.



14.augustā plkst. 19.00 LNO mākslinieki ar krāšņo Jāņa Lūsēna Putnu operu, kas vienmēr ir lieliska atpūta ģimenēm ar bērniem, viesosies Cēsīs. Diriģents Andris Veismanis, režisore Baņuta Rubesa, scenogrāfe Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne. LNO izrādes Cēsu pils parka estrādē ir tradīcija, kas turpinās jau desmito vasaru. Un tradicionāli pirms izrādes visi ir aicināti arī uz LNO labdarības koncertu Sv.Jāņa baznīcā plkst. 17.00. LNO labdarības koncertā piedalīsies Kārlis Zariņš, Ilona Bagele, Dita Kalniņa, Juris Ādamsons, kā arī ērģelnieks Tālivaldis Deksnis.



Savukārt, 24.septembrī LNO solisti (jau trešo gadu pēc kārtas) brauks uz Valku, kur plkst. 17.00 Valkas kultūras namā koncertu sniegs Kārlis Zariņš, Krišjānis Norvelis, Dace Volfarte, Kristīne Gailīte, Jānis Apeinis, Viesturs Jansons, Andris Lapiņš, kā arī LNO orķestris un koris. Diriģents - Normunds Dreģis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 04.07.2024 Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos Balvu TIC
No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com